دوست عزيز، شما از دسته دوغي ها هستيد يا نوشابه اي ها!؟ منظورم اين است كه وقتي حسابي تشنه ايد يا زماني كه غذايي ميل مي كنيد تمايل داريد دوغ مصرف كنيد يا نوشابه؟ آيا از خواص هر كدام خبر داريد؟
نوشابه يكي از پرطرفدارترين نوشيدني هاي دنياست و مصرف آن هر روز بيشتر مي شود. حتي كودكان هم مقدار زيادي نوشابه مصرف مي كنند و نوجوانان و جوانان در تمام دنيا، ميل و رغبت زيادي به مصرف آن نشان مي دهند. ولي آيا اين سؤال در ذهنتان پيش آمده است كه؛ در نوشابه چه اثري بر بدن شما دارد؟اين نوشيدني چقدر مفيد است يا چقدر ضرر دارد؟ مصرف اين ميزان قند و كالري موجود در آن ومصرف كافئين، بدون وجود هيچ گونه مواد مغذي
اثر نوشابه بر چاقي نوجوانانتحقيقات اخير حاكي از اثر مستقيم نوشابه بر افزايش درصد چاقي در كودكان و نوجوانان است. يك بررسي 2 ساله نشان داد كودكان 12 ساله اي كه بطور مرتب نوشابه مصرف مي كنند، 6/1 برابر، بيشتر در معرض ابتلا به چاقي هستند و چاقي در اين سن به احتمال زياد به چاقي در بزرگسالي مي انجامد.
افرادي كه به طور مرتب نوشابه مصرف مي كنند، مي توان گفت بطور متوسط روزانه 7 قاشق مرباخوري شكر از اين طريق دريافت مي كنند كه اين ميزان شكر هم كالري بالايي دارد و هم بر سلامت دندان ها اثر مخرب دارد.
اثر نوشابه بر استخوان هايكي از اجزاء اصلي نوشابه اسيد فسفريك است. ) PH اسيديته) اغلب نوشابه ها 8/2 است كه نشان مي دهد نوشابه ماده اي بسيار اسيدي است. بدن ما بطور طبيعي كمي حالت قليايي دارد و مصرف ماده اي كه شديداً اسيدي باشد، اثرات سوئي بر سلامت بدن دارد و تعادل بدن را به هم مي زند. اثر ديگر اسيد فسفريك دفع كلسيم از استخوان ها است كه احتمال بروز پوكي استخوان را افزايش مي دهد.
تحقيقات اخيري كه در مورد دختران نوجوان صورت گرفته، نشان داده با مصرف بيشتر نوشابه ، اين گروه به ميزان بالاتري در معرض شكستگي استخوان هستند، در صورتي كه شركت هاي توليدكننده نوشابه، به دليل حفظ منافع خود اين مسأله را رد مي كنند.
حتي مصرف يك يا دو بطري نوشابه در روز در سنين نوجواني خطرزا است و آمار نشان مي دهد با افزايش مصرف نوشابه، مصرف شير و لبنيات كاهش مي يابد و اين هم يكي از دلايل اصلي تأثير مصرف نوشابه بر كاهش سلامت استخوان ها است.
دوغ به جاي نوشابهيك نوشيدني لبني مناسب كه مي تواند جاي نوشابه را در سبد غذايي تمام ما ايراني ها بگيرد دوغ است. يك نوشيدني سالم و مفيد كه تأمين كننده يك چهارم نياز روزانه به كلسيم و حاوي ويتامين هاي B2 و B6 و B12 است. از اين رو دقيقاً برعكس نوشابه، قوي كننده استخوان ها است.
دوغ علاوه بر مزاياي تغذيه اي، حاوي باكتري هاي مفيدي است كه اثرات زيادي بر سلامت دستگاه گوارش دارند. اگر بطور مرتب دوغ مصرف كنيد، باكتري هاي مفيد استرپتوكوكوس، ترموفيلوس و لاكتوباسيلوس بولگارس موجود در آن، در دستگاه گوارش شما لانه مي گزينند و اثرات بسيار مفيدي بر سلامت دستگاه گوارش شما خواهند داشت. همچنين موجب عدم رشد ارگانيسم هاي مضرمي شوند.حالا جواب اين سئوال چيست: در اين تابستان گرم تشنگي تان را با چه رفع مي كنيد؛ نوشابه يا يك ليوان دوغ خنك؟
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید