پژوهشي جديد نشان ميدهد که افزايش قابل توجهي در ميزان بلعيدن باتري هاي دکمه اي و استوانه اي، به خصوص در ميان کودکان، رخ داده است.
اين باتري ها که در مري گير ميکند، بايد در طول دو ساعت پس از بلعيده شدن، بايد خارج شوند، و گرنه ممکن است آسيب هاي جديد از جمله پارگي و سوزاندن بافت و خونريزي داخلي ايجاد کنند.
پژوهشگران ين از توليدکنندگان ميخواهند اقداماتي به کار ببندند تا کودکان نتوانند محفظه باتري در وسائل خانگي را باز کنند، و استانداردهاي صنعتي به وجود آيد که نصب برچسب هاي هشدار را براي کمک به به کاهش بلعيدن باتريها ضروري کند.
به گزارش وبمد هلث نيوز اين توصيه ها بر اساس دو بررسي که نتايج آن اخيرا در ژورنال Pediatrics منتشر شده است. يک بررسي به مشکل بلعيدن باتري در ميان کودکان و بهترين درمان براي آن پرداخته بود؛ و بررسي دوم به ميزان بروز بلعيدن باتري و کارهايي که توليدکنندگان براي پيشگيري از آن ميتوانند انجام دهند، معطوف بود.
در مجموع اين دو بررسي بيانگر آن بود 6.7 برابر افزايش در ميزان بلعيدن باتري در فاصله سال هاي 1985 تا 2009 مستقيما مربوط به کاربرد گسترده باتريهاي ليتيومي است، که در بسياري از وسائل خانگي از جمله راه دور تلويزيون، چراغ قوه ها، سمعک ها، دوربين ها و اسباب بازي کودکان به کار ميروند.
در مجموع 13 مورد مرگ و مير ناشي از گيرکردن باتري هاي دگمه اي در مري يا راه هوايي (ناي) رخ داده بود.
پژوهشگران ميگويند با ايجاد بخش هاي باتري ايمنتر در وسايل خانگي ميتوان از اين آسيب ها جلوگيري کرد و اصول راهنماي درماني بايد به نحوي مورد تجديد نظر قرار گيرد تا پرسنل پزشکي بدانند که هنگام گير کردن اين باتريها در مري، خارج کردن آنها بايد حداکثر در طول دو ساعت پس از بلعيدن انجام شود تا عوارض ناشي از آنها به حداقل برسد. اين بررسي همچنين يادآور ميشود که کارکنان پزشکي ممکن است از نشانه هاي بلعيدن باتري آگاه نباشند.
بررسي اول نشان داد که در 7 مورد مرگ و مير از 13 مورد، کارکنان پزشکي به علت علائم غيراختصاصي مانند استفراغ، بي اشتهايي، تحريک پذيري، سرفه، خسخس سينه و يا کمآبي در تشخيص بيماري اشتباه کرده بودند. در باتري هايي که در مري گير کرده بودند، بين 10 ساعت تا 2 هفته طول کشيده بود که باتري خارج شده بود يا بيمار فوت کرده بود.
کودکان حتي پس از خارج کردن باتري دچار آسيب هايي مانند پارگي مري، ايچاد سوراخ و فيستول (اتصال غيرطبيعي) ميان مري و ناي، ايجاد فيستول در رگ هاي خوني بزرگ و خونريزي داخلي شديد شده بودند.
بررسي دوم به اين مسئله پرداخته بود که کودکان و بزرگسالان باتري هاي را از کجا به دست آورده بودند و چه راهبردهاي پيشگيري را ميتوان به کار برد.
باتري هاي بلعيده شده در 62 درصد موارد به طور مستقيم از وسائل خانگي به دست آمده بودند. در 29 درصد موارد باتريهاي بلعيده شده در خانه رها شده بودند. و در 8.2 درصد موراد باتري ها مستقيما از بسته باتري به دست آمده بودند.
بيش از 37 درصد موارد بلعيدن باتري هاي ليتيومي 20 ميليمتري از دستگاه کنترل راه دور خارج شده بودند.
اين پژوهشگران گزارش ميدهند که بلعيدن باتري در ميان نوجوانان، بزرگسالان، سالمدان و به خصوص افراد 60 ساله و بالاتر هم رخ ميدهد. باتريهاي که براي سمعکها به کار ميروند 36 درصد موارد بلعيدن باتري را تشکيل ميدهند و در 15.5 درصد موارد به جاي قرص بوسيله سالمندان بلعيده شده بودند.
اين پژوهشگران مي گويند که والدين و مراقبت کنندگان از کودکان بايد در مورد جلوگيري از بلعيدن باتري ها بوسيله کودکان آموزش ببينند.
به گفته آنها از آنجايي 61.8 درصد باتري بلعيده شده بوسيله کودکان از محصولات خانگي به دست آمده بودند، توليد کنندگان بايد اين محصولات طوري دوباره طراحي کنند که بخش باتري در آنها به سادگي قابل بازشدن نباشد، و احتمالا استفاده از يک ابزار مخصوص براي باز کردن آن ضروري باشد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید