زنان موفق در زندگی شخصی و خانوادگی شان به چه معیارهایی توجه دارند؟
اگر احساس می کنید برای رسیدگی به خودتان خیلی کم وقت و انرژی دارید، شما تنها نیستید....
امروزه بیشتر مادرها خیلی بیشتر از قبل کار می کنند. آمارهای آمریکایی می گوید۷۰ درصد مادرهایی که فرزندان زیر سن ۱۸ سال دارند، شاغل هستند. شما با رسیدگی به خودتان می توانید تاثیر کاملا موثری روی زندگی کاری و شخصی تان داشته باشید و می توانید زندگی کاری و شخصی را برای خودتان و دیگران جذاب تر کنید و بر موفقیت افراد خانواده تان هم تاثیری شگرف بگذارید. با بالا بردن میزان توجه و مراقبت از خودتان خواهید توانست پشتیبان بهتری برای اعضای خانواده تان باشید زیرا به همان اندازه ای که برای نیاز های خودتان احترام قایل هستید، به نیازهای دیگران هم توجه می کنید. توجه به خودتان به شما اجازه می دهد به فرزندان تان هم بهتر توجه کنید. این موضوع شبیه فرضیه ماسک اکسیژن در هواپیماست؛ شما اول باید ماسک اکسیژن خودتان را بزنید، وگرنه قادر نخواهید بود به طور موثری به بقیه آدم ها رسیدگی کنید.
درجه سلامت، طرز تفکر و مقدار انرژی بسیار اهمیت دارد و توانایی های شما را برای موفق شدن در زندگی شغلی تان تامین می کند. البته برای اینکه زمان و انرژی کافی برای رسیدگی به خود را داشته باشید، باید چیزهای غیرضروری را از زندگی تان حذف کنید.
● اما چگونه؟
این می تواند به این معنی باشد: فعالیت هایی را که به صورت داوطلبانه انجام می دادید، حذف کنید. از زمانی که برای دیدن برنامه های تلویزیونی صرف می کردید، بکاهید. گشتن در دنیای اینترنت را محدود کنید و چند فعالیت را با هم انجام دهید؛ مثلا وقتی که دارید برنامه مورد علاقه تان را نگاه می کنید یا مطالعه می کنید، تمرینات ورزشی تان را هم انجام دهید یا وقتی با بچه های تان بازی می کنید، کارهای دیگری هم انجام دهید.
● مادر سالم، مادر موفق
در نظر گرفتن سلامت را جزو شیوه زندگی تان قرار دهید. فعالیت هایی که باعث تغذیه روح و جسم و احساسات تان می شود را باید جزو برنامه های روزانه هفتگی و ماهانه تان قرار دهید. به طور مثال یکی از کارهای ضروری که درمورد خودتان باید به آن توجه داشته باشید این است که خوب و کافی بخوابید. غذای سالم بخورید. به اندازه کافی مایعات مصرف کنید. از رژیم های درست غذایی استفاده کنید. به پرورش روح تان بپردازید. با طبیعت ارتباط برقرار کنید و زمانی را برای کارهایی که از انجام اش لذت می برید، اختصاص دهید.
● متعادل نگه داشتن احساسات
برای متعادل نگه داشتن احساسات درونی تان باید همواره تلاش کنید زیرا در آن صورت می توانید بین کار و خانواده تان تعادل برقرار کنید. سلامت روحی و جسمی تان نه تنها برای خودتان اهمیت دارد، بلکه برای خانواده و شغل تان نیز مهم است، آن هم خیلی زیاد.
● نادیده گرفتن خود
تصمیم تان برای احترام گذاشتن و توجه دادن به سلامتی تان به نفع همه است و باعث می شود، قابلیت های شما چه در زمینه کاری، چه در هر زمینه ای از زندگی بالاتر برود. شما باید به طور مرتب سلامت جسمی و روحی تان را ارزیابی کنید و از سلامت درون و بیرون تان مطمئن شوید. برنامه ها و آزمایش هایی که متناسب سن شماست را انجام دهید. وقتی علایمی از بیماری در خودتان می بینید، آن را نادیده نگیرید به خیال آنکه خود به خود خوب می شوید یا به خاطر اینکه از شنیدن خبرهایی که ممکن است شما را نگران کند، می ترسید.
به جای آن این علامت ها را از زبان بدن تان برای برقراری ارتباط با خودتان بدانید که می گوید مشکلی وجود دارد و شما باید فورا به آن توجه کنید. پیام های بدن تان را نادیده نگیرید. با چکاپ های به موقع و دایمی شما وقت بیشتری برای برنامه ریزی در مورد مشکلات تان خواهید داشت. به این فکر کنید که برای همه چه قدر ناراحت کننده و غافلگیر کننده است که شما یک دفعه بستری شوید، توانایی تان را از دست بدهید یا حتی بدتر بمیرید؛ تنها به این دلیل که پیام ها را نادیده گرفته بودید. خیلی از بیماری ها و وضعیت های حاد وقتی به موقع تشخیص داده شوند، قابل درمان هستند.
● بزرگ ترین موفقیت مادرانه
به سلامت روحی و جسمی تان به خوبی توجه کنید تا در زندگی بزرگ ترین موفقیت را تجربه کنید. برای رسیدن به این موفقیت بزرگ فهرستی تهیه کنید که حداقل ۲۵ مورد از کارهایی که شما دوست دارید برای رسیدگی و توجه به خودتان انجام دهید راداشته باشد. مطمئن شوید فهرست تان از فعالیت هایی که روزانه باید انجام دهید مثل: مدیتیشن، نوشتن خاطرات روزانه، تمرینات ورزشی و فعالیت های هفتگی مثل: دیدن فیلم، رفتن به سالن زیبایی) و فعالیت هایی که گاهی آنها را انجام می دهید.
مثل: دیدن یک دوست، رفتن به مسافرت، آزمایش هایی مثل ماموگرافی جامع است و بعد از اینکه فهرست را تهیه کردید، فعالیت هایی را که باعث پرورش بدن تان می شود را با «ب» و فعالیت هایی که به پرورش مغزتان کمک می کند را با «م» و فعالیت هایی را که باعث پروراندن احساسات تان می شود را با «الف» مشخص کنید و مطمئن شوید کارهایی را که در فهرست تان نوشته اید از هر سه نوع فعالیت های گفته شده به اندازه کافی دارد و شما به کمک فهرست تان می توانید همه جانبه به خودتان توجه کنید: مغزی، جسمی و احساسی. و حال شروع کنید به برنامه ریزی کارهایتان. زمان را برای تمرینات ورزشی، برنامه های غذایی سالم و دیگر کارهای ضروری و بسیار لازم برای رسیدن به خودتان برنامه ریزی کنید.
اگر برنامه ریزی نداشته باشید، فعالیت هایی که در نظر گرفته اید احتمالا هیچ وقت اتفاق نمی افتند و شما نمی توانید نه برای خودتان و نه برای خانواده تان آدم مثمر ثمر و موفقی باشید.
سحر حبیبی
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید