اولين داستان جنگ شهرها
نخستين داستاني که با اين موضوع محوري به صورت کتاب انتشار يافت حمله هوايي (1359) نوشته حسين داريان بود.
اولين درخواست تشکيل جلسه شوراي امنيت
تعامل جمهوري اسلامي ايران با سازمان ملل متحد به ويژه تحريم نشستهاي شوراي امنيت از جانب ايران، سرانجام با سرنگوني هواپيماي مسافربري ايران توسط ناو آمريکايي «وينسنز» وارد مرحله تازهاي شد پس از اين فاجعه و آشکارشدن دخالت مستقيم آمريکا در جنگ عراق ايران براي نخستين بار پس از تحريم نشستهاي شوراي امنيت تقاضاي تشکيل جلسه فوري نمود.
اولين دوره آموزش دفاعي خواهران
مراسم اختتاميه اولين دورهي آموزش دفاعي جمعي از خواهران طلبه جامعه الزهرا (س) قم با حضور رييس ديوان عالي کشور آيتالله موسوي اردبيلي به پايان رسيد.در اين مراسم گزارشي از پيشرفت دفاعي بانوان کشور ارايه گرديد که براساس آن طي چهار ماه گذشته 10 هزار تن از خواهران آمادگي خود را براي گذراندن دورهي آموزشي اعلام کردهاند.در اين دوره بانوان فنون اسلحهشناسي، تاکتيک، تخريب، پدافند شيميايي، امداد و کمکهاي اوليه را آموزش ميبينند
اولين دوره انتخاب بهترين کتابها
اولين دوره انتخاب بهترين کتاب دفاع مقدس در سوم خردادماه سال 1372 از سوي بنياد حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس برگزار شد.در اين دوره 64 اثر به عنوان بهترين آثار، برگزيده و يا مورد تقدير قرار گرفت.
اولين دوره فرماندهي گردان
اولين دوره مالکاشتر با هدف آموزش فرمانده گردانهاي سپاه در سال 1362 توسط شهيد اسماعيل دقايقي تشکيل شد او که خود اولين دانشجوي دوره بود با همت دوستانش نه تنها تجربيات بلکه سطح علمي فرماندهان سپاه پاسداران را ارتقاء داد.
اولين ديدار فرماندهان نظامي با امام پس از عزل بنيصدر
فرماندهان نظامي ايران ساعت 9 صبح روز پنجشنبه مورخه 21/3/1360 با امام خميني (ره) ملاقات کردند.اين ديدار به دستور امام خميني (ره) صورت گرفت سرهنگ فروزان ناخدا افضلي، سرهنگ فکوري، سرتيپ ظهيرنژاد، سرتيپ فلاحي در اين ملاقات حضور داشتند.
اولين رساله در احکام نماز خوف و مطارده
اولين کسي که پيرامون کيفيت نماز خوف در صحنههاي نبرد در دوران دفاع مقدس رسالهاي نوشت مرحوم آيتالله العظمي سيد محمدرضا گليپايگاني بود اين رساله مجموعه استفاآتي است که به کيفيت نماز خواندن رزمندگان اسلام در جبهه نبرد با دشمن در حين درگيري و جنگ پرداخته بود اين رساله پس از چاپ و انتشار مورد استفاده سپاهيان اسلام قرار گرفت.
اولين روحاني جاويدالاثر
حجهالاسلام احمد ظريفيان اولين روحاني جاويدالاثر در دوران دفاع مقدس است.او در تاريخ 10/8/1336 درشهر آبادان متولد شد.و در چهلمين روز جنگ تحميلي در جاده آبادان ماهشهر در روز ولادتش در سن 23 سالگي ناپديد گرديد.
اولين زن اسير
بيستم مهرماه سال 1359 ساعت نه صبح دختر پرستاري که فارغالتحصيل رشته مامايي بود، به همراه چهار تن از رزمندهها به اسارت دشمن درآمد.«فاطمه ناهيدي» ابتدا در جهادسازندگي و بعد از آن در کميته امداد امام فعاليت داشت.با آغاز جنگ به خرمشهر رفت و اسير شد.عراقيها براي اين پيروزي با هلهله و شادي تيرهاي هوايي شليک کردند.چند روز بعد سه خانم ايراني نيز اسير شدند ،ناهيدي در ارديبهشت ماه سال 1360 به همراه همراهانش دست به اعتصاب غذا زد، با اين اعتصاب مسئولين عراق موافقتکردند آنها براي خانوادههايشان از طريق صليب سرخ نامه بنويسند، اولين اسير زن ايراني در روز دوازدهم بهمن ماه سال 1362 به همراه 190 نفر ديگر آزاد گرديد.
اولين زيردريايي
سوم آذرماه سال 1371 اولين زيردريايي خريداري شده از نوع کيلوکلاس تحويل مقامات نظامي کشور در منطقه يکم دريايي بندرعباس شد، و طي مراسمي رسماً به ناوگان نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران پيوست، اين زيردريايي که اولين زيردريايي ايران در تاريخ نيروي دريايي است به ياد يکي از سرداران رشيد صدر اسلام به نام طارق 901 نامگذاري شد.
اولين زيردريايي و ديگر صنايع سپاه
محسن رفيق دوست در گفت و گويي راديويي با اشاره به ساخت وبه آب انداختن نخستين زيردريايي در «مانور شهادت» در زمينه دستاوردهاي جديد صنايع خودکفايي نظامي سپاه پاسداران گفت : سپاه پاسداران اخيراً هواپيمايي با سرنشين را ساخت و توليد هواپيماي بدون سرنشين را جزء اهداف آينده خود قرار داد همچنين اين واحد توليد انبوه دو نوع موشک «تاو» و «ماليوتکا» را آغاز کرده است و در زمينه توليد نارنجک، مين، کاتيوشا، برخي از انواع توپ و موشکهاي دوربرد به خودکفايي کامل رسيده است.در زمينه استفاده نظامي از ليزر و اپتيک نيز تجربههاي مفيدي در واحد خودکفايي صنايع نظامي سپاه به دست آمده است.
اولين ستاد کمکرساني
ستاد کمکرساني فيضيه اولين ستادي بود که به منظور پشتيباني از نيروهاي رزمنده در جبهههاي نبرد حق عليه باطل تشکيل شد.حجهالاسلام سيد ابوالفضل سجادي مؤسس اين ستاد است.
اولين سخنراني صدام
صدام حسين اولين سخنراني خود را پس از تجاوز به ايران در مجلس ملي عراق درباره حاکميت بر اروند رود ايراد کرد.
اولين سرود بنياد شهيد
براي اولين بار در سال 77 سرود بنياد شهيد توسط روابط عمومي اين سازمان ساخته شد، شعر آن توسط شاعر توانا استاد حميد سبزواري سروده شده و آهنگ و اجرا نيز توسط آقايان هادي آزرم و حميد غلامعلي انجام شده است. اين سرود در تاريخ 23/12/1377 همزمان با نوزدهمين سالروز تأسيس بنياد شهيد براي نخستين بار از صدا و سيما پخش شد.
اولين سرود جنگ
اولين سرودي که در روزهاي اول جنگ تحميلي ساخته شد، سرود «جنگ جنگ تا پيروزي» بود. اين سرود با آهنگ «احمدعلي راغب» شعر حميد سبزواري و اجراي اسفنديار قرهباغي از صدا و سيما پخش شد.
اولين سفر آيتالله همداني به جبههها
حضرت آيتالله العظمي نوري همداني در اوايل نيمه دوم سال تحصيلي 1359 که تازه درسهاي حوزه علميه آغاز شده بود هنگامي که در مسجد اعظم قم صحبت مي کردند به حضار پيشنهاد حضور در کنار برادران رزمنده را دادند و همراه ايشان صد نفر اعلام آمادگي کردند و روز بعد از قم به قصد جبهههاي غرب حرکت کردند در روز جمعه نيز در کرمانشاه تعدادي زيادي به آنها ملحق شدند و همراه شهيد اشرفي اصفهاني روز شنبه تکبيرگويان وارد سرپل ذهاب شديم و پس از پوشيدن لباس رزم آماده بازديد از جبهههاي ايلام گرديدند و با بازديد از مجروحان در بيمارستان ايلام و گفتگوبا (شهيد) شيرودي در سخنرانيهايشان از روحيه شهادت طلبي رزمندگان و اسلام تقدير به عمل آوردند.
اولين سمينار بررسي زمان جنگ در ايران و جهان
اولين سمينار بررسي زمان جنگ در ايران و جهان،در تاريخ 16 تا 18 شهريورماه سال 1372 در کرمانشاه برگزار شد در اين سمينار سه روزه بسياري از نويسندگان و رمان نويسان جنگ، نغمه پايداري رزمندگان را به گوش جان شنيدند و از عشق به ايمان و از مهر به ميهن سخن گفتند و مقالاتي توسط مدعوين قرائت و سخنرانيهايي ايراد شد که اين مقالات در کتابي تحت عنوان «مجموعه مقالات سمينار بررسي رمان جنگ در ايران و جهان» توسط بنياد جانبازان انقلاب اسلامي به چاپ رسيد.
اولين سمينار سراسري سپاه
اولين سمينار سراسري فرماندهان سپاه پاسداران در هفدهم خردادماه سال 1365 به مدت سه روز آغاز به کار کرد. در اين سمينار شوراي عالي سپاه فرماندهان سپاه پاسداران سراسر کشور و فرماندهان قرارگاه تيمسار ظهيرنژاد و سرهنگ معينپور فرمانده نيروي هوايي و ناخدا حسيني فرمانده نيروي دريايي و چند تن ديگر از فرماندهان نظامي حضور داشتند.
اولين شاعر شهيد
شهيد حسين ارسلان متخلص به رخشا اولين شاعر صاحب اثر شهيد دفاع مقدس است وي در بيست و پنجم بهمن ماه سال 1324 در شهرستان يزد ديده به جهان گشود و در نيم روز بيستم آذرماه سال 1364 در هورالهويزه همراه با شاعر همرزم خود ماشاءالله صفاري با شهادت به ديدار حق تعالي شتافت.
اولين شبيخون به دشمن
اولين شبيخون گروه دوازده نفري آرپيجيزن نيروهاي اسلام در نهم مهرماه سال 1359 در حميديه به فرماندهي شهيد «غيوراصلي» بود که منجر به عقب راندن نيروهاي دشمن گرديد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید