براي اولاد برادر و خواهر ميت و همچنين براي اعمام و عمات و اخوال و خالات ميت در مرتبه اول سهم مقرري نيست، و اينها با بودن يكي از طبقات هفتگانه هيچگونه حقي نخواهند برد.
آري چون طبقات مزبوره همه مفقود شدند: نوبت باين دسته ميرسد يعني پس از اينكه براي ميت اولاد و ازواج و اخوان و اخوات و آباء و امهات و معلمي نشد: دو ثلث از ميراث ميت باينطائفه رسيده و يك ثلث نيز مخصوص بيت العدل خواهد بود.
در اقدس (ص 8 س 6) ميگويد: و الذي لم يكن له من يرثه و كان له ذوالقربي من ابناء الاخ و الاخت و بناتهما فلهم الثلثان و الا للاعمام و الاخوال و العمات و الخالات و من بعدهم و بعدهن لابنائهم و ابنائهن و بناتهن و الثلث يرجع الي مقر العدل امرا في الكتاب من لدي الله مالك الرقاب - كسي كه وارثي نداشته (از همان طبقات هفتگانه) ولي خويشاونداني دارد مانند پسران و دختران برادر و خواهر، پس دو ثلث از مال ميت مخصوص آنان مي شود، و اگر آنها نيز مفقود شدند به اعمام و عمات و اخوال و خالات مي رسد و در صورت فقدان آنها نيز باولاد آنها خواهد رسيد، و ثلث باقي مال به بيت العدل راجع خواهد بود.
و باز در (س 10) مي گويد من مات و لم يكن احد من الذين نزلت اسمائهم من القلم الأعلي ترجع الاموال كلها الي المقر المذكور - كسي كه بميرد و هيچگونه وارثي نداشته باشد تمام اموال به بيت العدل رجوع خواهد كرد.
پس اگر به دقت حساب و بررسي شود، خواهيم ديد كه: بيت العدل چند مقابل وراث ديگر ارث مي برد، زيرا در هر موردي كه بررسي كنيم يك يا چند نفر از طبقات سبعه را فاقد مي باشد، و بطوريكه معلوم شد در فقدان هر طبقه بيت العدل جانشين آن خواهد بود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید