گاهي اوقات پختن مواد غذايي باعث کاهش ويتامين ها يا ساير مواد مغذي موجود در آنها مي شود ولي در مورد گوجه فرنگي اين مطلب صدق نمي کند و گوجه فرنگي پخته بهتر از گوجه فرنگي خام است.
بسياري از رنگدانه هاي گياهي* مفيد موجود در ميوه ها وسبزي ها، (آنتي اکسيدان ها) مي باشند که بدن ما براي ترميم سلولهاي تخريب شده توسط راديکالهاي آزاد، به اين مواد نياز دارد.
ليکوپن** موجود در گوجه فرنگي، يک آنتي کسيدان قوي مي باشد که خطر ابتلاء به سرطان را کاهش مي دهد. همچنين از تبديلLDL- کلسترول مضر در بدن بهLDL اکسيده ( که در سرخرگ ها پلاکت ايجاد مي کند ) ، جلوگيري کرده و بدينوسيله از حملات قلبي پيشگيري مي کند.
خواص آنتي اکسيداني ليکوپن از آفتاب سوختگي نيز جلوگيري مي کند.
اگر شما گوجه فرنگي را به صورت خام مصرف کنيد، قسمت اعظم ليکوپن آن، به دليل هضم نشدن ، از بدن دفع مي شود. عمل پختن ، ديواره سلولي گوجه فرنگي را شکسته و باعث مي شود ليکوپن در دسترس بدن قرار گيرد و بيشتر جذب شود. بهترين منابع آن شامل: سس گوجه فرنگي، رب گوجه فرنگي و گوجه فرنگي کنسرو شده مي باشد.
ليکوپن در ساير سبزيجات و ميوه هاي رنگ روشن مثل هندوانه و گريپ فروت سرخ نيز وجود دارد. شايد شما از خوردن گوجه فرنگي خام لذت بيشتري ببريد. البته گوجه فرنگي خام نيز منبع خوبي ازويتامين هايAوB، فيبر و املاح است و کالري کم و مزه خوبي دارد.
اما شما نبايد هميشه فقط يک نوع ميوه يا سبزي بخوريد. توصيه مي شود انواع مختلفي از ميوه ها و سبزي ها را بخوريد که منابع خوبي از ويتامين ها و املاح هستند و جهت تنظيم اعمال بدن ، مفيد و ضروري مي باشند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید