نان خوب
نان خوب مستلزم داشتن آرد با کیفیت، نانوای خوب و نگهداری صحیح است؛ نان خوب نانی است که آرد آن خوب، خمیر آن تخمیر شده، نانوایش ماهر و مصرف کنندهٔ آن واقف به اصول نگهداری صحیح باشد. همان گونه که بعضی از برنجها پخت خوبی ندارند، آرد نامرغوب نیز پخت خوبی نخواهد داشت؛ (آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث تولید نانهای سفت و بدهضم خواهد شد)
نگهداری مطلوب از نان
قبل از سرد شدن کامل نانها، آنها را دسته نکنید زیرا حرارت نان باعث کپک زدگی زودرس آن میگردد. انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن، باعث تغییر حالت ظاهری، بیات شدن زودرس، تسریع در کپک زدگی، تشدید ضایعات و ایجاد بیماری گوارشی میگردد؛ نان سرد شده را نیز در پلاستیک دربسته بگذارید. قرار دادن نان در یخچال، بیات شدن نان را تسریع مینماید، قبل از سرد شدن کامل، نان را دسته نکنید. نان سرد شده را نیز در سفره در بسته نگهداری نمایید، نانی که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداری شود، مطبوعتر و ماندگارتر خواهد بود.
تربچه
تربچههای مرغوب دارای برگ سبز پررنگ هستند. برگهای آنها آبدار و تمیزند و همچنین باید از صدمه دیدگی، لهیدگی یا لکه دار بودن عاری باشند. برای نگهداری باید تربچهها را در کیسههای پلی اتیلنی (نایلکس یا کیسهٔ فریزر) در قسمت انتهایی یخچال قرار داد. در این حالت تربچهها به مدت یک هفته تازه میمانند.
بادمجان
بادمجان باید مرغوب، یکنواخت، صاف، درخشنده (چنانچه دو بادمجان را به هم بسایید صدای تیزی به گوش میرسد) و دارای رنگ بنفش تیره باشد. چروکیدگی علامت پیری محصول است. بادمجان را برای نگهداری در کیسههای پلی اتیلنی (نایلکس یا کیسهٔ فریزر) در قسمت انتهایی یخچال قرار دهید که در این حالت بادمجان به مدت دو هفته تازه خواهد ماند.
لوبیا سبز
لویبا سبز مرغوب دارای رنگ سبز است؛ رنگ زرد علامت پیری محصول است. پژمردگی نیز از مرغوبیت محصول میکاهد. برای نگهداری لویبا سبز، آن را درکیسه های پلی اتیلنی (نایلکس یا کیسهٔ فریزر) قرار دهید و سپس در طبقات پایین یخچال نگهداری کنید؛ در این حالت لویبا سبز حدود یک هفته تازه میماند. در صورت بالا بودن کیفیت لویبای خریداری شده، میتوان آنها را در سبدهای سوراخ دار به مدت 3 تا 4 روز در آشپزخانه نگهداری کرد.
قارچ
قارچ باید سفید، یکنواخت، سالم و پایهٔ آن به کلاهک به طور کامل چسبیده باشد؛ قارچهای آسیب دیده لکه دار، ترک خورده، پلاسیده و تغییر رنگ داده مرغوب نیستند. چنانچه مجبورید آن را نگهداری کنید، قارچها را در پاکت کاغذی در یخچال قرار دهید و به مدت حدود 3 روز نگهداری کنید.
نگهداری پیازها
برای نگهداری پیازها نباید از یخچال استفاده کرد. پیازها را در کیسهٔ پلی اتیلن (نایلکس یا کیسه فریزر) که دارای تعدادی سوراخ باشد قرار دهید و در محل خنک تا زمانی که نیاز دارید، نگهداری کنید. پیازها به رنگهای مختلف از جمله سفید، زرد، صورتی و قرمز در بازار مشاهده میشوند. در بین انواع پیاز با رنگهای مذکور، پیازهای صورتی (نسبتاً) و قرمز (بیشتر) به دلیل رطوبت کم، عطر و طعم بالا برای نگهداری مناسب هستند؛ و پیازهای سفید و زرد به دلیل رطوبت بالا و احتمال کپک زدگی، همچنین عطر و طعم کم و به دلیل فرّار بودن ترکیبات معطر، برای نگهداری مناسب نیستند. برای نگهداری باید از محل خشک و خنک استفاده شود تا پیاز شروع به رویش و سبز شدن نکند.
زنده کردن کاهو و کرفس پلاسیده
کمی آبلیمو در آب سرد ریخته سپس کاهو و کرفس را در آن خیس کرده و چند ساعت درون یخچال قرار دهید، تا تازگی خود را به دست آورد.
تلخی سیر
سیررا هرگز زیاد سرخ نکنید؛ زیرا طعم تلخی پیدا می آند. کافی است فقط کمی تفت بدهید.
طعم تازه سبزی فریز شده!
سبزی را داخل کیسه فریزر گذاشته و فریزر کنید و موقع استفاده، آنرا از فریزر خارج کرده و قبل از آب شدن یخ آن، سبزی را رنده کنید، هم ریز میشود و هم طعم سبزی تازه را میدهد.
نگهداری طولانی مدت گوجه فرنگی
برای نگهداری، پس از انتخاب گوجه فرنگی مناسب و رسیده، آنها را در کیسههای نایلکس یا کیسهٔ فریزر بگذارید؛ سپس آن را در قسمت زیرین یخچال جای دهید. گوجه فرنگی در شرایط مطلوب تا یک هفته تازه خواهد بود.
رفع پوسیدگی سیب زمینی
اگر سیب زمینی خام شما بر اثر گذشت زمان یا هر علت دیگر نرم و پلاسیده است، آنها را به مدت نیم ساعت درون آب سرد بریزید. دوباره سفت شده و تازگی خود را باز مییابند.
رسیده شدن هلوی نارس
اگر میخواهید هلوی کال به سرعت رسیده شود، هلوها را در جعبهای که با روزنامه آن را پوشاندهاید، قرار دهید. به این ترتیب گازهای متصاعد خارج نشده و باعث رسیدن سریع هلو میشود. همچنین روز نامه برای نگهداری موز نیز بسیار مفید است.
کپک زدن مربا
بکی از دلایل کپک زدن مربا آن است که کاملاً پخته نشده است. اگر مربای شما کپک زده یک لایه از روی آن را با قاشق بردارید و بقیه مربا را دوباره بپزید. هنگام تهیه مربا، از قاشق چوبی استفاده کنید.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید