مواد مخدر روان گردانی همچون، حشیش ، کرک ، شیشه ، اکستاسی
مخدری روانگردانی به نام شیشه یا شابو
شیشه بصورت بلور و بسیار گران است و هر صوت آن با قیمت بیش از 20هزار تومان فروخته می شود.طریقه مصرف این ماده تقریبا مشابه هروئین و با زر ورق است ./ مواد دسته مت آمفتامین ضربان قلب را افزایش داده و فشار خون را بالا می برد ضمن اینکه مردمک چشم گشاد شده و تنفس افزایش می یابد و ممکن است حمله قلبی اتفاق افتد. اختلالات روانی که بر اثر مصرف مواد مهیج بوجود می آید نظیر توهم و هزیان ممکن است بر اثر نرسیدن گلوکز و اکسیژن کافی به سلولها سبب تخریب سلولها شده و دائمی و پایدار شود.به گفته این روانشناس آمادگی برای بیماری HIV و هپاتیت بخصوص از نوع C از عوارض جسمانی مصرف مواد تهییج کننده است.
شیشه انرژی زا است و مصرف آن تمایلات جنسی را افزایش می دهد ، بیشتر افراد پس از مصرف این ماده دچار توهم می شوند. شیشه یا کریستال ، اسپید ، فرشته ، اسید و قرصهای LSD بر عکس مواد مخدری نظیر کوکائین از دسته مت آمفتامین و تهییج کننده هستند." این مواد فعالیت سیستم عصبی – حرکتی را بسیار زیاد کرده ، اشتها و خواب را کاهش و هیجان را افزایش می دهد.
افرادی که از مشتقات مت آم فتامین استفاده می کنند می توانند آنقدر برقصند تا بمیرند.مغز بر اثر مصرف این مواد نمی تواند سیستم تعادلی بدن را کنترل کند و به همین دلیل فشار به قلب،کلیه،طهال و دیگر اعضای بدن به دلیل فعالیت زیاد سبب خونریزی و در نهایت مرگ می شود. ممکن است قلب آنقدر تند کار کند که مغز نتواند آنرا کنترل کند. هیجان شدید،احساس انرژی و گرما، سرخوشی شدید،تمایل به فعالیت شدید،بیخوابی شدید و در برخی موارد تورم و هزیان و اختلالات در درک پس از مصرف مواد مت آم فتامین مشهود است. بر اثر مصرف این مواد بی مبالاتی جنسی بوجود می آید .
مخدر روانگردانی به نام حشيش
حشيش نام اختصاری گياه شاهدانه هندی( canabis sativa ) است .
مهمترين ماده موثر آن تتراهيدروکانابينول می باشد که در سيستم عصبی مرکزی فعال است .
تركيب سبز، قهوهاي يا خاكستري مشتق از برگ، دانه، ريشه و گل گياه شاهدانه است كه بنامهاي حشيش، ماري جوانا، علف (grass) ، علف هرز(weed)، مري جين (Mary Jane)، جام (و Pot، بنگ، گانجا، شاهدانه و... )هم معروف است. اين ماده رايجترين ماده غيرقانوني مورد مصرف در جهان سال است. از هزاران سال پيش ميدانستند كه حشيش اثرات نشئهآور دارد. هردوت مورخ يوناني (قرن پنجم قبل از ميلاد) قبيلة چادرنشيني را توصيف كرده است كه دانههاي شاهدانه را روي منقل سرخ كرده و با سردادن هلهله شادي از چادر خارج ميشدند. حشيش نام مختصر بوته شاهدانه است تمام اجزاء اين گياه خاصيت روانگردان دارد كه از بين آنها -Δ 9 - تترا هيدروكانابينول (THC -9 Δ -) فراوانتر از همه است. قويترين انواع حشيش از سرشاخههاي گلدار گياه يا از ترشح رزيني قهوهاي مايل به سياه خشك شده برگههاي آن كه hash يا hashish ناميده ميشود بدست ميآيد. بوته شاهدانه را معمولاً ميبرند، خشك ميكنند و خرد كرده و داخل سيگار (كه معمولاً سيگاري يا joint ناميده ميشود) ريخته و آن را دود ميكنند
آثار مصرف حشيش :
آثار حشيش بستگی به قدرت و نوع ماده مصرفی - روش و مقدار مصرف - موقعيت و انتظارات فرد مصرف کننده دارد . در صورت تدخين آثار آن فورا ظاهر شده و ۳ تا ۴ ساعت باقی می ماند و اگر بصورت خوراکی مصرف شود آثار آن ديرتر ظاهر شده و ممکن اسی تا ۲۴ ساعت باقی بماند اين آثار عبارتند از :
۱ - تغييرات رفتاری يا روانی ( سرخوشی و خنده خود بخود ؛ درک قوي تر رنگ و صدا و موسيقی ؛ احساس کند شدن گذر زمان ؛ اختلال توجه و تمرکز و حافظه و قضاوت ؛ اظطراب و افسردگی ؛ علايم سايکوتيک مثل توهم و هذيان )
۲ - افزايش اشتها
۳ - قرمز شدن چشمها
۴ - عدم تعادل حرکتی
۵ - افزايش ضربان قلب
عوارض مصرف طولانی حشيش :
۱ - اعتياد ( بر خلاف عقيده رايج بين مردم درباره اعتياد آور نبودن يا سهولت ترک حشيش بايد دانسی که حشيش سبب وابستگی جسمی و روانی و احساس ولع شديد برای مصرف می شود ) .
۲ - گرايش بسوی مواد خطرناک تر ( مصرف کنندگان هروئين - ترياک و کوکائين غالبا اعتياد را با حشيش آغاز کرده اند ) .
۳ - التهاب وانسداد مزمن مجاری تنفسی
۴ - عفونت های ريوی و سرطان ريوی
۵ - کاهش تعداد فعاليت اسپرم ها ( در مردان )
۶ - اختلال در سيکل قاعدگی و ايجاد سيکل های بدون تخمک گذاری ( در زنان )
۷ - کاهش وزن و ايجاد نقايص مادرزادی در جنين
۸ - آتروفی مغزی و تشنج
۹ - اختلالات روانی شديد و پايدار مانند سايکوزودليريوم
۱۰ - سندرم بی انگيزگی ( مصرف طولانی حشيش سبب بی انگيزگی - نا اميدی - بی تفاوتی و بی مسئوليتی در قبال امور جاری زندگی می شود . اين حالت سبب از دست دادن دوستان و خانواده و شغل فرد می گردد ) .
علايم ترک حشيش :
سندرم ترک حشيش در کسانی ديده می شود که پس از مصرف درازمدت مقادير زياد ؛ اقدام به قطع ناگهانی مصرف می کنند . اين علايم چند ساعت پس از آخرين مصرف شروع می شود ؛ در عرض ۸ ساعت به اوج می رسد و تا دو تا سه روز باقی می ماند . اين علايم عبارتند از :
۱ - تحريک پذيری - بی قراری و اضطراب
۲ - اختلال خواب و بی اشتهايی
۳ - تعريق و لرزش
۴ - اسهال - تهوع و استفراغ
۵ - دردهای عضلانی
۶ - افزايش درجه حرارت بدن
مخدر روانگردانی به نام اکستاسی
تركيب MDMA یا 3 و 4 متيلن دی اكسی مت امفتامين كه به نامهای اكستاسی، اكستازی، XTC ، E (ای) ،X (اکس) هم معروف است. در ايران به نام قرص شادی هم شناخته میشود. اين ماده در 1914 در آلمان به عنوان كم كننده اشتها مورد استفاده قرار گرفت كه به علت اثرات آن از رده مصرف خارج شد. در دهه 70 ميلادی اين دارو كاربرد مجدد يافت و در روان درمانی برای كمك به بيان احساسات بيماران استفاده شد كه در 1984 با اثبات اثرات آن روی مغز حیوانات آزمايشگاهی، از رده خارج شد. در 1985 در آمريكا، مصرف آن ممنوع اعلام شد. در سالهای اخير مصرف آن در آمريكا، در پارتیهای شبانه موسوم به Raves به شدت افزايش يافته است كه باعث نگرانی دولت امريكا شده است. در دوره زمانی خاصی در اروپا، مصرف اين مواد انرژی زا و شادیبخش براي كاهش مصرف ساير مواد مخدر مثل هروئين تشويق شده است بطوری كه مصرف آن در اروپا در 1995 از 500 هزار قرص در سال به 30 ميليون قرص در دو سال بعد رسيده است.
2 درصد مردم امريكا حداقل يكبار اين تركيب را مصرف كردهاند. حداقل یازده و هفت دهم درصد دانشاموزان كلاس آخر دبيرستان در آمريكا يكبار “اكس” مصرف كردهاند مصرف اين قرصها در ايران به خصوص در يكسال اخير در پارتیهای شبانه به شدت افزايش يافته است. جوانان تحصيل كرده و مرفه مصرفكنندگان اصلی اين داروها هستند
عوارض پس از مصرف اكستاسی:
●● اثرات مثبت:
● افزايش شديد احساس خوب بودن در فرد
● افزايش انرژی در فرد
● احساس تمايل برای ارتباط با ديگران و احساس تعلق و نزديكی به ديگران
● احساس عشق و سرخوشي
● دست و دلبازی
● افزايش هوشياری و درك موسيقی
● افزايش حسهای بویايی و چشايی
● احساس تجربيات و حالات روحی جديد در زندگی
● احساس روشنايی
● تمايل براي آغوش گرفتن و بوسيدن ديگران
● به علت افزايش انرژی در افراد مصرف كنندگان تمايل برای فعاليت شديد و رقصهای طولانی دارند.
● يك تجربه: الكساندر شوگيلين بيوشيميت آمريكايی كه برای اولين بار روی عوارض اين دارو كار میكرد پس از يكبار مصرف اكستاسی مينويسد كوهی كه نزديك منزلم بود و هر روز آنرا میديدم پس از مصرف اكستاسی طوری به نظرم میآمد كه دوست داشتم ساعتها آنرا تماشا كنم؟!
●● اثرات منفی:
● كاهش اشتها
● تغييرات بينايی
● گشاد شدن مردمكها (ميدرياز) افراد مصرف كننده در محلهای مصرف مثل پارتیها با وجود كم بودن نور مجبور به استفاده از عینكهای آفتابی در شب هستند كه علت آن تحريكپذيری با نور است.
● حركات غيرطبيعی چشم (نيستاگموس)
● توهم بينايی (هالوسيناسيون)
● افزايش ضربان قلب و فشار خون (تاكیكاردی و هيپرتانسيون)
● تغيير در نظم حفظ دمای بدن
● فك زدنهای طولانی (افراد مصرف كننده برای جلوگیری از حالت قفل شدن فك مجبور به مصرف آدامس هستند، تا ساعتها پس از مصرف این حالت فك زدنهای غير طبيعی موجود است).
● لرزيدن، عصبی شدن، عدم تمایل برای استراحت
● تمايل شديد برای مصرف مجدد اين ماده پس از افت تاثير اوليه
●● اثرات منفی شديد:
● اثرات شديد احساسی، اختلال خواب، كابوسهای شبانه حملات ناگهانی اضطراب (Panic Attack)، ديوانگي (Psychosis)
● انقباض شديد فك و پارگی زبان در اثر فك زدنهای طولانی (Trisma){در صورت بروز این حالت باید از آمپول دیازپام و یا قرصهای خوراکی آن استفاده کرد.
● عدم تمركز، فراموشی، اختلال در يادگيری (Confusion)
● افزايش دمای بدن و كاهش آب بدن (در پارتیهايی كه اين دارو مصرف میشود افراد مجبور به مصرف آب فراوان و مكرر هستند و اين مساله خطرات خاص خود را به دنبال دارد).
● اختلال در مكانيسم نعوظ و نرسيدن به اوج لذت جنسی (ارگاسم)
● تهوع و استفراغ
● كاهش سديم خون در اثر مصرف زياد مايعات (هيپوناترمی)
● سردرد و سرگيجه و تشنج
● آنمی آپلاستیک (سرکوب شدید خونسازی مغز استخوان)
● افت شديد خلق در روزهای پس از مصرف
● خستگی و افسردگی شديد تا يك هفته پس از مصرف
● احتمال اعتياد جسمی كم است ولی احتمال اعتياد روانی بسيار زياد است.
● احتمال سميت كبدی
● صدمه به اعصاب مغزی
● بزرگ شدن پستان در آقايان (ژنيكوماستی)
● احتباس ادراری (Retension)
● تخریب عضلات مخطط (رابدومیولیز) که در نتیجۀ افزایش دمای بدن رخ می دهد و می تواند بعلت رسوب مواد حاصل از این تخریب در کلیه باعث آسیب به این ارگان شود.
● ميزان بروز مرگ در اثر مصرف اكستاسی 2 در 100000 مصرف كننده است.
●● دختران جوان بعلت اثرات هورمونهای جنسی زنانه، در صورت مصرف اكستاسی در معرض خطر بيشتری برای ابتلا به افت سديم خون و بدنبال آن تشنج هستند. (ميزان بروز SIADH در ارتباط با استروژن خون افزايش میيابد).
●● موارد منع مصرف:
با توجه به اثرات اكستاسی در افزايش فشار خون و تعداد نبض و با توجه به اينكه گروهی از مردم پاسخ و واكنش بيشتری نسبت به اين ماده نشان میدهند افراد با سابقه فشار خون بالا، مشكلات قلبی (اختلالات ضربان قلب و…) يا افراد با سابقه سكته قلبی نبايد از اين ماده استفاده كنند. افراد با سابقه مشكل كبدی و كليوی نيز منع مصرف قطعی دارند.
كسانی كه از داروهای ضد افسردگی مثل فنلزين، ترانيل سيپرومين و ضد افسردگیهايی مثل پروزاك و زولوفت (Zoloft) هم استفاده میكنند به هيچوجه نبايد از اكستاسی استفاده كننده موارد مرگ ناشی از مصرف همزمان اين داروها با اكستاسی گزارش شده است.
علائم مسموميت با اكستاسی (مربوط به بالا رفتن بيش از حد غلظت دارو در خون) به شكل افزايش شديد ضربان قلب، فشارخون، خستگی، گرفتگی عضلانی یا حملات حاد ترس (Panic Attack) میباشد. در صورت بروز علائم فوق شخص بايد فعاليت را كنار گذاشته، بنشيند و مايعات (آب و آب ميوه) به ميزان كافی مصرف كند. در صورت بروز علائم مثل تشنج، كاهش سطح هوشياری و … هرچه سريعتر به مراكز درمانی مراجعه شود. در صورت مصرف همزمان قرصهای اكستاسی با الكل عوارض ناشی از دهيدراتاسيون و كاهش آب بدن تشديد میشود و در عين حال عوارض اكستاسی بر خلق كاهش میيابد
مخدر روانگردانی به نام « کـِــــَـرک »
احتمال مرگ معتادان به ماده مخدر مرگ آور کرک ، 14 برابر بیش از سایر معتادان به مخدرهای دیگر است. این ماده مرگ آور که جزو قویترین مواد مخدر موجود در جهان است ، به شکل قرصهایی آبنباتی شکل به کشور ما وارد شده است. با کشف کوکائین توسط اهالی بومی آمریکای جنوبی که برای رسیدن به خلسه و فرار از زندگی طبیعی از آن استفاده می کردند ، به تدریج این ماده مخدر گران قیمت ، جزو مواد مخدر درجه اولی شد که فقط ثروتمندان می توانستند از عهده خرید و استفاده از آن برآیند. کوکائین مخدری است که با استفاده از آن انسان انرژی زیادی را در خود احساس می کند. کوکائین در بین مواد مخدر گوناگونی که در جهان موجود می باشد بسیار گرانقیمت است و به قولی آن را مخدر اشراف دانسته اند. این ماده تنها به فردی که آن را استفاده کند ، انرژی چند برابری می دهد به طوریکه او را قادر به انجام کارهای خارق العاده ای می نماید. مصرف کوکائین فشار خون را افزایش می دهد و مصرف نکردن آن پس از اعتیاد ، باعث کاهش شدید ضربان قلب و فشار خون شده و مشکل تنفسی نیز ایجاد می نماید. استمرار در مصرف کوکائین باعث وارد آمدن صدمه جدی به قلب شده و منجر به مرگ می شود. اختصاصی شدن کوکائین باعث شد قاچاقچیان این ماده به فکر تهیه ماده ای دیگر از آن برآیند که ارزان تر از کوکائین باشد و طبقات دیگر جوامع بخصوص طبقه فقیر و کم درآمد بتوانند آن را مصرف نمایند و در نتیجه پول بیشتری به جیب قاچاقچیان سرازیر نمایند. این ماده مخدر جدید بالاخره در سال 1960 میلادی از آزمایشگاههای تولید مرگ تدریجی بیرون آمد و در اختیار عموم قرار گرفت. سران قاچاقچیان کوکائین توانستند پس از مدتها آزمایش و صرف هزینه های هنگفت از ترکیب کوکائین با سدیم هیدروکلراید و چند ماده دیگر ، ماده ای تولید کنند که شبیه کوکائین اما بسیار ارزانتر و بسیار قویتر از آن و نیز بسیار کشنده تر از آن می باشد و تشخیص آن در خون و کشف کردن آن هنگام توزیع بسیار مشکل می باشد. این ماده مخدر جدید Crack نام گرفت و آنچنان طرفدار پیدا کرد که پس از گذشت سه دهه از تولید آن ، از کوکائین پیشی گرفت و بازار تقاضایی بهتر از کوکائین بدست آورد و در سال 1995 بود که کــــــرک محبوبتر از کوکائین شد!!!؟؟؟ اینک فقرا کوکائین بسته ای 10 تا 20 دلار می کشند که استعمال آن از کوکائین اصلی ساده تر است و دردسر کمتری هم دارد. کرک را می شود استشمام کرد و در کمتر از 8 ثانیه اثرش را احساس کرد ، اثری که بعد از 10 دقیقه به اوج خود می رسد و تا 24 ساعت باقی می ماند. کرک به سرعت لایه های چرب مغز را طی کرده و فعالیت های بدن را از حالت طبیعی خارج می سازد و حرارت بدن شخص را بالا برده و وی را هیجان زده می نماید به طوریکه شخص پرحرف شده و تمایل به غذا نشان نمی دهد و هشیاری وی کم و ضربان قلبش زیاد می شود و همه اینها در کمتر از 10 دقیقه ایجاد می شود و اینجاست که کرک به طور کامل اثر خود را گذاشته است. یک پژوهش آماری در آمریکا نشان داد از 200.000 زن بارداری که مخدر استفاده می کردند ، 20% آنها به دلیل مصرف کوکائین و کرک ، کودکانشان را سقط کرده و یا نوزادانی نارس و کم وزن و یا مرده بدنیا آورده اند. فردی که کرک مصرف می کند در صورت احتیاج به این مخدر ممکن است دست به آدمکشی هم بزند. در آمریکا مکانهایی وجود دارد به اسم خانه کرک که در آنجا همجنس گرایی آزاد است. در واقع کرک به انسان حسی می دهد که می پندارد قادر به انجام هر کاری هست و در مورد او هیچ مانعی بر سر هر نوع رابطه ای نیست و نیز میل به رابطه جنسی با همجنس در فرد افزایش پیدا می کند و می دانید که کرک و همجنس گرایی در نهایت به ایدز ختم می شود. فرد معتاد به کرک اگر از ایدز و سایر بیماریهای مقاربتی نمیرد ، در صورت چند روز مصرف نکردن این ماده مخدر ، مرگ را تجربه می نماید زیرا قدرت اعتیاد به کرک به حدی بالاست که اگر فرد معتاد به آن ، چند وعده آن را مصرف نکند دچار اضطراب ، ترس ، پارانوئید جنون و افسردگی شدید شده و فشار خون و ضربان قلبش آنچنان کاهش می یابد که وی را می کشد. همانطور که ذکر شد احتمال مرگ معتادان به کرک 14 برابر بیشتر از معتادان به سایر مواد مخدر است و اگر معتادان به مخدرهای دیگر قادر به ترک هستند ، معتادان به کرک باید برای ترک ، مرگ را در آغوش بکشند. البته احتمال بسیار ضعیفی هست که با اجرای برنامه های ترک اعتیاد منظم و کاملاً تحت نظر پزشک ، معتاد به کرک از مرگ رهایی یابد. کرک که قویترین ماده مخدری است که تاکنون شناخته شده است به شکل قرصهایی آبنباتی شکل به ایران پا گذاشته است و می تواند به هر شکل دیگری نیز در بازار ایران ظاهر شود. اگر جوانان پولدار ایرانی برای هر گرم کوکائین مرغوب تا 160.000 تومان پول می پردازند ، جوانانی با درآمد کم و اکثر با پول توجیبی که از پدر یا مادرشان می گیرند اینک در معرض حمله کرک قرار گرفته اند زیرا این طبقه نیز می توانند با پرداخت حداکثر 40.000 تومان ، یک قرص یک گرمی از این مخدر تازه وارد را تهیه کرده و با چند بار بو کردن این قرص برای 24 ساعت از دنیا فرار کنند و به هپروتی بروند که آخرش مرگ است. کرک به راحتی انسان را به خلسه ای می برد که از آن نمی توان خارج شد. خلسه ای که مرفه و غیر مرفه نمی شناسد و بزرگترین تجربه جبران ناپذیر زندگی است یعنی خلسه مرگ. زنگهای خطر برای جوانان ایرانی بصدا درآمده زیرا ماده مخدری که 40 سال است در دنیا متولد شده ، به تازگی وارد ایران شده است و توانسته است مقاومت 40 ساله ایران در قبال ورود خویش را درهم بشکند. اینک این ماده مخدر مرگ آفرین تور نامیمون خویش را پهن کرده و در انتظار شکارهای جدید خویش است
« استعمال کـِــــــــــَـرک یعنی استقبال مَــــــــــرگ »
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید