چگونه تبديل به يک زن بهانه گير نشويم؟
هميشه میوههای به درد نخور میگیری؟ چرا اين قدر لباسات کثيف هستن؟
جوراباتو قبل از اومدن روي فرش دربيار!
اين قدر جلوي تلويزيون تخمه نريز خسته شدم از اين همه تميز کردن.
سطل آشغال بوگرفته، پس کي ميخواي سطل را خالي کني؟ چقدر تو بیمسئولیت و خونسردي و ....
با اين جملات میتوانید در محيط خانه مداوم روي اعصاب همسرتان راه برويد، و حس عصبانيت، کم حوصلگي و لج بازي را در وي تقويت کنيد تا جايي که آرامش زندگي لابه لاي اين جملهها گم شود!
غر زدن نوعي پاسخ به موقعیتهایی است که فرد دچار ناکامي میشود و اگر اين ويژگي از فراواني و استمرار برخوردار باشد بهعنوان يک شيوه شخصيتي ناسازگار مطرح میشود که در اين موارد غالباً با افسردگي، اضطراب، خود کم بيني، بهداشت رواني پائين، مشکل سازگاري با ديگران، بدبيني، نااميدي، خشم و رضايت نداشتن از زندگي همراه است.
زن و شوهرها توقع دارند زندگي زناشويي، نيازها و تمايلات آنان را برآورده کند و درباره اينکه زندگي زناشويي بايد چطور باشد، مفروضاتي دارند. اين انتظارات و مفروضات اگر برآورده نشود عمدتاً باعث ايجاد اختلاف و کشمکش ميان زوجين میگردد. البته اختلاف اجتناب ناپذير است اما برخي از زن و شوهرها مشکلات جدي دارند و هيچ وقت اختلافات روزمره خود را حل نمیکنند.
زن و شوهرها توقع دارند زندگي زناشويي، نيازها و تمايلات آنان را برآورده کند و درباره اينکه زندگي زناشويي بايد چطور باشد، مفروضاتي دارند. اين انتظارات و مفروضات اگر برآورده نشود عمدتاً باعث ايجاد اختلاف و کشمکش ميان زوجين میگردد.
عدهای هم هر روز بر سر مسائل جزئی با هم بگو مگو دارند و هيچ وقت به مشکلات بزرگ خود نمیپردازند. شما بهعنوان زن و شوهر بايد اتفاق نظرها و اختلافات را شناخته و روشي داشته باشيد تا در زندگي روزمره خود تغييرات مشخصي ايجاد کنيد؛ روشي که با اتکا به آن ، نقاط قوت زندگي مشترکتان را بيشتر کرده و نقاط ضعف آن را رفع کنيد. اما برخي از افراد(بهخصوص زنان) نمیخواهند و( يا نمیدانند) که از طريق يک روش منطقي به دنبال راهي براي بيان مشکلات باشند. براي مثال تصور کنيد بیتوجهی مرد به انجام امور منزل مانند رسيدگي به امور خريد و يا انجام تعميرات منزل و ... باعث شده که مسئولیتهای بسيار سنگيني بر دوش زن نيفتد و زن از اين وضعيت خسته شده و خواهان آن است که همسرش مسئولیتپذیرتر باشد اما راه درست آن را نمیداند و بهجای اينکه نيم ساعت بهطور منطقي با همسرش وارد گفتگو شده و مشکلات را با وي در میان بگذارد، هر گاه که با او همکلام میشود اين مسئله را پيش کشيده و باعث ايجاد تنش میشود و بعد از مدتي باعث میشود که او در نزد همسرش بهعنوان يک زن بهانه گير و يا در اصطلاح عاميانه غرغرو شناخته شود. زني که مجاورت با او نه تنها آرامشي به همراه ندارد، بلکه بيشتر عذاب آور است.
يک زن بهانه گير براي شوهرش بسيار رنج آور و آزار دهنده خواهد بود . در بسياري از موارد بهانه گیریهای بیمورد و زياده از حد زن باعث دوري مرد از خانه، دروغگویی و يا حتي در برخي از موارد داد و فرياد و بداخلاقي مفرط وي میشود. زنان بهانه گير نه تنها زندگي زناشويي خود را ويران میکنند بلکه زندگي فرزندان خود را تحت تأثیر قرار میدهند. توجه داشته باشيد که در چنين شرايطي بهجای بروز واکنشهای هيجاني، مؤثرترین پاسخهای مقابلهای، کمک گرفتن از ديگران، انتقال احساسات، انجام اقدام منطقي، پند گرفتن از تجارب، استفاده از حس شوخ طبعي، حفظ ايمان و کنترل احساسات منفي و ... است براي مقابله موفقيت آميز با چالشهای زندگي، آگاهي شما از شيوه شخصيتي و نوع برخوردتان با مسائل کمک کننده است. زيرا شیوههای شخصيتي با چگونگي برداشت يک فرد از اطراف و نحوه واکنش او با رويدادهاي فشارزا ارتباط تنگاتنگ دارد.
البته درست است که در اين مقاله در مورد بهانه گيري و غر زدن در زنان صحبت شده است اما ذکر اين نکته ضروري است که غر زدن تابعي از وضعيت اجتماعي است تا ویژگیهای وابسته به جنسيت، بنابراين نمیتوان گفت که غرغر کردن در زنان بيشتر به چشم میخورد و صد البته که در آقايان هم وجود دارد اما گاه در برخي شرايط زنان و کودکان به علت ناتواني و قدرت کمتر در بيان خواستههایشان، بيشتر غرغر میکنند.
در بسياري از موارد بهانه گیریهای بیمورد و زياده از حد زن باعث دوري مرد از خانه، دروغگویی و يا حتي در برخي از موارد داد و فرياد و بداخلاقي مفرط وي میشود.
در ادامه اين يادداشت پیشنهادانی براي شما داريم تا يک زن بهانه گير(غرغرو) نباشيد:
- بهجای بهانه گيري با همسرتان صحبت کنيد.
قبل از شروع بهانه گيري و يا شکايت کردن ، با همسرتان بنشينيد و سعي کنيد مشکلات و دلگیریهای خود را با او در ميان بگذاريد. براي او توضيح دهيد که چرا از او شاکي هستيد و چرا احساس عصبانيت میکنید. بهاحتمال زياد همسرتان نمیداند در ذهن شما چه میگذرد لذا تا زماني که زبان به سخن نگشاييد، او متوجه مشکل شما نخواهد شد.
- زماني که همسرتان خوشحال است، شروع به بهانه گيري نکنيد.
براي عنوان کردن شکايات خود زمان مناسبي را انتخاب کنيد. صحبت کردن در زمانهایی که شوهرتان مشغول تماشاي يک بازي حساس فوتبال است و يا در حال انجام امور شغلي خود است و ... نمیتواند به شما توجه لازم را مبذول دارد و همين حالت نيز بيشتر هيزم در آتش خشم شما خواهد ريخت. لذا کمي صبر کنيد و منتظر يک فرصت مناسب بمانيد تا همسرتان تمرکز لازم را بر گفتههای شما داشته باشد.
- به همسرتان فرصت استراحت و آرامش دهيد.
متأسفانه برخي از زنان بهمحض ورود همسرشان به منزل ، شروع به ارائه خبرهاي بد و ناراحت کننده(مانند آزار و اذيت بچهها، کارهاي سنگين خانه، سرکشي صاحبخانه و افزايش اجاره منزل و ...) میپردازند و در حالي که مرد هنوز خستگیهای يک روز کاري را از سر نگذرانده، بايد با کوهي از مشکلات که همسرش در پيش روي او قرار داده مواجه شود. بنابراين بهمحض ورود همسرتان به منزل شروع به شکايت و اخم کردن نکنيد. اين ، بدترين زمان براي صحبت کردن در مورد مشکلات است. اجازه دهيد او آرامش خود را کسب کند و وقتي خلق و خوي او به وضع طبيعي در آمد، در فرصت مناسب با هم صحبت کنيد.
- در برابر جمع و يا حتي در حضور فرزندان به انتقاد از شوهرتان نپردازيد. خيابان، مهماني ، سر سفره غذا و .. هرگز مکانهای خوبي براي بحث و جدل نيستند.
- براي همسرتان هديه بگيريد.
همه انسانها هديه گرفتن را دوست دارند، براي همسرتان هر از چند گاهي هدیهای تهيه کرده و او را خوشحال کنيد و سپس با او به گفتگو و صحبت بپردازيد.
- گاهي هم سکوت کنيد.
گاهي اوقات سکوت بهترين پاسخ است. هميشه عصباني شدن، داد و فرياد زدن، شکايت کردن و بهانه گيري به شما کمک نمیکند. شايد برخي از اوقات لازم باشد سکوت کنيد و در برابر اشتباه همسرتان حرفي نزنيد تا احساس گناه را در وي تشديد نکرده و يا او را شرمنده نکنيد.
زندگي زناشويي فعلي شما محصول و بازتاب رفتارهايي است که در قبال همسرتان انتخاب میکنید. لذا چه از ارتباط زناشوییتان راضي باشيد و چه ناراضي باشيد، کيفيت رابطه زناشويي فعلي شما محصول تصميماتي است که گرفتهاید بنابراين تصميم بگيريد در برابر آنچه که باب ميل شما نيست واکنش هيجاني نداده و سعي کنيد با استفاده از روشهای منطقي در صدد حل مشکل خود برآييد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید