1- در قدم اول، از طريق مشورت با يک کارشناس تغذيه، وزن خود را در محدوده ي سلامت حفظ کنيد. کاهش وزن در حفظ سلامت افراد سرطاني درمان شده، بسيار کمک کننده است.
2- تمرکز بيش از حد در پيروي از رژيم غذايي سالم، تنها باعث شکست در تداوم آن ميگردد. بنابراين بهتر است به اندازه ي توان خود براي ورزش و تهيه غذاي سالم وقت بگذاريد تا هميشه بتوانيد از آن لذت ببريد.
يک بررسي نشان داده است که ترکيب رژيم غذايي سالم (شامل 5 واحد يا بيشتر در روز مصرف ميوه و سبزي) به همراه ورزش با شدت متوسط 30 دقيقه پيادهروي در روزباعث کاهش بازگشت سرطان پستان در افراد درمان شده، به ميزان 50 درصد مي شود.
3- سعي کنيد روزانه از سبزي ها و ميوه هايي با رنگ هاي متنوع استفاده کنيد، اما هرگز به دليل اينکه نتوانستيد به طور کامل از برنامه غذايي خود پيروي کنيد، دچار ناراحتي و نگراني نشويد و هرگز زندگي را سياه و سفيد نبينيد.
4- از رژيم غذايي کم چرب پيروي کنيد. بيشتر افراد بيش از آن چه تصور ميکنند، چربي مصرف مي کنند. مصرف گوشت هاي پرچربي، ميان وعده هاي پر چربي و انواع دسر پر چربي را کاهش دهيد و سعي کنيد غذاهاي بدون کلسترول را انتخاب نماييد و منابع پروتئين کم چربي مانند سويا و شيرسويا را به برنامه غذايي خود بيفزاييد.
بر اساس نتايج پژوهش ها تا به امروز، غذاهاي حاوي سويا بهعنوان بخشي از رژيم غذايي سالم براي افرادي که سابقه سرطان هاي حساس به هورمون از جمله سرطان پستان را دارند، بيخطر است.
اگر سويا جايگزين غذاهاي حيواني پر چرب شود، بهتر مي تواند از سلامت بدن محافظت نمايد، زيرا بدون کلسترول، بدون چربي اشباع و سرشار از پروتئين است و نيز به عنوان منبع خوب کلسيم و ساير ويتامين ها و مواد معدني به شمار مي رود.
5- بهتر است از منابع خوب چربي هاي گياهي مانند روغن دانه کتان، روغن کلزا(کانولا)، روغن زيتون و روغن ساير مغزها و دانهها مانند آفتاب گردان، گردو و نيز از انواع ماهي استفاده کنيد.
رژيم غذايي مفيد در سرطان سينه
متاسفانه همه ما مي دانيم که سرطان جزء بيماري هايي است که درمان آن در برخي موارد بسيار سخت و حتي ناممکن است.
اغلب اوقات تاکيد محققان و پزشکان بر پيشگيري از اين بيماري است، اما هميشه زناني که با سرطان سينه زندگي مي کنند، مي خواهند بدانند که چگونه مي توانند شانس خود را براي زنده ماندن افزايش دهند.
در اين مطلب درباره ي رژيم غذايي موثر در زنده ماندن طولاني تر بيماران مبتلا به سرطان سينه، صحبت مي شود.
در يکي از تحقيقاتي که اخيرا در مجله انکولوژي به چاپ رسيده است، مطرح شد: زناني که در مراحل ابتدايي سرطان سينه به سر مي برند، اگر يک رژيم غذايي غني از ميوهها، سبزيجات، دانههاي کامل ) غلات سبوس دار(و لبنيات کم چرب را مصرف نمايند، مي توانند عمر طولاني تري داشته باشند.
رژيم فوق که به اصطلاح "Prudent" يا همان رژيم "محافظت کننده" ناميده مي شود، فقط مخصوص پايين آوردن خطر مرگ ناشي از سرطان سينه نمي باشد، بلکه مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به ساير انواع سرطان و بيماري مزمن ديگر که به اين روش غذا مي خورند نيز کمتر در معرض خطر مرگ قرار مي گيرند.
اين تحقيقات در يک دوره زماني 8 ساله انجام شد.
دکتر "ماريلين ال وان" يک محقق کاليفرنيايي مي گويد: مصرف يک برنامه غذايي غني از ميوهها، سبزيجات، غلات سبوس دار و ماکيان، و مصرف کمتر گوشت قرمز و غذاهاي فرايندشده مي تواند تاثير مثبتي روي سلامتي زنان داشته باشد، به طوري که از ديگر سرطان ها و بيماري هاي مزمن نيز جلوگيري نمايد.
نتايج اين تحقيقات، نتايج مطالعات قبلي را نيز که بيان مي داشتند "اين رژيم غذايي مي تواند عامل مهمي در حفظ سلامت عمومي بدن و بهبود ديگر بيماري ها باشد"، تقويت کرد.
يافتههايي که در مجله آنکولوژي به چاپ رسيد، بر اساس بررسي 1901 زن که در مراحل ابتدايي سرطان سينه قرار داشتند، مي باشد.
بين سال هاي 2000 تا 2002، اين زنان پرسشنامه هايي را در رابطه با رژيم غذايي، فعاليت بدني، وزن و ديگر عوامل موثر بر سلامتي کامل کردند. از آن به بعد، آن ها مدت 8 سال تحت بررسي و پي گيري قرار گرفتند. در آن دوره زماني 226 زن فوت کردند که 128 مورد از مرگ و ميرها در ارتباط با سرطان سينه بود.
تيم "وان" متوجه شدند زناني که از همان ابتداي کار از برنامه غذايي "Prudent" پيروي مي کردند، مرگ و ميرشان کمتر از کساني بود که از رژيم غذايي "غربي" پيروي مي کردند.
رژيم غذايي "غربي" حاوي مقدار زيادي گوشت قرمز و گوشت هاي فرآوري شده(همبرگر، سوسيس و کالباس)،غذاهاي آماده ، لبنيات پرچرب و غلات تصفيه شده مثل نان و آرد سفيد است.
تعداد مرگ و مير زناني که به ميزان زياد از غذاهاي سالم برنامه "Prudent" استفاده مي کردند، حدود نيمي از زناني بودند که خيلي کم از اين غذاها مي خوردند (حتي با در نظر گرفتن عوامل ديگري چون اندازه اوليه تومور سينه، نوع درمان و اعتياد به سيگار)
اما بالعکس زناني که بيشتر عادات غربي را در غذا خوردن شان پيش مي گرفتند، احتمال مرگ و ميرشان 53 درصد بيشتر از زناني بود که خيلي کم از اين گونه غذاها استفاده مي کردند.
"وان" مي گويد: با اين که در اين تحقيق، هيچ يک از اين دو برنامه غذايي ( "محافظت کننده" و "غربي" ) ارتباطي با احتمال عود مجدد سرطان سينه و خطر مرگ ناشي از اين بيماري نداشتند، اما ارتباط بين رژيم غذايي و تعداد بيماران با عمر طولاني تر نشان مي دهد که سالم غذا خوردن يک عامل خيلي مهم براي اين افراد مي باشد.
به اين ترتيب مطالعه ي فوق نشان داد که خوردن غذاهاي سالم تر براي داشتن عمر طولاني تر در همه افراد و حتي مبتلايان به سرطان سينه بسيار مفيد است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید