از مطالب گذشته بهخوبی معلوم شد كه تاريخ حجاب به آفرينش اولين موجودات روي زمين يعني حضرت آدم و حوا علیهماالسلام برمي گردد و فراز و نشیبهای بیشماری كه در طول تاريخ رخ داده نتوانسته آن را از بين ببرد. تاريخ بیحجابی به سبك جديد آن از رنسانس علمي صنعتي اروپا آغاز میشود و طبق شواهد تاريخي كارخانه داران بزرگ براي استفاده از نيروي كار ارزان قيمت زنان، زمينه بهاصطلاح آزادي!! زنان و امكان حضور آنان را در محيط كار پديد آوردند.
زنان بیخبر از همه جا در تلاش فراوان براي دست يافتن به حقوق اولیه خويش!!گول اين تبليغات دروغين را خورده و آنان را در این جهت ياري دادند!! دامنه اين اقدامات کمکم كشورهاي اسلامي را نيز فرا گرفت و بهصورت سلاحي كار آمد براي تضعيف معنويت و اخلاق و سقوط اسلامي بكار گرفته شد و استعمارگران در جهت ترويج آن از هيچ اقدامي فروگذار نكردند در اين راستا واژههای بسياري تغيير كرد مذاهب جديدي توسط استعمار ساخته شد حرفهایی در قالب علمي مطرح گرديد و... نخستين كشور اسلامي كه اقدام به کشف حجاب از بانوان كرد افغانستان بود.
امان الله خان پادشاه افغانستان مسافرتي به اروپا كرده و در مراجعت از اروپا در سال 1306 شمسي به ايران آمد و از طريق خراسان به کشورش باز گشت بهمحض ورود به پايتخت اعلام نمود كه زنان بايستي بدون حجاب باشند و نخست خود با همسرش بدون حجاب در مجامع و محافل ظاهر شد.
اين بیپروائی آنهم در كشوري چون افغانستان موجب قيام عمومي در آن كشور گرديد و امان الله خان ناچار به استعفا و ترك كشور شد.
دومين كشور را میتوان تركيه دانست: بعد از سقوط دولت عثماني در تركيه آتاتورك در سال 1313 فرمان منع حجاب را صادر كرد.
در ايران آغازگر بیحجابی را زني بنام قرة العين دانستهاند وي كه در سال 1223 در يك خانواده مذهبي در قزوين به دنیا آمد با ظهور باب به اين مسلك استعماري پيوست. وي با كشف حجاب و آرايش كامل ظاهر میگشت و به ترويج بهائيت میپرداخت تا آنكه فشار افكار عمومي بر دولت ناصرالدين شاه بالا گرفت و قرة العين معدوم گرديد.
ولي زمينه سازي براي كشف حجاب بهطور رسمي همزمان با اقدامات آتاتورك آغاز گرديد در سال 1313 وزير معارف وقت مسافرتي به شيراز میکند و به مناسبتی مجلس جشني كه از پيش تدارك ديده شده بود برپا میکند كه عدّه زيادي از طبقات مردم در آن شركت نموده بودند پس از ايراد سخنرانیها و نمايش در خاتمه آن عدهای از دوشيزگان بروي صحنه سِن نمايان میشوند و ناگهان نقاب از چهره بر میگیرند و اركستر رقص مینوازند و دختران بهپای كوبي میپردازند.
اعتراض و فشار افكار عمومي در همان مجلس و در شهر بالا میگیرد و رضا خان به خاطر هراس از قيام عمومي انجام اين اقدام شوم را به تأخیر میاندازد. ولي پس از مسافرت به تركيه و اطمينان از آنكه كشف حجاب در كشورهاي اسلامي قيام عمومي را به دنبال نخواهد داشت بهصورت جدي وارد عمل میگردد.
كتاب تاريخ بيست ساله ايران در این باره مینویسد: مجالس جشن و سخنراني ابتدا در تهران و شهرهاي شمال ايران و سپس بهتدریج در ساير شهرها برقرار میگردد. ولي پيشرفت زيادي نداشت و اكثريت مردم نه تنها استقبال نمیکردند بلكه با نظر تنفّر مینگریستند تا روز 17 دیماه 1314 كه شاه بهاتفاق ملكه و شاهدختها در جشن دانشسراي مقدماتي حضور يافتند.
محمود جم نخست وزير وقت میگوید: جالبتر از همه اين بود كه ميهمانان حتي وزاء كه يك عمر بود باهم دوست و رفيق بودند آن روز براي اولين بار صورت زنهای يكديگر را میدیدند. چونکه تا آن روز هيچ دوستي مجاز نبود صورت زن دوست خود را ببيند.
البته اين اقدامات بعد از به خاك و خون كشيدن اجتماع مردم مشهد صورت میگیرد در اين اجتماع كه در تاريخ 21 تير ماه 1314 براي انصراف شاه از عمل تغيير لباس و كشف حجاب در مسجد گوهرشاد قبل از اعلام رسمي آن تشكيل گرديده بود قزاقان دژخيم با كشتن بيش از دو تا پنج هزار تن و اسير كردن 1500 نفر، مردم را سركوب و مرعوب نمودند، اين موج خشونت به نظر رضاخان اعلام رسمي كشف حجاب را با يك قيام عمومي مواجه نمیساخت.
زيرا كه با اين عمل دژخيمانه به همگان ثابت كرده بود كه از هيچ اقدامي جهت اين نقشه استعماري اِباء ندارد.
رضاخان از اين اقدامات طرفي نبست تبليغات مطبوعات وابسته هم تأثیر چنداني نداشت بالاخره بازور سر نيزه به عملي كردن كشف حجاب پرداخت.
امام خميني در بيان خاطرات تلخ خود از اين روز میفرمایند: امروز هفده دي است من يادم هست كه هفده دي چه شرارتي كرد اين آدم رضاخان ، چقدر به اين ملت فشار آورد چه اختناقي ايجاد كرد، چه محترماتي را هتك كرد، چقدر سقط جنين شد.
در هفده دي و اطراف هفده دي چقدر مأموران و دژخيمان او به زنها تندي كردند و زنها را از توي خانهها بيرون كشيدند، کارهایی كه او كرده است نمیشود شرحش داد.
مهدی قلی هدايت در اين مورد مینویسد: پليس دستور يافت روسري را از سر زنها بكشد، روسریها پاره شد و اگر ارزش داشت تصاحب، مدتي زد و خورد بين پليس و زنها دوام داشت بسيار زنها را شنيدم كه از خانه بيرون نيامدند ولي اين سلاح نيز موثّر واقع نشد.
اين اقدامات توسط محمدرضا شاه نيز بهطور جدي با برنامه ريزي گسترده و البته با ملايمت بيشتري دنبال شد تنها در يكي از جلسات برنامه ريزي كشف حجاب 31 برنامه اجرائي براي برداشتن چادر نظير استفاده از صدا و سيما، انتشار مقاله، آموزش غیرمستقیم كودكان در مدارس، ممنوع بودن چادر براي دانشجويان و كارمندان به تصويب رسيد.
و بهتدریج به مرحله اجرا گذاشته شد، زنان شريف و نجيب ايراني اگر چه تحت فشار همه جانبه تبليغات و عملكرد اين پدر و پسر بودند. لكن جز اندكي ناآگاه اصالت خويش را حفظ كردند و برگي ديگر بر افتخارات خويش افزودند و با پيروزي انقلاب اسلامي جهان را متوجه ارزش آن قانون الهي نمودند. بنابراین میتوان گفت ؛ توطئه كشف حجاب توسط استعمار انگليس طراحي گرديد، بهائيت در ايران مأمور زمينه سازي آن گرديد و مزدوران انگليس امان الله خان در افغانستان، آتاتورك در تركيه و رضاخان در ايران عامل اجراي اين توطئه شوم بودند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید