همانگونه که دربخش قبل بيان شد ، عبدالبهاء در وصيت نامه ي خود (الواح وصايا) نوه دختري خويش شوقي افندي را به جانشيني خود انتخاب نمود.
برخي از مبلغين و بزرگان بهائيت همچون عبدالحسين آيتي ( آواره ) و فيض اله صبحي ( کاتب عبدالبها )و ميرزا حسن نيکو و غيره که متوجه دروغگوئيها و فساد فکري و اخلاقي شوقي و رهبران بهائي شدند از مسلک بهائيت به اسلام برگشتند و شوقي رهبري فکري مکتب مدعي وحدت عالم انساني آنان را به باد فحش و بدگوئي گرفت. آنها هم با نوشتن کتابهائي چون " کشف الحيل" و " خاطرات صبحي" و " فلسفه نيکو" سوابق زشت و ناپسند ايام کودکي و جواني شوقي را افشا نمودند.
حال به معرفي اجمالي شوقي افندي مي پردازيم:
شوقي افندي پسر ارشد ضيائيّه خانم دختر بزرگ عبدالبهاء بود. پدرش ميرزا هادي ازافنان يعني از منتسبين باب بود شوقي افندي که بعد از ولايت امري در بهائيت با نام ولي امرالله شناخته شدهاست،درسنّ بيست و پنج سالگي و در کالج باليول ( Balliol ) دانشگاه اکسفورد مشغول تحصيل بود که که خبر فوت عبدالبهاء را ميشنود. تحمل اين خبر براي او بسيار مشکل بوده بحدي که چند ماهي بطورکلي از همه کنارگيري ميکند، دراين مدت اداره امور بر عهده خواهر عبدالبهاء (ورقه عليا) بودهاست.وي بعد از چند ماه به حيفا باز ميگردد و زمام امور جامعه بهائي را بدست ميگيرد ، سپس مشغول استحکام و توسعه تشکيلات بهائي ميشود که پايههاي اوليه آن توسط عبدالبهاء گذاشته شده بود.
از طرف ديگر مشغول ترجمه آثار بهاءالله و عبدالبهاء به زبان انگليسي ميگردد. شوقي افندي براي ادامه کار تبليغ و انتشار مسلک بهائي که عبدالبهاء شروع کرده بود اقداماتي انجام ميدهد و هرچند سال يک مرتبه نقشههاي تبليغي نويني طرح ميکند و بهائيان جهان را به سفر از محل خود و سکونت در شهرها و کشورهاي ديگر تشويق ميکند.شو قي افندي عدهاي از فعالين بهائي درسرتاسر جهان از آسيا، آفريقا، آمريکا و اروپا را به عنوان دست ياران خود ايادي امرالله انتخاب ميکند و بخشي از کارها را به آنها واگذار ميکند. اين اياديان در زمان حيات شوقي افندي و پس از درگذشت وي وظايف صيانت مسلک بهائي و تبليغ آن را بر عهده داشتند. در زمان شوقي افندي تشکيلات بهائي انسجام يافته محافل روحاني درهمه شهرهائي که تعداد بهائيان حداقل ? نفر بودهاست تشکيل مي گردد. سپس دستور تشکيل محافل ملي را ميدهد. محافل ملي را نمايندگان شهرها که دراول سال بهائي در اول ارديبهشت در کنگرهاي حاضر ميشوند انتخاب ميکنند. محافل ملي مسئول اداره امور بهائيان در سراسر کشور ميباشند. شوقي به سال ???? ه. ق برابر با ???? هجري شمسي در لندن به مرض آنفلوانزا دچار شد و از دنيا رفت و همانجا مدفون گرديد. در اين مدت آثاري هم چون توقيعات، قد ظهر يوم الميعاد و... را مکتوب گردانيد. شوقي افندي داراي فرزندي نبود پس از خود چارلز ميسن ريمي را جهت رهبري بهائيان تعيين نمود اما تحولات دروني تشکيلات بهايي پس از شوقي ، بهائيت را به دو شاخه منشعب نمود. گروهي رهبري ميسن ريمي را گردن نهادند و گروهي که اکثريت بودند از بيت العدل تبعيت نمودند.
راجع به تشکيلات بهائيت در بخش هاي قبلي مطالبي بيان شد، انشاءالله در پستهاي بعدي به صورت مفصل راجع به آن بحث خواهد شد.
مهمترين آثار شوقي افندي عبارت است از : ترجمه تاريخ نبيل به انگليسي - قرن بديع 4 جلد - توقيعات مبارکه 3 جلد فارسي - دور بهائي- حصن حصين شريعت الله .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید