بيشتر افراد فکر مي کنند، همه ميوه ها و سبزي هاي خام، محتوي مواد مغذي بيشتري است اما نتيجه يک مطالعه نشان داد هويج پخته شده ، آنتي اکسيدان هاي بيشتري از هويج خام دارد. پختن هويج همراه با مقدار کمي روغن ميزان آنتي اکسيدان هاي موجود در آن بنام هاي بتاکاروتن و اسيد فنوليک را افزايش مي دهد. در حين فرآيند پخت ديواره سلولهاي گياهي بافت هويج شکسته شده در نتيجه جذب آنتي اکسيد موجود و ساير مواد شيميايي مفيد آن افزايش مي يابد . با اضافه کردن کمي روغن به هويج پخته، مواد محلول در چربي آن راحتر جذب مي شود. همچنين پختن گوجه فرنگي و اضافه کردن روغن به آن در حال پخت جذب ليکوپن موجود در آن را افزايش مي دهد.
سبزيجات و ميوه هاي تازه معمولاً رنگدانه هاي * گياهي زيادي دارند که تاثير بسزايي درارتقاء سطح سلامتي دارد. ولي آنهايي که فوراً بعد از برداشت از زمين فريزمي شوند ممکن است رنگدانه هاي گياهي بيشتري از آن دسته از ميوه وسبزيهايي که روزها يا هفته ها براي انتقال به مغازه وقت مي برند، دارا باشند. سبزيجات فريز شده و پخته شده ممکن است به اندازه انوع تازه مفيد باشند. توصيه مي شود تا جاييکه مي توانيد از انواع ميوه ها و سبزي ها بصورت خام يا پخته ، فريز شده، کنسرو شده ويا خشک مصرف کنيد مهم اين است که مصرف ميوه وسبزي به اندازه کافي و يا حتي زيادتر از نياز باشد که براي سلامتي بسيار مفيدند.
نگهداري درست مواد غذايي در محتواي آنها بسيار اهميت دارد مثلاً مواد غذايي که پس از برداشت به سرعت فرآوري و فريز شوند محتوي مواد مغذي بيشتري هستند نسبت به موادي که روزها يا شايد هفته ها طول مي کشد تا به دست مصرف کننده برسند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید