اساسي ترين نياز مرد
مردان سرپرست زناند ، به دليل آنکه خداوند برخي از ايشان را بر برخي برتري داده و به دليل آنکه از اموالشان خرج مي کنند پس زنان صالح ،متواضع و فرمانبردارند و براي آنچه خدا حفظ کرده اسرار شوهر خود را حفظ مي کنند. (نساء،34).
در زبان عرب به شوهر «بعل » مي گويد وآن در لغت به «بت » گفته مي شود ،در قرآن هم به اين معنا استفاده شده است .
«آيا بت «بعل» را مي پرستيد وبهترين آفريدگان را وا مي گذاريد »(صافات ،125).
اولين واکنش نسبت به بت ،تواضع واحترام مي باشد و اين کرنش وتواضع واحترام از عظمتي که بت در پيش بت پرست دارد سرچشمه مي گيرد ؛در حديث شريف نبوي پيامبر اسلام (ص) نيز با تمثيل سجده زن به همسربه اين حقيقت بزرگ اشاره نموده اند :
فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص ) لَوْ أَمَرْتُ أَحَداً أَنْ يسْجُدَ لِأَحَدٍ لَأَمَرْتُ الْمَرْأَةَ أَنْ تَسْجُدَ لِزُوجِِها «اگر بنا بودامر مي کردم کسي برکسي سجده کند ،امر مي کردم زن بر شوهرش سجده کند »(حر العاملي ،ج ،14ص،115)
در اين حديث پيامبر (ص) با توجه به روحيه و فطرت مرد ،احترام وتواضع زن را نسبت به مرد را بيان نموده است؛ و همين پيامبر توجه به عواطف زن را به مرد سفارش اکيد نموده است .
زن براي تحقق اين احترام وتواضع بايد دو کار را نسبت به همسرش رعايت کند :
1ـ تأييد و مقبوليت همسر
مردبيش از هرچيزي نياز به تأييد شدن دارد ،خانم دکتر لورا اين گونه مي گويد :
«مرد ها مي توانند دربازداشتگاه هاي اسراي جنگي شلاق ها را تحمل کنند ،اما نمي توانند جريحه دار شدن غرور خود را تحمل نمايند. براي آنها تأييد شدن از سوي همسرشان در حکم دريافت اکسيژن است واگر اين تأييد صورت نگيرد ،احساس مردانه خود را از دست مي دهد »(شل سينگر ،ص، 110) .
دکتر مجد در کتاب روانشناسي زن ومرد مي گويد که در تحقيقي که از ده هزار زن موفق غربي که زندگي زناشويي واجتماعي رضايت بخشي داشته اند ،پرسيده شد که :شما پايه هاي توفيق در زندگي داخلي خود را چه مي دانيد ؟آنها در پاسخ به دو مورد اشاره کردند:
1ـ تأييد کردن همسران
2ـ احساس لذّت از انجام وظايف داخلي خانه (ص،34).
خانم دکتر شل سينگر در تحقيقي که از طريق اينترنت انجام داده بود ،مردها نياز هاي خود را اين گونه بيان کردند :
1ـ مرد مي خواهد در نظر زنش مهمترين شخص مورد علاقه او باشد .
2ـ مرد به اين احتياج دارد که تأييد شود ،مورد قدرداني واقع گردد . زنش به او احترام بگذارد ،آن هم به اين دليل که او مردي واجد شرايط است ،شوهر و پدر واجد شرايط است .
3ـ مرد به اين احتياج دارد که وقتي از سر کار به خانه مي آيد، زنش با روي خوش از اواستقبال کند.
4ـ مرد به اين احتياج داردکه زن به علايق او علاقه نشان دهد.
5ـ مرد به تشويق هاي زنش احتياج دارد تا يک مرد باشد.
2ـ تکريم کردن شوهر
جريحه دار کردن غرور يک مرد براي او خيلي گران تمام مي شود وامکان دارد در زندگي زناشويي تأثير نا مطلوب دائمي بگذارد .يک مرد به سختي مي تواند خفيف شدن از جانب زنش را به فراموشي بسپارد.
علاوه بر تأييد ومقبوليت همسر ،زن بايد به همسرش به عنوان فردي که شايسته احترام وتکريم مي باشد ،بنگرد واز هر گونه برخورد تحقير آميز به شدت بپرهيزد .
«خانم محترم شما بايد به نوعي با شوهرتان حرف بزنيد که احساس سربلندي وافتخار کند و حرف هاي شما موجب تشويق او شود . خوار وخفيف کردن شوهر گناه غير بخشش وغير قابل جبران است که يک زن مرتکب مي شود .جريحه دار کردن غرور يک مرد براي او خيلي گران تمام مي شود وامکان دارد در زندگي زناشويي تأثير نا مطلوب دائمي بگذارد .يک مرد به سختي مي تواند خفيف شدن از جانب زنش را به فراموشي بسپارد (کارنگي ،ص،58).
ودر جاي ديگر خانم دوروتي کارنگي درمورد تأثير کلامي زن در رشد وارتقي مرد اين گونه مي گويد :
«وقتي مرد احساس کرد که زن اورا لايق وبا جرأت مي داند به خود مي بالد واين شهامت را به دست مي آورد که براي مقابله با هر مشکلي سينه سپر کند . اواز لياقت خود اطمينان مي يابد و همين امر اعتماد به نفس لازم را در او بوجود مي آورد و قوت قلبي که به او داده شده است باعث موفقيتش مي شود »(کارنگي ،ص57).
شايد مي گوييد که : شوهر من داراي هيچ گونه صفات مثبت وخوبي نيست !!
و چگونه من از اين چنين همسري تمجيد کنم ؟!!
گوته جمله زيبايي دارد به آن دقت کنيد : با ديگران طوري رفتار کنيد انگار در همان حدي که بايد باشند ،هستند .به آن ها کمک کنيد تا به آنچه مي توانند ولياقتش را دارند تبديل شوند (اسماعيل بيگي ،ص،282).
خانم مارگارت کالکين چه زيبا اين حقيقت را بيان کرده است :
زن مي تواند با جملات تمجيد آور که در نهايت لطف ومحبت تنظيم شده باشد ،شخصيت واحساس شوهرش را کاملاًعوض کند و واقعاًاز او مردي با لياقت و با کفايت بسازد (کارنگي ،ص59).
بسياري از زنان مشتاقند که همسران خود را تغيير دهند وآنها را جذب کنند ،ولي عموماًبه گونه اي رفتار مي کنند که نتيجه معکوس مي دهد ،وگاهي منجر به جدايي وطلاق مي شود ؛علت عمده آن اين است که آنهاروشي درست اعمال نمي کنند ،بلکه از روش هاي نق زدن وايراد گرفتن ودستور دادن و...... که تمامي اين روش ها موجب دوري از همسرانشان مي شود ؛پس چه بايد کرد ؟ لطفاً براي سه ماه با شوهر خود رفتارهاي زير را انجام دهيد وآن گاه نتيجآ آن را به تبيان گزارش دهيد ، واگر مثبت وسازنده بود (که حتماًخواهد بود ) به ديگران هم سفارش کنيد که تجربه شما را عمل کنند تا انشا الله شاهد زندگاني شاد وخرم خود وديگران باشيم .
1ـ شوهرخود را هرآنگونه که هست ، بپذيريد .
2ـ از او به هيچ عنوان ايراد نگيريد (حتي زماني که کارش ايراد دارد ).
3ـ با جملات وکلماتي محبت آميز او را تشويق کنيد .
4ـ همواره او را تأييد کنيد به گونه اي که او تصور کنند بهترين شوهر دنيا است !!
5ـ قبل از آمدن از سر کار آماده استقبال از او باشيد و با روي باز وخندان به اسقبالش برويد وبا جملات عاطفي ورود اورا به خانه خوش آمد بگوييد .
6ـ موقع سر کار رفتن با کلماتي مثبت وعاطفي اورا بدرقه کنيد .(در صورت امکان با آغوشي گرم اورا بدرقه نماييد )
7ـ پيش ديگران از او تعريف کنيد وشايستگي هاي اورا به رخ ديگران بکشيد .
8ـ در کارهاي اداري ويا بازار او را تشويق کنيد ،ودر مشکلات اورا روحيه بدهيد .
9ـ از همه مهمتر هميشه تصميم گيري نهايي را به او واگذار کنيد ،واگر نظري داريد به صورت پيشنهاد مطرح نماييد ولي بگذاريد او تصميم بگيرد ،واگر غير از نظر شما تصميم گرفت ،تلسيم نظر او باشيد.
10ـ اين جمله را در ذهن خود تابلو کنيد :
شوهرمدير و رئيس ومورد تکريم واحترام همه اعضاي خانه مي باشد .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید