شير شفاي هر دردي به جز مرگ
امام صادق (عليه السلام) : بر تو باد نوشيدن شير، زيرا آن موجب رويش گوشت و تقويت استخوانهاي بدن ميشود.
حضرت علي (عليه السلام) : نوشيدن شير شفاي هر دردي است؛ به جز مرگ
شير تنها ماده شناخته شده در طبيعت است که ميتواند نيازهاي بدن را بطور متعادل تامين نمايد. عمده ويژگي شير و وجه تمايز آن نسبت به ساير موادغذايي، ترکيب پروتييني و املاح موجود در آن نظير کلسيم و فسفر است. مواد پروتييني بعد از آب، قسمت عمده بافتهاي نرم و 18 درصد وزن بدن را تشکيل ميدهند. پروتيينها وظيفه ساخت، نگهداري و ترميم بافت هاي بدن را به عهده دارند و بايد هميشه به مقدار لازم در رژيم غذايي استفاده شوند. تا کنون 20 نوع اسيد آمينه شناخته شده که 18 نوع آن در شير موجود است.
لذا شير تمام اسيد آمينه هاي لازم براي بدن را دارا ميباشد. مقدار مناسب کلسيم در بدن، در تنظيم ضربان قلب و فشار خون موثر است و مصرف آن به عنوان يک فاکتور مهم سلامتي، به ميزان نسبتا زياد توصيه ميشود. شير و فرآورده هاي آن منبع بسيار غني کلسيم است، ضمن آنکه کلسيم موجود در سبزيجات نميتواند مانند کلسيم موجود در شير براي بچه ها مفيد و قابل جذب باشد. مصرف روزانه دو ليوان شير کلسيم مورد نياز بدن را تامين ميکند.
فسفر از ترکيبات مهم سلولهاي بدن است و در واکنشهاي شيميايي بدن و همچنين فعال کردن آنزيم ها، ويتامين ها و در نهايت رشد و ترميم بافتهاي بدن نقش عمده اي دارد.فسفر به همراه کلسيم در تشکيل و استحکام استخوان ها عمل ميکند و در ساخت بافت هاي عضلاني، مغز و اعصاب دخالت دارد. مصرف روزانه فسفر برابر کلسيم پيشنهاد ميشود.
غذاهايي که به اندازه کافي حاوي پروتين و کلسيم اند (شير) از فسفر کافي نيز برخوردارند.مقايسه مقدار ويتامين هاي توصيه شده در روز با مقادير و ويتامين هاي موجود در شير نشان ميدهد شير منبع مهمي از ويتامين هاست.
ويتامينهاي موجود در شير عبارتند از :B2 B6 B12 ) B1)B A وD و...
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید