عبدالبهاء در 28 نوامبر 1921ميلادي ، در سن هفتاد و هشت سالگي درگذشت . درارتباط با وقايع رخ داده شده پس از درگذشت عبدالبهاء در صفحه 638 کتاب قرن بديع اثر قلم شوقي افندي ، ترجمه ي نصر الله مودّت آورده شده:
"جرائد و مطبوعات مهمّه ي عالم نيز از قبيل "تايمز لندن"، "مورنينگ پست"، "ديلي ميل"، "نيويورک رلد"، "لوتان"، " تايمز هندوستان " و عدّه ي ديگر از او راق و نشريّات در اقطار متعدّده و السنهء مختلفه در اين مصيبت بدرج مقالات مشروحه پرداختند و بتجليل و تکريم نفس مقدّسي که در راه اتّحاد و اتّفاق عالم انسان و تأسيس صلح عمومي و تأمين رخاء و سعادت بشري چنان خدمات گرانبهائي اهدا نموده مألوف گشتند. "
*) نکات مهمي که از مطالب فوق برداشت مي شود به شرح زير است:
1- پس از مرگ عبدالبهاء ،جرائد و مطبوعات وابسته به آمريکا و انگلستان بار ديگر از او حمايت و طرفداري کردند.
2- در مقالاتي که در ارتباط با عبدالبهاء از سوي مطبوعات وابسته به استعمار درج شده بود ، عباس افندي (عبدالبهاء) را به عنوان فردي که صلح عمومي را تأسيس نموده معرفي کردند، لذا اين مورد ربطي به منصوب شدنش از طرف خدا ندارد.
همچنين در صفحه640 کتاب قرن بديع آورده شده:
" در عقب عرش مطهّر اعضاء عائلهء مبارکه و از وراء آنها نمايندهء عالي مقام حکومت انگلستان سِر هربرت ساموئل و حاکم قدس شريف سِر رونالد استورس و حاکم فنيقيّه سّر استوارت سايمس حرکت ميکردند"
مطلب فوق نيز، سند ديگري در ارتباط با پشتيباني حکومت انگلستان از رهبر سوم بهائيان مي باشد.
عبدالبهاء در وصيت نامه? خود (الواح وصايا) نوه دختري خويش شوقي افندي را به جانشيني خود انتخاب نمود.
از تأليفات عبدالبهاء مي توان به مقاله ي سياح ، تاريخ دوره ي اول امر به فارسي ، رساله سياسيه،رساله مدنيه ،مکاتيب مشتمل بر الواح مختلفه (فارسي و عربي ) ، الواح وصايا، تذكرة الوفاء،خطابات عبدالبهاء، بعضي مناجاتهاي فارسي و عربي اشاره کرد.
بعد از فوت عبدالبهاء در آمريکا اختلاف ديگري به ميان آمد . يعني جماعتي کثير از بهائيان آمريکا به تبعيت ميرزا احمد سهراب و يکي از خانم هاي آمريکايي بر ضد محافل روحاني قيام کرده و انجمني به اسم تاريخ جديد تشکيل دادند.
*) احمد سهراب کسي است که از فرمان شوقي سر باز زد و وصيتنامه عباس افندي که در آن شوقي را جانشين خود شمرده بود جعلي و ساختگي تلقي نمود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید