توصيه هاي تغذيه اي در خصوص ارتقاء سلامتي سالمندان:
- کاهش مصرف نمک در برنامه غذائي روزانه براي کاهش فشار خون و احتباس آب در بدن- کنترل وزن و مناسب نگه داشتن آن با توجه به نوع استخوان بندي
- رعايت تنوع در گروه هاي غذائي
- پرهيز از مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده
- مصرف گروه شير و لبنيات در روز
- مصرف کمتر گوشتهاي قرمز و استفاده بيشتر از مرغ و ماهي و حبوبات جهت تأمين پروتئين
- مصرف کمتر غذاهاي پر کالري نظير شيريني ،شکر ، آب نبات و کيک خامه اي
- مصرف مستمر سبزيجات خام جهت تأمين فيبر غذايي ميوه هاي غني از ويتامين A , C
- کاهش مصرف سبزيجات نفاخ مثل گل کلم و کلم و ...
- افزايش تعداد وعده هاي غذائي و کاهش حجم آنها
- کاهش مصرف نوشابه هاي گازدار و کافئين دار
- استفاده از ادويه جات و گياهان معطر جهت بهبود طعم و مزه و بوي غذا
- استفاده از آب در طول روز ۶ - ۳ ليوان
- مصرف حداکثر ۳ عدد تخم مرغ در هفته
- عدم مصرف چاي و قهوه قبل از خواب
- مصرف حداقل غذاهاي دودي و کنسرو شده
- عدم مصرف سسهاي چرب ( مانند مايونز ) براي سالاد و سبزيجات پخته ، استفاده از ماست بجاي سسهاي چرب
- قرار گرفتن در مقابل نورخورشيد جهت کسب ويتامين D
- با توجه به مشکل يبوست در اکثر سالمندان مصرف کافي مايعات و موارد پرفيبر نظير نان کامل گندم و سبزيجات و ميوه هائي مثل گلابي ،آلو ،زردآلو اهميت دارد .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید