در بعضي استانهاي كشور به خصوص شرقي مصرف پان پراگ در بين نوجوانان و جوانان با تبليغات كاذب و با نامهاي راجا، تايتانيك، پانعربي، ويتامين، ملوان زبل، پان اسفناج، گوتكا، ناسخارجي و پان پاكستان شيوع يافته است.
محمدرضا جهاني، جانشين دبيركل ستاد مبارزه با موادمخدر نسبت به شيوع مصرف ماده مخدر جديدي به نام پان پراگ در ميان جوانان و نوجوانان كشور هشدار داد.
جهاني در يك نشست خبري گفت: پان پراگ يك نوع ماده مخدر صناعي است كه عوامل سودجو آن را با عنوان خوشبوكننده دهان به جوانان و نوجوانان ميفروشند.جهاني، محتويات پان پراگ تركيبي از تنباكو، آهك، خاكستر، ادويه هاي معطر، ساخارين و اسانسهاي افزودني غيرمجاز است.
وي با اشاره به اينكه در اين مواد از طعمهايي مانند نعناع استفاده ميشود، گفت: تركيباتي همچون آرسنيك، كربنات، منيزيم و سرب نيز در اين مواد مشاهده شده است.
جهاني اظهار داشت: پانپراكها در اشكالي مانند پودر، آدامس و پاستيل توزيع شده و به صورت مكيدني يا جويدني استفاده ميشود.
جانشين دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر به عوارض جسمي رواني ناشي از مصرف اين نوع از انواع مواد مخدر اشاره كرد و گفت: نيكوتين موجود در تنباكو اين مواد سبب زردي رنگ دندانها و ايجاد آسيب جدي به سلولهاي مغز ميشود.
جهاني سرطان دهان، حنجره، لثه و ايجاد عارضه در دستگاه تنفسي و قلب و عروق را نيز از ديگر عوارض مصرف اين مواد دانست.وي گفت: با مصرف اين مواد، بزاق دهان افزايش يافته و خروج مكرر آب دهان مصرفكننده سبب ايجاد بيماريهاي عفوني مانند سل و هپاتيت ميشود.
جهاني از دست دادن تعادل رفتاري و حركتي ، سبكيسر، گيجي و شادي كاذب و تشنگي را از ديگر عوارض مصرف اين مواد ذكر كرد.وي ايجاد دلبستگي و اعتياد را مهمترين عارضه مصرف اين مواد مخدر صناعي دانست و تاكيد كرد: بر اساس بررسيهاي به عمل آمده از 11 نوع پانهاي موجود در سطح استان سيستان و بلوچستان، شش نوع آن حامل مواد مخدر افيوني بوده است.
جهاني گفت: مبادي ورود اين مواد به كشور از طريق كشورهاي افغانستان و پاكستان بوده و قيمت آن بين 500 تا3000 ريال در نوسان است.
برگرفته از سایت راسخون
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید