نان خوب
نان خوب مستلزم داشتن آرد با کيفيت، نانواي خوب و نگهداري صحيح است؛ نان خوب ناني است که آرد آن خوب، خمير آن تخمير شده، نانوايش ماهر و مصرف کنندهی آن واقف به اصول نگهداري صحيح باشد.همان گونه که بعضي از برنجها پخت خوبي ندارند، آرد نامرغوب نيز پخت خوبي نخواهد داشت؛(آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث توليد نانهای سفت و بدهضم خواهد شد)
نگهداري مطلوب از نان
قبل از سرد شدن کامل نانها، آنها را دسته نکنيد زيرا حرارت نان باعث کپک زدگي زودرس آن میگردد. انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغيير حالت ظاهري، بيات شدن زودرس، تسريع در کپک زدگي، تشديد ضايعات و ايجاد بيماري گوارشي میگردد؛ نان سرد شده را نيز در پلاستيک دربسته بگذاريد. قرار دادن نان در يخچال، بيات شدن نان را تسريع مینماید، قبل از سرد شدن کامل، نان را دسته نکنيد. نان سرد شده را نيز در سفره در بسته نگهداري نماييد، ناني که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداري شود، مطبوعتر و ماندگارتر خواهد بود.
تربچه
تربچههای مرغوب داراي برگ سبز پررنگ هستند. برگهای آنها آبدار و تميزند و همچنين بايد از صدمه ديدگي، لهيدگي يا لكه دار بودن عاري باشند. براي نگهداري بايد تربچهها را در کیسههای پلي اتيلني (نايلكس يا کیسهی فريزر) در قسمت انتهايي يخچال قرار داد. در اين حالت تربچهها به مدت يك هفته تازه میمانند.
بادمجان
بادمجان بايد مرغوب، يكنواخت، صاف، درخشنده (چنانچه دو بادمجان را به هم بساييد صداي تيزي به گوش میرسد) و داراي رنگ بنفش تيره باشد. چروکيدگي علامت پيري محصول است. بادمجان را براي نگهداري در کیسههای پلي اتيلني (نايلكس يا کیسهی فريزر) در قسمت انتهايي يخچال قرار دهيد که در اين حالت بادمجان به مدت دو هفته تازه خواهد ماند.
لوبيا سبز
لوبیا سبز مرغوب داراي رنگ سبز است؛ رنگ زرد علامت پيري محصول است. پژمردگي نيز از مرغوبيت محصول میکاهد. براي نگهداري لوبیا سبز، آن را در کیسههای پلي اتيلني (نايلكس يا کیسهی فريزر) قرار دهيد و سپس در طبقات پايين يخچال نگهداري کنيد؛ در اين حالت لوبیا سبز حدود يك هفته تازه میماند. در صورت بالا بودن کيفيت لوبیای خريداري شده، میتوان آنها را در سبدهاي سوراخ دار به مدت 3 تا 4 روز در آشپزخانه نگهداري کرد.
قارچ
قارچ بايد سفيد ، يكنواخت، سالم و پایهی آن به کلاهك بهطور کامل چسبيده باشد؛ قارچهای آسيب ديده لكه دار، ترك خورده، پلاسيده و تغيير رنگ داده مرغوب نيستند. چنانچه مجبوريد آن را نگهداري کنيد، قارچها را در پاکت کاغذي در يخچال قرار دهيد و به مدت حدود 3 روز نگهداري کنيد.
نگهداري پيازها
براي نگهداري پيازها نبايد از يخچال استفاده کرد. پيازها را در کیسهی پلي اتيلن (نايلكس يا کيسه فريزر) که داراي تعدادي سوراخ باشد قرار دهيد و در محل خنك تا زماني که نياز داريد، نگهداري کنيد. پيازها به رنگهای مختلف از جمله سفيد، زرد، صورتي و قرمز در بازار مشاهده میشوند. در بين انواع پياز بارنگهای مذکور، پيازهاي صورتي (نسبتاً) و قرمز (بيشتر) به دليل رطوبت کم، عطر و طعم بالا براي نگهداري مناسب هستند؛ و پيازهاي سفيد و زرد به دليل رطوبت بالا و احتمال کپك زدگي، همچنين عطر و طعم کم و به دليل فرّار بودن ترکيبات معطر، براي نگهداري مناسب نيستند. براي نگهداري بايد از محل خشك و خنك استفاده شود تا پياز شروع به رويش و سبز شدن نكند.
زنده کردن کاهو و کرفس پلاسيده
کمي آبلیمو در آب سرد ريخته سپس کاهو و کرفس را در آن خيس کرده و چند ساعت درون يخچال قرار دهيد، تا تازگي خود را به دست آورد.
تلخي سير
سیر را هرگز زياد سرخ نكنيد ؛ زيرا طعم تلخي پيدا مي آند. کافي است فقط کمي تفت بدهيد.
طعم تازه سبزي فريز شده!
سبزي را داخل کيسه فريزر گذاشته و فريزر کنيد و موقع استفاده ، آن را از فريزر خارج کرده و قبل از آب شدن يخ آن، سبزي را رنده کنيد، هم ريز میشود و هم طعم سبزي تازه را میدهد.
نگهداري طولاني مدت گوجه فرنگي
براي نگهداري، پس از انتخاب گوجه فرنگي مناسب و رسيده، آنها را در کیسههای نايلكس يا کیسهی فريزر بگذاريد؛ سپس آن را در قسمت زيرين يخچال جاي دهيد. گوجه فرنگي در شرايط مطلوب تا يك هفته تازه خواهد بود.
رفع پوسيدگي سيب زميني
اگر سيب زميني خام شما بر اثر گذشت زمان يا هر علت ديگر نرم و پلاسيده است ، آنها را به مدت نيم ساعت درون آب سرد بريزيد . دوباره سفت شده و تازگي خود را باز مییابند.
رسيده شدن هلوي نارس
اگر میخواهید هلوي کال بهسرعت رسيده شود ، هلوها را در جعبهای که با روزنامه آن را پوشاندهاید ، قرار دهيد . به اين ترتيب گازهاي متصاعد خارج نشده و باعث رسيدن سريع هلو میشود . همچنين روز نامه براي نگهداري موز نيز بسيار مفيد است.
کپک زدن مربا
بکي از دلايل کپک زدن مربا آن است که کاملاً پخته نشده است. اگر مرباي شما کپک زده يک لايه از روي آن را با قاشق برداريد و بقيه مربا را دوباره بپزيد. هنگام تهيه مربا، از قاشق چوبي استفاده کنيد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید