1- محل قرار گرفتن یخچال
از قرار دادن یخچال یا فریزر در مجاورت دستگاههای گرمازا مثل اجاقگاز، آبگرمکن، شوفاژ و نور مستقیم خورشید بپرهیزید.
فضای پشت یخچال و فریزر باید حداقل بیست سانتیمتر، برای گردش هوا، با دیوار فاصله داشته باشد. مطمئن شوید که یخچال یا فریزر روی یک سطح تراز قرار گرفته و در آن به طور کامل بسته میشود.
2- انتخاب صحیح یخچال
هنگام خرید یخچال مدلهایی را انتخاب کنید که مصرف انرژی کمتر و بازدهی بیشتری داشته باشند. همچنین از وجود برچسب انرژی روی یخچال مطمئن شوید.
3- جابهجایی یخچال
در صورتی که ناچار به جابهجایی و یا حمل آن هستید، حداقل دو تا سه ساعت پس از جابهجایی، یخچال را به برق وصل کنید.
4- تنظیم ترموستات یخچال
دمای داخل فریزر معمولاً سه تا چهار درجه زیرصفر و دمای داخل محفظه ی یخچال سه تا چهار درجه بالای صفر باید باشد، تنظیم نادرست ترموستات علاوه بر اینکه باعث فاسد شدن و یخ زدگی مواد غذایی میشود، مصرف انرژی را نیز افزایش میدهد.
5- قراردادن چیزهای گرم در یخچال
قرار دادن چیزهای گرم در یخچال کار درستی نیست؛ زیرا هم با گرم کردن فضای داخل یخچال اثر سرما را کم میکنند و هم در اثر گرم شدن داخل یخچال، ذرات برفک و یخ آب شده و همراه با آلودگیهای احتمالی به داخل غذاها میچکد و سبب آلودگی آنها میشود.
6- هوای سرد و گرم در یخچال
در یخچالهایی که در قسمت بالای آن یخدان قرار ندارد، طبقات پایینتر بیشتر با هوای سرد در تماس هستند تا طبقات بالا؛ چون همانطور که میدانید هوای سرد، سنگینتر از هوای گرم است. همچنین چیزهایی که در قسمت در یخچال گذاشته میشوند به علت آنکه هنگام باز و بسته شدن، این قسمت در مجاورت هوای بیرون قرار میگیرد، کمتر از سرمای ضروری بهرهمند میشوند.
7- باز و بسته کردن در یخچال
در یخچال یا فریرز را هیچگاه به مدت طولانی باز نگذارید و از باز و بسته کردن بیهوده ی آن به خصوص در تابستان خودداری کنید.
8- حفظ سرمای یخچال
اگر برق قطع شد یا به دلیلی به طور موقت از کار افتاد، از باز و بسته کردن در آن خودداری کنید و اگر میتوانید روی یخچال را با لحاف یا پتو بپوشانید تا سرمای داخل یخچال تا حدّ امکان حفظ شود. در تابستان که با هر مرتبه باز و بسته شدن در یخچال، درجه ی حرارت داخل دستگاه به سرعت بالا میرود، باید درجه ی سرما را بیشتر کرد تا سرمای لازم زودتر در داخل یخچال تولید شود.
9- انبار کردن مواد غذایی در یخچال
مقدار زیادی مواد غذایی انباشته روی هم را در یخچال قرار ندهید، چون وقت زیادی لازم است که سرما به همه ی آنها نفوذ کند، بنابراین زودتر خراب میشوند. برای مثال، دیده میشود که مقدار زیادی سبزی را به صورت دسته در یخچال میگذارند و بعد از یکی دو روز وقتی بیرون میآورند وسط آن گندیده و در اثر تخمیر، داغ شده است. برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک کنید و بشویید. سپس در پارچه ی نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید. در صورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای اینکه سالمتر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف بشویید.
10- رفع بوی یخچال
برای رفع بوی یخچال میتوانید مقداری زغال را نیم کوب کنید، در کیسه پارچهای نازکی بریزید و در یخچال به خصوص طبقات بالای آن بگذارید. هر چند وقت یک بار کیسه زغال را در آفتاب بگذارید تا خشک شود و دوباره قدرت بوگیری داشته باشد. جدار داخل یخچال را نیز هر چند وقت یک بار با محلول جوش شیرین و آب تمیز کنید.
11- نگهداری مواد غذایی در یخچال
این موضوع به نوع ماده ی غذایی و مقدار آن، درجه ی آلودگی و شرایط محیطی بستگی دارد. برای مثال، یک قطعه گوشت تازه را که از مغازه قصابی میخریم، صلاح نیست بیش از سه روز در یخچال نگهداری کنید. برای نگهداری انواع خورش نیز ابتدا در حالی که سرپوش ظرف خورش گذاشته شده، آن را حداقل پنج دقیقه بجوشانید و بدون اینکه به آن دست بزنید بگذارید خنک شود. سپس داخل یخچال قرار دهید. به این ترتیب میتوانید دو تا سه روز خورش را در یخچال نگه دارید. پنیر با نمک را مدت نسبتاً طولانی در یخچال میشود نگه داشت. مرغ معمولاً دو تا سه روز در یخچال قابل نگهداری است. سبزیجات را تا یک هفته و میوهجات را هم بسته به نوع و سلامت پوست آنها شاید تا چند هفته به راحتی بتوان در یخچال نگهداری کرد.
12- مناسبترین درجه فریزر
مناسبترین درجه ی سرمای درون فریزر که هم مواد غذایی را سالم نگه میدارد و هم مانع از بین رفتن ویتامینها و خواص خوراکیها میشود، 16- تا 20- درجه سانتیگراد است.
13- راهنمای چراغهای آگاهیدهنده ی یخچال
چراغهای آگاهیدهنده ی فریزرها معمولاً سه چراغ سبز، قرمز و زرد دارند. چراغ سبز نشان دهنده ی برقراری جریان برق ورودی به فریزر است. چراغ قرمز نشان میدهد که به دلیلی، مانند خرابی ترموستات، عمل سرماسازی خوب انجام نمیشود. از این رو، این چراغ همیشه باید خاموش باشد تا مطمئن باشیم که فریزر به خوبی کار میکند. اما برای چراغ زرد کلیدی وجود دارد که معمولاً اتصالات را به صورت مستقیم در میآورد تا سرما به حدّ کافی برسد و چراغ قرمز خاموش شود. در این موقع این کلید را به حالت خاموش درمیآوریم، چراغ زرد هم خاموش میشود.
14- زیاد شدن برفک فریزر
چنانچه لاستیکهای دور در،خراب شود، برفک داخل فریزر زیاد میشود که برای رفع این مشکل باید لاستیکها تعویض شوند.برفک ها را به طور منظم آب کنید؛ زیرا به محض افزایش قشر برفک، مصرف انرژی بالا میرود.
15- روشن شدن چراغ قرمز فریزر
چنانچه برودت یخچال خوب باشد، ولی باز چراغ فریزر روشن شود، سیمهای چراغ اتصال پیدا کردهاند.
16- ریپ زدن فریزر
اگر فریزر شما بعد از چند بار ریپ زدن روشن شود، ممکن است در اثر کار زیاد، پلاتینهای رله کثیف شده باشند شما باید آنها را تمیز و یا رله را عوض کنید.
17- سوت کشیدن فریزر
اگر فریزر شما سوت میکشد و برودت کم است، با چکش لاستیکی نقاط مختلف لولههای رابط به خصوص ابتدای اوپراتیورها (لولههایی از جنس آلومینیوم برای اینکه سرما را سریع و خوب منتقل کنید) و به فیلتر ضربات آرامی وارد کنید. اگر عیب رفع نشد، لولهها باید شسته و فریزر تجدید شارژ شود.
18- برودت بد فریزر
اگر برودت در طبقههای بالا خوب اما در طبقههای پایین نامطلوب است، گاز فریزر تمام شده،علت تخلیه ی گاز را بررسی کنید.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید