اشتباه پزشكي به چه قيمت؟؟؟؟؟؟
آن گونه كه تاريخ و پنل مصرف مواد مخدر در جهان نشان مي دهد ، يكي از قويترين مواد مخدر كه توانست در تخريب و ويراني شهر وجودي انسان و گسترش پديده اعتياد در سطحي وسيع عمل كند هرويين است. در اواخر قرن نوزدهم مصرف ترياك در اروپا به شكل گسترد هاي رواج يافته بود و مردم براي درمان بسياري از بيماري ها مانند وبا كه ناشي از آلودگي محيط زيست آن موقع اروپا بود به مصرف ترياك روي مي آوردند و پس از مدتي به مصرف آن اعتياد پيدا مي كردند. پزشكان آن زمان در اروپا به دنبال دارويي بودند تا بتو اند در درمان و يا ترك اعتياد به ترياك مؤثر باشد . ظاهراً براي اولين بار داروسازي باير آلمان در سال 1896 از تركيب انيدريد استيك و مرفين خالص دارويي را ساخت كه هرويين نامي ده شد.
نام هرويين از واژه يوناني هيرو Hiro به معني قهرمان گرفته شده است . در اين فرايند از يك كيلوگرم مرفين حدود 900 گرم هرويين به دست مي آمد كه به آن دي استيل مرفين نيزگفته مي شود. هرويين براي اولين بار به عنوان داروي ترك اعتياد به ترياك پا به عرصه وجود گذاشت . پزشكان آن زمان نمي دانستند كه چه اشتباه بزرگي را مرتكب شده اند و چه ماده خطرناكي را به عنوان دارو به بازار عرضه كرده اند. تصور پزشكان بر اين بود كه كه با مصرف هرويين و جايگزيني آن با ترياك مي توان اعتياد به ترياك را درمان كرد و سپس مصرف هرويين را مي توان به راحتي قطع كرد اما مصرف كنندگان ترياك با مصرف هرويين از چاله در مي آمدند و به چاهي عمي ق مي افتادند كه بيرون آمدن از آن به مراتب سخت تر بود و اين آغازي بود براي ظهور گسترده ترين و مخربترين نوع اعتياد كه در جاي جاي كره خاكي قرباني گرفته و مي گيرد و شعله هاي ويرانگر آن هنوز زبانه مي كشد.
اين وضعيت يعني تجويز هرويين توسط پزشكان براي ترك اعتياد تا اواخر قرن بيستم ادامه داشت تا جايي كه در دهه 1960 ميلادي پزشكان شهر لندن بيش از 500 كيلوگرم هرويين به بيماران خود تجويز كردند.
شايد تصور بر اين باشد كه هرچه پزشكان مي گويند و هردارويي كه تجويز مي كنند بدون نقص و اشتباه است ، اما آن گونه كه تاريخ نشان مي دهد علم پزشكي خصوصاً در مسئله بيماري اعتياد دچار اشتبا هات فاحشي شده است و توليد و عرضه دارو هاي ترك اعتياد توسط پزشكان نه تن ها كمكي به حل مسئله نكرده است بلكه باعث تخريب بيشتر و حاد شدن مسئله درمان بيماري اعتياد شده است و داستان دارو هاي ترك اعتياد هنوز هم به همي ن شكل اما در قالب دارو هاي ديگر ادامه دارد.
در اواخر قرن بيستم با مشخص شدن عوارض ناشي از مصرف هرويين و نه تن ها ناكارآمدي آن بلكه تخريب وحشتناك آن ، تجويز آن براي درمان يا ترك اعتياد كنار گذاشته شد اما ديگر دير شده بود و هرويين به عنوان يك ماده مخدر قوي و ويرانگر به همه جا رسوخ كرده بود. اكنون بعد از گذشت سال ها هنوز هم در فرهنگ عامي انه اعتياد و مواد مخدر از زبان مصرف كنندگان هرويين شنيده مي شود كه ما براي ترك اعتياد به ترياك هرويين مصرف كرديم ، به ما گفتند اگر چند روزي هرويين مصرف كنيد راحت تر مي توانيد اعتيادتان را ترك كنيد.
هرويين اصل يا لابراتواري كه هنوز هم به صورت قاچاق توليد مي شود پودري سفيدرنگ است اما هرويين هايي كه به هرويين خياباني شهرت دارند كرم رنگ و بعضاً قهو هاي روشن هستند. اين ماده به صورت مصرف كشيدني با زرورق ، استنشاقي و تزريق وريدي مصرف مي شود.
هرويين هايي كه در حال حاضر در بازار قاچاق كشور ما وجود دارند ، طي آزمايش هاي به عمل آمده مشخص شده است كه بيش از 90 درصد تركيبات آن تركيبي عجيب و غريب از انواع قرص هاي روان گردان شامل خواب آور، ضد افسردگي ، آرامبخش و غيره است و كمتر از 10 درصد آن هرويين خالص است و بهتر است به آن قرصئين گفته شود تا هرويين. اين نوع هرويين باعث چرت شديد مي شود و مصرف كننده آن پس از مصرف در وضعيتي قرار مي گيرد كه مشاعر آن تقريباً از كار مي افتد در حاليكه تخريب هرويين خالص در اين حد و اندازه نيست.
نشئگي هرويين در مقايسه با ترياك از دوام ، م اندگاري و طول عمر كمتري برخوردار است . مصرف كنندگان هرويين تن ها چند دقيقه و حتي در روش تزريق پس از چند ثانيه به اوج نشئگي مي رسند اما باگذشت يكي دوساعت دوباره سطح نشئگي پايين مي آيد و مصرف كننده خمار مي شود و بايد دوباره مصرف كند به همي ن دليل مصرف كنندگان هرويين عمدتاً از ادامه روند زندگي عادي عاجز هستند و تمامي وقت خود را صرف تهيه و مصرف هرويين مي كنند و زندگي آن ها به سرعت از هم مي پاشد و سر از بيغوله ها در مي آورند در حاليكه مصرف كنندگان ترياك به دليل بالا بودن مدت م اندگاري و دوام نشئگي آن قادر هستند در طول شبانه روز به زندگي و امورات خود رسيدگي كنند و مشكلات آن ها به هيچ وجه قابل مقايسه با مصرف كنندگان هرويين نيست.
ظاهراً تأثير هرويين بر روي گيرنده هاي مرفين بدن به گون هاي است كه خيلي سريع جذب آن ها مي شود و همي نطور اثر تخريبي آن روي سيستم توليدكننده مواد شبه افيوني جسم و سيستم ضد درد ، بيشتر و سريعتر از ساير مواد مخدر است و در مدت كوتاهي اين سيستم را در جسم انسان از كار مي اندازد و مصرف كننده آن خيلي زود به مصرف آن اعتياد پيدا مي كند.شايان ذكر است در حال حاضر مواد مخدر جديد شامل كرك و شيشه يا آيس يا كريستال گوي سبقت را در تخريب از هرويين ربوده اند و بلايي بر سر مصرف كننده مي آورند كه هرويين با آن قدرت وحشتناك نمي تو اند بياورد و بسياري از مصرف كنندگان هرويين به مصرف كرك روي آورده اند. روش درماني كنگره 60 در مورد مصرفكنندگان هرويين تاكنون كاملاً موفق بوده است و در حال حاضر مصرف كنندگان هرويين كه توانسته اند اعتياد خود را به اين ماده مخدر در كنگره 60 كاملاً درمان كنند تعدادشان بسيار است. در كنگره 60 طول درمان اعتياد به هرويين 11 ماه است زيرا در اين مدت سيستم توليدكننده مواد شبه افيوني و ضد درد كاملاً راه اندازي مي شود.
برگرفته از سایت راسخون
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید