بعضي از مردم در هنگام بروز استرس، براي کسب آرامش و يا فرار از مشکل، اقدام به مصرف الکل ميکنند. وقتي براي مقابله با استرس، الکل مصرف شود، به مرور زمان منجر به زياده روي در مصرف و اعتياد ميگردد. امروزه حدود صد ميليون آمريکايي، مقدار کمي از کالري مورد نياز خود را با نوشيدن مشروبات الکلي تأمين مي کنند. چون الکل ايجاد کالري ميکند، اما نمي تواند ويتامين ها و مواد معدني مورد نياز بدن را تأمين نمايد علاوه بر اينکه مشروبات الکلي عقل انسان را به مرور زمان رو به کهولت ميبرد و به اين دليل يک غذاي ضد غذا ناميده ميشود. به علاوه با مصرف الکل، مصرف غذاهاي کالري زا کاهش يافته، بدن از چندين ماده مغذي خالي شده ونياز اضافي به سائر مواد مغذي پديد مي آيد.
برخلاف سائر مواد مغذي انرزي زا (پروتئين، قند و چربي) الکل فقط به عنوان يک ماده سوختني توسط سلولهاي کبدي بکار ميرود. به طور طبيعي کبد چربيها را مي سوزاند. وقتي الکل مصرف ميشود چربي ها نمي سوزند بلکه در کبد ذخیره شده و يا وارد خون ميگردد. در نتيجه چربي هاي بالقوه زيان آور در دستگاه گردش خون افزايش مي يابد يا احتمال آسيب کبدي وجود دارد. مصرف الکل مي تواند موجب بالا رفتن فشار خون، وارد شدن آسيب به عضلات قلب و سيروز و هپاتيت کبدي گردد. الکل ميتواند خطر ابتلا به سرطان دهان، حلق و مري را افزايش داده و باعث آسيب زدن به ديواره معده و روده گردد. آسيب وارده به معده و روده ميتواند در نهايت موجب تضعيف جذب قدرت مواد مغذي توسط بدن شود.
اگر به دليل کالري زايي الکل مصرف غذا کاهش يابد، سوء تغذيه نتيجه خواهد شد. مصرف الکل نوعي سرحالي و نشاط در فرد ايجاد مي کند که اشتها و ميل به غذا را در فرد کاهش ميدهد.
با تداوم مصرف الکل سلولها کبد ديگر قادر به استفاده از ويتامين D نيستند در حالي که اين ويتامين براي سلامتي استخوان ها، دندان ها و براي توليد چندين هورمون ضروري ميباشد. لذا مصرف لکل بر فرآيندهاي داخلي بدن تأثير سوء ميگذارد.
مصرف الکل بر بينايي تآثير ميگذارد. سلولهاي چشم به طور طبيعي براي حفظ بينايي نياز به ويتامين A دارند. با نوشيدن الکل اين ويتامين براي تبديل الکل به انرژي مصرف ميشود و در اثر کمبود آن، هنگام شب، ديد چشم دچار اختلال شده و تار ميگردد.
يکي از عوارض تجزيه الکل در بدن تخريب ويتامين B6 ميباشد. در نتيجه اين تخريب فرد ممکن است دچار کم خوني، خستگي، تمرکز ضعيف، سستي و بيحالي گردد.
الکل يک ماده ادرار آور است و ميتواند سبب کم آبي سلولهاي بدن شود. با دفع ادرار، همراه با آب، ويتامين ها و مواد معدني از جمله ويتامينهاي B، C، منيزيم، کلسيم، روي و پتاسيم از بدن خارج ميشوند. با مختل شدن عمل جذب اسيد فوليک، به علت مداخله الکل در سوخت و ساز ويتامينها، از دريافت اين ويتامين توسط بافتهاي بدن جلوگيري ميشود. کمبود ايد فوليک ميتواند موجب کم خوني، سستي و بيحالي و ضعف جسمي و روحي گردد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید