با توجه به فهم و درک کودکان از چه سني در کودکان رعايت مسائل جنسي همچون بوسيدن و در آغوش گرفتن و بدن نيمه عريان در مقابل کودکان لازم است؟
اسلام تربيت کودک را بسيار مهم شمرده است. در اين راستا براي پيش از انعقاد نطفه و سنين مختلف عمر او توصیههایی نموده است که مراعات دقيق آنها در تربيت جسمي و روحي او بسيار مؤثر است. يکي از جنبههای حساس تربيت، تربيت جنسي و پرورش کودک بر اساس حيا و عفت است که اسلام براي رسيدن به هدف مطلوب آن دستورات و توصیههای با ارزشي نموده است.
اسلام براي تربيت صحيح جنسي کودک در سه مرحله از مراحل زندگي وي دستوراتي دارد:
الف. بعد از تولد و پيش از مميز شدن (قبل از رسيدن به سني که بتواند بين خوب و بدن فرق بگذارد): دستور مهم اسلام در اين مرحله اين است زن و شوهر عمل زناشويي خود را حتي از طفل شيرخوار پنهان کنند، رسول خدا (ص) میفرماید:" به خدا سوگند اگر مردي با همسرش آميزش کند و در اتاق طفل بيداري باشد که آن دو را در حال جماع مشاهده کند و سخنانشان و حتي صداي نفس کشيدنشان را بشنود آن کودک هرگز موفق نخواهد شد و آلوده به زنا خواهد شد".
ب. پس از مميز شدن کودک و قبل از رسيدن سن بلوغ: بيشتر دستورات اسلام ناظر به همين دوره از دوران زندگي کودک است که دوران بسيار حساس و سرنوشت ساز زندگي هر انساني به شمار میآید، از اين رو اسلام دستورات خاصي را براي کودک و والدين معين کرده است. که برخي از آنها بهقرار زير است:
1.آموزش آداب شرعي به کودک مميز؛ مثل آداب معاشرت با جنس مخالف، آداب طهارت و آداب پوشش. بهتر است در اين زمينه مادر آموزش دختر را بر عهده بگيرد و پدر عهده دار آموزش پسر شود.
2.اجازه گرفتن کودک مميز براي وارد شدن به محل استراحت پدر و مادر؛ اسلام تأکيد کرده است که بايد به کودک آموزش داد، پيش از وارد شدن به استراحتگاه والدين اجازه بگيرد. هدف از اين دستور، پيش گيري از رو به رو شدن کودک با صحنههاي جنسي پدر و مادر و پيامدهاي آن است. دراینباره قرآن میفرماید:"...بايد کودکانتان که به حد بلوغ نرسیدهاند در سه وقت از شما اجازه بخواهند. يک بار پيش از نماز صبح و در نيم روز هنگامي که لباسهای خود را بيرون میآورید و بعد از نماز عشا. اين سه وقت خصوصي براي شما است. اما بعد از اين سه وقت گناهي بر شما و بر آنها نيست (که بدون اذن وارد شوند)...".
3. رعايت اصول پوشش از سوي والدين در حضور فرزند؛ علت اساسي که خداوند در آيه ياد شده میفرماید که فرزندان در سه وقت بايد براي ورود به اتاق خواب پدر و مادر اذن بگيرند، اين است که در اين سه وقت والدين پوشش مناسبي ندارند؛ پس در غير اين اوقات نيز رعايت پوشش مناسب از سوي والدين ضروري است.
5. جدا کردن بستر و اتاق خواب فرزندان؛. رسول خدا (ص) میفرماید: "بستر(رختخواب) خواب پسر و پسر، پسر و دختر، دختر و دختر را به هنگام ده سالگي از هم جدا کنيد". امام صادق (ع) نيز میفرماید:" بايد بستر خواب پسر بچه ده ساله را از زنان جدا کنيد".
6. دور نگه داشتن کودک مميز از هر گونه عامل برانگيزنده جنسي؛ مثل نشاندن دختر بچه روي زانوي بيگانه، خودداري پدر و مادر از معاشقه در حضور کودک، پرهيز افراد بالغ از بوسيدن کودکان جنس مخالف و مميز، نخوابيدن کودکان در زير رو انداز واحد.
ج. دوران بلوغ و پس از آن: وظيفه مهم پدر و مادر در اين مرحله آماده کردن تدريجي فرزندان براي ازدواج است. والدين بايد براي تعديل غريزه جنسي فرزند و پاسخ مناسب به اين غريزه که در اين سن به اوج خود میرسد، موانع ازدواج را برطرف کرده و زمينه ازدواج او را فراهم سازند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید