گردن انسان شامل 7 مهره مي باشد که بعد از کمر شايع ترين مفاصل مستعد آرتروز ، سائيدگي و کاهش فاصله و فتق ديسک مي باشد.البته مهره هاي گردني از انجائي که نخاع وريشه هاي عصبي بسيار مهمي رادربرگرفته بسيار حساس تر ازمهره هاي کمري هستند و آسيب هاي جدي اين ناحيه مي تواند باعث فلج کامل دستها و باها گردد.
عوامل متعددي باعث ايجاد درد در گردن ومتعاقب ان دردهاي تير کشنده وجان فرسائي در دستها مي شود از جمله اين عوامل :التهاب بافتهاي نرم اطراف مفصل هاي مهره اي (سينويت ) خشکي مفاصل
وضعيت نا مناسب سر و شانه ها
تغيير شکل مهره ها بطور اوليه يا ثانويه
آ رتروز
ديسک
بيماريهاي ناشي از گرفتگيهاي عضلاني
کشيدگيهاي ليگاماني
چه کنيم و چگونه عمل کنيم که از مهره هاي گردنمان به خوبي محافظت کنيم تا دچار هيچ يک از بيماريهاي فوق نشويم و براي هميشه از دردهاي جسمي و رواني و اقتصادي بيماريهاي گردن دور بمانيم.
توجه و رعايت نکات ياد شده ذيل را به همگان توصيه مي کنيم چه در محيط هاي کارگري ، چه در محيط هاي کارمندي يا حتي در خانه . و اين نکته را يادآور مي شويم که صرف مطالعه کافي نيست بلکه عمل به تک تک موارد يادشده الزامي است تا دچار درد گردن و عوارض ناشي از آن نشويم .
بيشترين علل وجود دردهاي مختلف در ناحيه گردن ناشي از سه بيماري شايع آرتروز، فتق ديسک و سندرمهاي عضلاني است .که در صورت وجود درد در ناحيه گردن و انتشار آن به دستها حتي در مراحل اوليه آن بايستي به بزشک مراجعه کرد تا تشخيص فطعي در مراحل اوليه صورت گيردچرا که درمان در مراحل اوليه بسيار مفيد تر و موثرتر واقع مي گردد.و اگر در عکسها و ازمايشات مختلف علت خاصي مشخص نشد به احتمال قوي سندرم عضلاني است و بايستي به ارتپد و يا فيزيوترابيست مراجعه کرد تا درمان لازم صورت گيرد ودرد گردن مزمن نگردد که کار را مشکل تر مي کند .
نکات بسيار ساده اما بسيار مهم در گردن درد :1. هميشه گردن خود راچه در حالت ايستاده ، نشسته ، يا راه رفتن صاف و عمود بر بدن نگهداريد بطوريکه هيچ زاويه اي با بدن نسازد .
2. هرگز گردن خود را خم نکنيد بلکه اگر لازم است صندلي خود را کوتاه تر يا ارتفاع ميز خود را بالاتر ببريد تا مجبور به خم کردن گردن خود نباشيد. چرا که بسياري از بيماريهاي گردني ناشي از خم بودن گردن به مدت طولاني است . بنابراين حتي الامکان گردن خود را خم نکرده و اگر مجبور هستيد ،هراز چند گاهي گردن خود را صاف کنيد .
3. از نرمشها و حرکاتي که در آنها مجبور به خم کردن گردن هستيد دوري کنيد.
4. اگر کارتان نشسته است و مجبور به خم کردن گردن خود هستيد حتما با يکي از دستانتان از وزن سرتان و فشار آن بر روي مهره هاي گردني بکاهيد تا کمتر دچار صدمات گردني شويد.
5. بهتر است اندکي تغيير در ميز کار خود بدهيد . بايه هاي جلوئي ميز را بلند تر سازيد تا کمتر گردنتان را خم کنيد.
6. موقع مطالعه سعي کنيد کتاب يا روزنامه را بالا نگهداريد نه اينکه گردنتان را خم کنيد. مدتهاي مديدي اينگونه مطالعه کردن حتما آرتروز يا فتق ديسک و ساير سندرمهاي عضلاني را بدنبال خواهد داشت .
7. اگر فردي شرم رو هستيد سعي کنيد بجاي خم کردن گردن نگاه چشمانتان را به بائين بياندازيد.
8. حتي الامکان هنگام خوابيدن از بالش کوتاه استفاده کنيد. بطوري که سرتان در امتداد بدن قرار گيرد نه اينکه خم شود.
9. در موقع رانندگي تا آنجا که مي توانيد به فرمان نزديکتر بنشينيد تا اينکه مجبور نباشيد دستهايتان را دراز کرده و به فرمان برسانيد چرا که بطور مستقيم و غير مستقيم ايجاد گردن درد ميکند.
10. صندلي که روي آن مي نشينيد و رانندگي مي کنيد حتما بايستي داراي تکيه گاهي جهت گردن باشد. چرا که در بسياري از حوادث ساده رانندگي از قبيل ايستادن بشت چراغ قرمز و از عقب برخورد کردن ناگهاني اتومبيل ديگري مي تواند باعث قطع شدن نخاع در اثر شکستن و جابجائي مهره ها گردد.
تمرينات و حرکات مفيد براي گردن درد:1. گردن را به سمت عقب ، چب و راست حرکت دهيد.
2. از حرکات چرخشي گردن وسر خودداري کنيد.
3. شانه ها و عضلات اطراف را تقويت نمائيد.چرا که با افزايش قدرت و تحمل اين عضلات فشار کمتري روي مهره و ديسکهاي بين مهره اي وارد ميشود:
الف) شانه هايتان را بالا برده و به گوشهايتان نزديک کنيد. 5 ثانيه نگهداشته سبس آزاد نمائيد. اين حرکت را روزي سه مرتبه هر مرتبه 30 بار تکرار نمائيد.
ب) شانه هايتان را به سمت عقب حرکت دهيد به طوريکه کتف هايتان از بشت به يکديگر نزديک شوند اين حرکت را روزي سه مرتبه هر مرتبه 30 بار تکرار نمائيد .
4. روي يک تخت دراز کشيده و حرکت گردن را از بائين به بالا تکرار کنيد اين حرکت را روزي يک بار و هر بار40 مرتبه انجام دهيد.
5. روي تخت دراز کشيده و به بهلوي راست بخوابيد و حرکت را از سمت راست که بائين است به سمت چب که رو به بالا است تکرار نمائيد. اين حرکت را روزي يک بار و هر بار 40 مرتبه انجام دهيد
6. روي تخت دراز کشيده و به بهلوي چب بخوابيد و حرکت را از سمت چب که بائين است به سمت راست که رو به بالا است تکرار نمائيد. اين حرکت را روزي يک بار و هر بار 40 مرتبه انجام دهيد.
7. هميشه حالتي نظامي وار داشته باشيد سر صاف و مستقيم ، نگاه به جلو، شانه ها عقب و بالا سينه بيرون ، شکم داخل ، چه در حالت ايستاده و يا راه رفتن يا نشستن .
برگرفته از سایت راسخون
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید