هر چند همه مردم ميدانند سوسيس غذاي سالمي نيست ، اما شيميدانان در يک تحقيق جديدي ترکيباتي در سوسيس يافته اند که باعث جهش ژنتيکي ميشود و خطر بروز سرطان را افزايش ميدهد.
در تهيه سوسيس و محصولات مشابه از ماده نيترات به عنوان نگهدارنده در آنها استفاده ميشود باعث بروز جهش هاي ژنتيکي سرطانزا ميشود.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، محققان مرکز پزشکي دانشگاه نبراسکا در اين مطالعه اقدام به خريد بسته هاي بزرگ سوسيس و کالباس از يک فروشگاه کردند.
سيدني ميرويش سرپرست اين تحقيق ميگويد اين نوع فراورده ها به اين خاطر انتخاب شدند که مصرف زيادي دارند و از نيترات به عنوان ماده نگهدارنده در آنها استفاده ميشود. همچنين مصرف اين نوع گوشتها با ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط شناخته شده اند.
اين محققان پس از آنکه با آب، ترکيبات داخل سوسيس و کالباس را استخراج کردند ، ترکيبات N-nitroso در آن يافتند.
سپس اين مواد در تماس با باکتري سالمونلا قرار داده شد که ميزان جهش ژنتيکي آن را را چهار برابر افزايش داد.بيشتر ترکيبات N-nitroso در حيوانات آزمايشگاهي باعث بروز سرطان شده اند. اين ترکيبات احتمالا در بروز چندين نوع سرطان انساني نقش دارند.
نيترات سديم به برخي فراورده هاي گوشت و ماهي به عنوان يک ماده نگهدارنده افزوده ميشود.
چنانچه آثار زيانبار اين ماده ثابت شود، شيوه توليد سوسيس نيز تغيير خواهد کرد.
به گزارش پايگاه اينترنتي لايوساينس، ميزان اين مواد شيميايي در مارک هاي مختلف محصولات تا ۲۴۰ برابر متغير است.
ميرويش گفت تفاوت در شيوه هاي توليد يک موضوع قابل تحقيق است و درصورت اثبات خطرناک بودن اين ترکيبات ميتوان روش هاي توليد را تغيير داد.
مصرف سوسيس در تحقيقات گذشته با ابتلا به سرطان روده بزرگ مرتبط شناخته شده است. در تهيه سوسيس از ماده نگهدارنده نيترات سديم استفاده مي شود که مي تواند به تشکيل مواد شيميايي موسوم به ترکيبات N-nitroso کمک کند. اين ترکيبات در حيوانات آزمايشگاهي سرطان زا است. ايجاد جهش ژنتيکي در روده خطر بروز سرطان روده بزرگ را افزايش ميدهد.
محققان قصد دارند در آينده تاثير سوسيس در موشها آزمايش کنند.به گفته اين گروه صنعتي ميزان نيترات مورد استفاده در اين تحقيق بسيار بيشتر از آن مقداري است که در فراورده هاي گوشت استفاده ميشود.
وي افزود اين خطر محدود به سوسيس نيست. ماهي خشک نمک اندود شده و ادويه هايي مانند سسس سويا حاوي ميزان مشابه اين ماده شيميايي است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید