خبرگزاري بینالمللی زنان ايران : تاريخ درخشان اسلام غير از دوران پيامبر و ائمه بهندرت شاهد نوابغي از جامعه زنان بوده ،آن هم در زمان طاغوت پهلوي که فساد چون جاهليت همه جا را تيره و آلوده کرده و قشر زنان بازيچه و دستخوش لهو و لعب قرار گرفته بودند.
به گزارش خبرگزاري زنان ايران ، در افقي به اين تيرگي خورشيدي چون حاجيه خانم امين،استوانه علم و تقوي در سراسر ممالک اسلامي زبانزد قرار گرفت و تألیفاتش را طالبان علم چون برکت زر به هر ديار،تحفه و ارمغان بردند.
بانو امين در زمان فرعونيان که خود را خدايگان آريامهر میخواندند،چون آسيه در خلوتخانه عالم معني با معراج اندیشههای تابناکش آثاري بس ارزنده آفريدند،لذا قلم را اسلحه و مکتب را سنگر قرار داده و با تألیفات خود،به جامعه هشدار دادند.
و بهوسیله کتابهایی چون :«رويش خوشبختي» زنان را آگاه کردند ايشان در اواخر ماه ذیالحجه الحرام سال 1312 ه.ق تولد يافتند.
پدر بزرگوار ايشان حاج سيد محمد علي ،ملقب به امینالتجار اصفهاني و مادر عزيزشان «زهرا» دختر حاج ميرزا مهدي است.
خانم نصرت امين پنج ساله بودند که در مکتب خانه «خديجه بيگم » شروع به کسب علم کردند و در 13 سالگي با پسر عمويش حاج ميرزا آقا معروف به معين التجار ازدواج کردند.
ايشان نزد اساتيدي چون: آيت الله زفرهاي (صرف و نحو )و آيت الله آقا سيد علي نجف آبادي (فقه و اصول ) را فرا گرفتند ايشان در مدت تحصيل ،بارها به مصيبت مرگ فرزند امتحان میشود و از هفت فرزند يک پسر براي ايشان باقي میماند.
ايشان در صحنه سياسي هم فعاليت داشتند از جمله در مسئله کشف حجاب با برگزاري جلسات متعدد و روشنگري در بستر سازي فرهنگي،جنايات رژيم پهلوي را با تألیفات خود پاسخ گفتند.
و در هفتم صفر سال 1354 ه.ق بانوي ايراني پس از 42 سال توجه و تفکر و تدبر در عالم هستي و پس از 23 سال تلاش مداوم و پيگير جهت آموختن علوم عقلي و نقلي ،اولين اجازه اجتهاد و روايت را از آيات عظام آشيخ محمد کاظم شيرازي،آشيخ عبدالکريم حائري يزدي دريافت میکند.
حاج ميرزا آقا (همسر بانو) تاجر بود و با علم و بحث و درس رابطهای نداشت اما از آنجا که میدید بانوي ايراني او در کنار آموختن علم هيچ حقي از حقوق همسري و مادري را ضايع نمیکند و حتي ساعتها به خاطر علاقهای که حاج آقا ميرزا به صحبت کردن با ايشان داشت در کنار همسر مینشست و با او سخن میگفت.
اين بانو هيچ حق و نيازي را بهپای درس خواندن ذبح نکرد باگذشت زمان بسياري از بزرگان علم و فقهات و حکمت به ديدار او میآمدند تا با او گفت و گوي عالمانه و عارفانهای داشته باشند.
از جمله علامه طباطبائي،آيت الله مرعشي نجفي،آيت الله سيد هاشم حداد،استاد محمد تقي جعفري،شهيد مطهري،آيت الله حائري شيرازي میباشند.
بهعنوان باقيات الصالحات بانوي ايراني در زمينه تربيت انسانهای وارسته و توجه به اصلاح جامعه بهخصوص امور زنان و تعليم و تربيت آنان،بانوان فاضلهای همچون :بانو زينب السادات (علويه) همايوني،بانو عفت الزمان امين،بتول غازي،صديقه سادات حکيمان وي را تربيت کردند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید