يک وعده کشيدن قليان بيشتر از يک پاکت سيگار نيکوتين وارد بدن ميکند.
به گزارش خبرگزاري رويترز از قاهره، سازمان جهاني بهداشت (WHO) چهارشنبه 15 مارس (24 اسفند) اعلام کرد قليانهاي آبي معروف مصري، زيان بيشتري از سيگار دارند.
بسياري از مصريها که قليان ميکشند، معتقدند عبور دود از ميان آب درون محفظه شيشه اي، برخي از سموم تنباکو را تصفيه ميکند. اما حسين جزايري رئيس منطقه مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت ميگويد: اينطور نيست.
جزايري در يک کنفرانس خبري گفت: " ده ها سال، عقيده کاذب فراگيري وجود داشته است که قليانهاي آبي از سيگار خطر کمتري دارند. دود استنشاقشده از قليان، نه تنها همه مواد سرطانزاي دود سيگار را داراست، بلکه مونوکسيدکربن بيشتري هم دارد. به علاوه دود قليان مجموعه اي از مواد سرطانزاي ديگر هم دارد که ناشي از سوختن زغال است و خطر انتقال بيماريهاي عفوني مانند سل و هپاتيت از قطعه دهاني مشترک قليان هم وجود دارد."
بررسي WHO نشان ميدهد که يک قليانکش عادي 2 تا 3 بار در روز از قليان استفاده ميکند و مقدار نيکوتين دريافتي در هر وعده قليان کشيدن، از نيکوتين دريافتي کشيدن يک بسته سيگار هم بيشتر است.
عثمانيها در قرن 17 ميلادي قليانهاي آبي را به مصر آوردند. اگرچه در قرنهاي بعدي با آمدن سيگار به بازار، فقط در مناطق روستايي از قليان استفاده مي شد، ولي در دهه هاي اخير دوباره مصرف قليان در ميان مصري ها رواج پيدا کرده است.
به خصوص زنان مصري تحت تاثير اين مد جديد و با تصور زيان کمتر قليان نسبت به سيگار، به کشيدن آن روي آوردهاند.
مصطفي کمال از موسسه پژوهشي مبارزه با دخانيات مصر ميگويد، يک سوم از 34000 مورد مرگ و مير سالانه ناشي از دخانيات در مصر، مربوط به کشيدن قليان است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید