مطالعه اي در دانشگاه هاروارد نشان داد در بيشتر موارد، آهن موجود در گوشت باعث اين عوارض مي شود.
افرادي كه مقايدر زيادي گوشت قرمز، مرغ و ماهي مصرف مي كنند، ميزان آهن خونشان نسبت به افراد گياهخوار بالاتر است.
آهن موجود در گوشت قرمز، مرغ و ماهي، آهن هِم (Heme) نام دارد كه به مقدار زيادي جذب مي شود( جذب آن 20-10درصد است). در حالي كه آهن موجود در منابع گياهي به مقدار خيلي كم و فقط 3-1 درصد آن جذب خون مي شود.
اگر چه بين آهن بالاي خون و حملات قلبي و سرطان ارتباطي وجود دارد، ولي ما دليل آن را نمي دانيم كه چگونه آهن باعث اين بيماري ها مي شود.
اگر مقدار آهن خون شما بالا باشد، مي توانيد از پزشك خود بخواهيد يك آزمايش خوني بنامTIBS (درجه اشباع ترانسفرين*) براي شما بنويسد كه بر اساس آن غلظت آهن خونتان مشخص مي شود.اگر ميزانTIBS بيشتر از 60 درصد باشد، احتمال ابتلاء به حملات قلبي و انواع سرطان افزايش مي يابد.
در اينصورت براي كاهش آهن خون بايستي :
1- مصرف انواع گوشت قرمز، ماهي، مرغ و غذاهاي غني شده با آهن ( ماندد غلات غني شده با آهن) را كاهش دهيد.2- در سال 6 بار يا بيشتر خون بدهيد.
* ترانسفرين؛ پروتئين حمل كننده ي آهن در خون مي باشد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید