ليمو غني از ويتامين C و انواعي ديگر از آنتي اکسيدانها است که براي سلامتي انسان ضروري ميباشد. ليمو داراي خواص ضد ميکروبي است و از آن براي جلوگيري از رشد و تکثير برخي باکتريها در مواد غذايي استفاده ميشود. در زير به بررسي مهمترين خواص ليمو مي پردازيم:
خواص ضد سرطان:
از مهمترين خواص ليمو خواص ضد سرطاني آن مي باشد. خواص ضد سرطاني ليمو مربوط به ترکيبي بنام ليمونوئيد است که يک منوترپن محسوب ميشود. ليمونوئيد مسؤول ايجاد طعم تلخ در مرکبات است و بيشتر در پوست مرکبات يافت مي شود. ليمونوئيد موجود در ليمو مانع واکنش ترکيبات سرطانزا با DNA سلول ميشود و در خنثي نمودن ترکيبات سرطانزا موثر است. تاثير اين ماده در پيشگيري از بروز سرطانهاي پانکراس، کبد، معده، کولون و سينه شناخته شده است. همچنين ليمو غني از ويتامين C ميباشد و خواص ضد سرطاني ويتامين C توسط دانشمندان شناخته شده است. ويتامين C با خاصيت آنتي اکسيداني قوي که دارد از بروز واکنشهاي استرس اکسيداتيو که از مهمترين علل بروز سرطان هستند، جلوگيري ميکند.
پيشگيري از بيماري هاي قلبي- عروقي:
راديکالهاي آزاد اکسيژن سبب بروز بيماريهاي متفاوتي در بدن شده و بر سلامتي انسان موثر مي باشند. بيماري هاي قلبي- عروقي جزء بيماري هايي هستند که بواسطه افزايش راديکال هاي اکسيژن در بدن ايجاد ميشوند. راديکالهاي آزاد اکسيژن بطور طبيعي در اثر سوخت و ساز مواد غذايي در بدن توليد ميشوند. بطور طبيعي آنتي اکسيدانهايي که در بدن موجود هستند، ميتوانند راديکال هاي آزاد اکسيژن را خنثي نمايند. همان طور که ذکر شد، ليمو حاوي مقادير فراواني ويتامين C است. ويتامين C با خاصيت آنتي اکسيداني قوي خود مانع از اکسيداسيون کلسترول LDL ميشود. اکسيداسيون LDL جزء مراحل آغازين توليد پلاک در عروق خوني است. مصرف مقدار کافي ليمو ميتواند از بروز بيماريهاي قلبي- عروقي جلوگيري کند.
پيشگيري از پوسيدگي دندان:
پوسيدگي دندان بر اثر فعاليت ميکروبها و باکتريها و با از بين بردن ميناي دندان ايجاد ميشود. امروزه فرمولاسيونهاي مختلف گياهي براي پيشگيري از پوسيدگي دندان تهيه شدهاند. ليمو داراي خواص ضد ميکروبي است و اثر آن در از بين بردن انواع باکتريها نظير باکتري Candida Albicans که مسؤول پوسيدگي دندان است شناخته شده است. مصرف ليمو ميتواند با از بين بردن اين باکتري از پوسيدگي دندان جلوگيري کند.
بهبود عملكرد دستگاه گوارش:
همانطور که ذکر شد ليمو حاوي مادهاي بنام ليمونوئيد است. اين ماده علاوه بر اينکه از بروز و پيشرفت انواعي از سرطان در دستگاه گوارش جلوگيري ميکند، قادر است از ايجاد سنگهاي صفراوي جلوگيري کند و موجب انحلال سنگهاي کيسه صفرا ميشود.
پيشگيري از شيوع وبا:
غذا نقش بسيار موثري در انتقال و شيوع وبا دارد. مطالعات نشان ميدهند که آبليمو سبب از بين رفتن اين باکتري ميشود. مطالعاتي که در هنگام شيوع وبا در سال 1996 در گينه بيسائو انجام شد، نشان دادند که مصرف آبليمو شيوع اين بيماري را به ميزان قابل توجهي کاهش ميدهد.
راهنماي خريد ليمو:
هنگام خريد ليمو بهتر است ليموهايي را جدا نماييد که پوست نازکتر و زرد تري دارند. ليموهاي سبز رنگ ترشتر بوده و آب کمتري دارند.
جمع بندي:
با افزودن ليمو به مواد غذايي ميتوان از بروز فساد در آنها جلوگيري نمود. از پوست و آب اين ميوه معمولا براي طعم دار کردن غذاها استفاده شده و در تهيه انواع شربت و سالادها نيز به وفور از آن استفاده مي شود.با توجه به خواصي که در خصوص ليمو ذکر شد و با توجه به کاربردهاي متنوع آن مصرف روزانه اين ميوه براي حفظ سلامتي توصيه ميشود.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید