بيش از ۵۰ درصد داروهاي تجويزي از مواد شيميايي كه ابتدا در گياهان شناسايي شدند، به دست ميآيد
گروه بين المللي “حفاظت باغهاي گياه شناسي” گفت، بسياري از اين گياهان به دليل برداشت بي رويه و نابودي جنگلها در معرض خطر هستند.
محققان اخطار دادند كه احتمال دارد، داروهاي گياهي مقابله با بيماري هايي مانند سرطان و ايدز “حتي پيش از آنكه يافته شوند، منقرض شوند.” به گزارش بيبيسي، مطالعه اين گروه كه باغهاي گياه شناسي در ۱۲۰ كشور را نمايندگي ميكند، بر نظرسنجي از بيش از ۶۰۰ تن از اعضاي آن و همچنين كارشناسان ممتاز دانشگاهي استوار است.
آنها ۴۰۰ گياه را كه در خطر انقراض قرار دارند، شناسايي كرده اند.
اين گياهان از جمله شامل درخت سرخدار است كه پوست تنه آن ماده اصلي يكي از متداولترين داروهاي سرطاني “پكليتاكسل” را تشكيل ميدهد.
بنابر اين گزارش، گياه هوديا كه اصلا از ناميبيا ميآيد و باعث جلب توجه شركتهاي داروسازي براي ساخت داروهاي كاهش وزن شده و همچنين نيمي از گونه هاي ماگنوليا در جهان نيز در معرض خطر هستند.
اين گياه حاوي ماده شيميايي هونوكيول است كه در داروهاي سنتي چيني براي معالجه سرطان و عقب انداختن بيماري قلبي كاربرد دارد.
اين گزارش همچنين ميگويد كه گل زعفران پاييزي، كه معالجهاي طبيعي براي نقرس است و ممكن است به مقابله با سرطان خون كمك كند نيز به خاطر برداشت بيرويه تهديد ميشود زيرا گلبرگهاي خارق العاده آن پرطرفدار است.
اين گزارش همچنين هشدار داد كه چنين وضعي ميتواند به ضرر مردم كشورهاي در حال توسعه تمام شود.
به گفته اين گروه، پنج ميليارد نفر از مردم جهان هنوز براي درمان هاي اوليه به داروهاي گياهي اتكا دارند.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید