چگونه يک نشست زناشويي ترتيب دهيم؟
بسياري از زن و شوهرها، نمي توانند مدت زمان نسبتاً طولاني با يکديگر در ارتباط باشند و دچار مشکل نشوند. زيرا بعد از مدتي يک موضوع يا يک رويداد خاص، باعث بر هم خوردن ارتباط آنها و ايجاد اختلافات زناشويي مي شود. حتماً شنيده ايد که بسياري از زوجين معتقد به دوري و دوستي هستند، چرا که مجاورت زياد آنها موجب بروز اختلافات مي شود و بسياري از آنان هنوز برقراري ارتباط اثر بخش را نياموخته اند.
زندگي مشترک، براي ارتباط اثر بخش کافي نيست. اگر مي خواهيد اثر بخشي ارتباط تان را بيشتر کنيد و منظور همسرتان را بهتر بفهميد بايد مهارت لازم را کسب کنيد همچنين بايد مايل باشيد ارتباط بهتري با همسرتان برقرار کنيد و معتقد باشيد مي توانيد ارتباط تان را بهبود بخشيد. براي اين منظور بايد سعي کنيد نحوه ي صحبت کردن و گوش دادن را بياموزيد. لذا در ادامه اين يادداشت نحوه ي برقراري يک ارتباط موثر زناشويي (نشست زناشويي) را به شما آموزش مي دهيم. البته لازم به ذکر است که اين نشست زناشويي در اوقاتي تدارک داده مي شود که زوجين با مشکل خاصي مواجه شده باشند.
بسياري از زوجين معتقد به دوري و دوستي هستند، چرا که مجاورت زياد آنها موجب بروز اختلافات مي شود و بسياري از آنان هنوز برقراري ارتباط اثر بخش را نياموخته اند.
آمادگي
قبل از شروع نشست زناشويي لازم است که يک خط پايه تهيه کنيد. منظور از خط پايه اين است که کيفيت ارتباط خود با همسرتان را، قبل و بعد از اين تمرين، مورد ارزيابي قرار دهيد.
با همسرتان به توافق برسيد که چه زماني را براي اين تمرين اختصاص دهيد. (مثلاً صبح جمعه باشد يا بعدازظهر يک 5 شنبه و...). در ضمن مدت زمان اين تمرين را از پيش تعيين کنيد. زمان پيشنهادي ما 1 ساعت است.
سپس به توافق برسيد که چه کسي اول، گفتگو را آغاز کند.
اطمينان حاصل کنيد که در آغاز گفتگو، هيچ يک از دو نفر عصبي، خسته، بي حوصله، هيجان زده و... نباشد.
با همسرتان به توافق برسيد که بعد از جلسه نشست زناشويي، هر دو شما آرامش تان را حفظ خواهيد کرد.
در طي جلسه گفتگو، هر يک از زوجين مي توانند 30 دقيقه را صرف صحبت کردن بکنند و از طرف ديگر، نفر بعدي بايد تمام توجه خود را به صحبتهاي همسر بنمايد. پس از به پايان رسيدن جلسه گفتگو لازم است که هر يک از طرفين به دنبال کارهاي شخصي خود بروند نه اينکه به تحليل صحبتهاي جلسه گفتگو پرداخته و يا در مورد يکديگر به قضاوت بپردازند. در حقيقت بهتر است به توافق برسيد که حداقل تا 48 ساعت آينده در مورد مطالب رد و بدل شده، صحبتي به ميان نيايد. اگر در نخستين جلسات نشست زناشويي به اين نتيجه رسيديد که 1 ساعت زمان بسيار طولاني براي گفتگو است و در اين مدت خسته مي شويد و يا ممکن است با همسرتان وارد مشاجره شويد مي توانيد زمان پيشنهادي (1 ساعت) را به نصف تقليل دهيد.
در طي جلسه گفتگو، هر يک از زوجين مي توانند 30 دقيقه را صرف صحبت کردن بکنند و از طرف ديگر، نفر بعدي بايد تمام توجه خود را به صحبتهاي همسر بنمايد.
بعد از اينکه در مورد اين نشست زناشويي به توافق رسيديد لازم است که اين مقررات را مطالعه و به کار ببريد:
مقررات مربوط به گوينده
شما 30 دقيقه فرصت داريد تا صحبتهاي خود را به همسرتان عنوان کرده و بحث خود را به نتيجه برسانيد. سکوت طرف مقابل اين فرصت را به شما مي دهد تا احساسات و حرفهايي را که تا به حال به زبان نياورده و يا جرأت ابراز آن را نداشته ايد، بر زبان بياوريد، بدون اينکه با واکنش تند و يا خصمانه اي مواجه شويد.
درباره ي آنچه که در ذهن داريد با همسرتان صحبت کنيد (حرف دلتان را تمام و کمال براي او ابراز کنيد) اما سعي نکنيد که در طي اين جلسه به نق نق کردن و يا غر زدن بپردازيد.
سعي کنيد احساسات و عقايد خود را با ضمير «من» آغاز کرده و با همسرتان در ميان بگذاريد.
اگر شما نفر دومي هستيد که در جلسه نشست زناشويي شروع به صحبت مي کنيد؛ سعي کنيد صحبتهاي شما پاسخي به گفته هاي طرف مقابل نباشد بلکه شما تنها گفته ها و مسائل خودتان را مطرح کنيد.
مقررات مربوط به شنونده
زمانيکه همسرتان در حال گفتگو و دردودل با شماست، سعي کنيد صد در صد توجه و حواستان به گفتار وي باشد.
توجه و تمرکزتان را با زبان بدن نشان دهيد. براي مثال تماس چشمي با همسرتان داشته باشيد و براي تاييد گفتار او سرتان را تکان دهيد. از خميازه کشيدن و نگاه کردن به اين طرف و آن طرف خودداري کنيد.
اگر به درستي متوجه منظور همسرتان نشديد، از او بخواهيد که در مورد مطلب عنوان شده بيشتر توضيح دهد. اما مراقب باشيد که در اثناي صحبتهاي همسرتان با او مخالفت نکنيد و يا به اظهار نظر نپردازيد.
امکان دارد براي شما بسيار سخت باشد که مدت زمان طولاني ساکت و بدون صحبت بمانيد اما توجه داشته باشيد که رعايت اين اصل بسيار مهم و ضروري است.
دستور العمل فوق در مورد اکثر موضوعات قابل طرح در اين نشست ها کاربرد دارد. ولي بحث در مورد مشکلات و معضلات، وقتي اثر بخش تر مي شود که نظم آن بيشتر باشد و طرفين نبايد بيش از 30 دقيقه درباره ي موضوع حرف بزنند.
با رعايت اين دستورالعملي و برگزاري منظم نشست ها مي توانيد مهارتهاي ارتباطي خود را تمرين کرده و به کمک آنها برغنا و انرژي رابطه خود بيفزاييد. شما و همسرتان با اظهار نظر و بيان احساسات و با گوش دادن به صحبتهاي يکديگر؛ صميمي تر خواهيد شد و يکديگر را بهتر خواهيد شناخت.
مريم عطاريان
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید