همه ي شما بارها شاهد اين منظره بوده ايد که کسي تکه ناني را در خيابان از روي زمين بر مي دارد و به کناري مي گذارد
و اگر دقت کرده باشيد بزرگ تر هاي ما _ پدر و مادر و شديد تر از آن ها پدر بزرگ و مادر بزرگ _ به دور نريختن نان و نگهداري صحيح از آن به صورتي که اصراف نشود تاکيد خاصي دارند . متاسفانه بعضي از ما نسل امروزي ها کم تر به اين گونه مسائل توجه مي کنيم اما همه ي ما واقفيم که بسياري از حرف هاي قديمي ها درست و با حکمت بوده است پس سعي کنيم در نگهداري برکت سفره هاي مان کوشا باشيم .
روش هاي زير به شما کمک مي کند تا کم ترين دور ريز نان را داشته باشيد :
- چيدن نان هاي داغ بر روي هم ، کپک زدگي را تسريع ، فاسد شدن را تسهيل و ضايعات را تشديد مي کند.- قبل از سرد شدن کامل نان ها ، آنها را دسته نکنيد. نان سرد شده را نيز در پلاستيک دربسته بگذاريد.
خريد نان مازاد بر نياز روزانه ، يکي از علل افزايش ضايعات نان است. از خريد نان اضافي خودداري کنيد.
- حرارت نان باعث کپک زدگي زودرس آن مي گردد. از دسته کردن نان داغ جدا بپرهيزيد.
- نان خوب مستلزم داشتن آرد با کيفيت ، نانواي خوب و نگهداري صحيح است.
- خريد نان مازاد بر نياز روزانه ، يکي از علل افزايش ضايعات نان است. از خريد نان اضافي خودداري کنيد.
نان بربري
- از خوردن نان سبوس دار در وعده هاي غذايي خود غافل نشويد. مصرف نان سبوس دار در هر وعده غذايي 30تا40درصد خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي و گوارشي را کاهش مي دهد. خوردن نان سبوس دار مانع از جذب سريع قند و چربي در خون مي گردد.- نان هاي تيره (حاوي سبوس بيشتر) ارزش غذايي بالاتري نسبت به نان هاي سفيد و روشن دارند.
- قرار دادن نان در يخچال، بيات شدن نان را تسريع مي نمايد.
- انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن ، باعث تغيير حالت ظاهري، بيات شدگي زودرس، تسريع در کپک زدگي و تشديد ضايعات و ايجاد بيماري گوارشي مي گردد.
نان کنجدي
- نان سرد شده را در سفره در بسته نگهداري نماييد.- هنگام خريد نان حتما يک سفره پارچه اي يا پلاستيکي به همراه داشته باشيد.
- ناني که پس از سرد شدن با سفره حمل و نگهداري شود ، مطبوع تر و ماندگارتر خواهد بود.
انباشته شدن نان داغ قبل از سرد شدن ، باعث تغيير حالت ظاهري، بيات شدگي زودرس، تسريع در کپک زدگي و تشديد ضايعات و ايجاد بيماري گوارشي مي گردد.
- آرد حاصل از گندم تازه و نارس، باعث توليد نان هاي سفت و بد هضم خواهد شد.
- نان خوب ناني است که آرد آن خوب، خمير آن تخمير شده، نانواي آن ماهر و مصرف کننده آن واقف به اصول نگهداري صحيح باشد.
تبيان - خانواده و زندگي
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید