لوبيا سبز خنک است
فصل گرما، فصل وفور لوبيا سبز است و تا زماني که لوبيا، سبز و تازه است بيشتر خانمهاي ايراني از آن کوکو يا خوراک تهيه کرده يا آن را با برنج مخلوط ميکنند البته برخي خانم هاي باسليقه نيز حجم زيادي از اين سبزي را تهيه کرده و براي زمستان آنها را در فريزر ذخيره ميکنند.به طور کلي لوبيا داراي انواع سفيد، قرمز، چشم بلبلي و چيتي است و تا وقتي که لوبيا، سبز و تازه است از دار و دسته سبزيجات به شمار ميرود، ولي وقتي غلاف و دانه هاي آن خشک شود از گروه حبوبات يا بهتر بگوييم جزو بنشنها محسوب ميشود.
در کل لوبيا سرشار از ويتامينهاي A، B، C و مواد معدني آهن، فسفر، کلسيم و پتاسيم است. البته بد نيست بدانيد لوبيا خشک فاقد ويتامين C بوده اما از نظر پروتئين و ويتامين E غنيتر است.
لوبيا سبز طبع خنکي دارد. بنابراين از گرمازدگي جلوگيري ميکند و به جهت مدر بودن به دفع سموم بدن کمک مينمايد. اين سبزي ارزشمند به دليل دارا بودن مقدار زياد اسيدفوليک و آهن قادر است تا حدودي در رفع کم خوني و پيشگيري از بروز حملات قلبي موثر باشد. همچنين لوبيا سبز به جهت مواد فيبري از افزايش قند و کلسترول بد خون جلوگيري ميکند.
يبوست و بواسير را درمان ميکند. فشار خون را کاهش ميدهد و به دليل غني بودن از ويتامين هاي گروه B تقويت کننده فوق العاده سيستم اعصاب به شمار ميآيد. به طور کلي لوبيا از باقالي بهتر و نفخ آن کمتر بوده ولي از نخود نفاختر است. لوبيا سبز را همه سنين ميتوانند بخورند، اما کساني که معده هاي ضعيف دارند يا بچه هاي کوچک به علت نفاخ بودن بايد آن را کمتر مصرف کنند.
خوب است بدانيد لوبيا سبز در مقايسه با لوبيا خشک بسيار کالري دارد به طوري که در ۱۰۰ گرم آن تنها ۳۰ کالري انرژي نهفته است، در حالي که در ۱۰۰ گرم لوبيا قرمز و سفيد خشک ۳۴۰ کالري و لوبيا چشم بلبلي ۱۳۰ کالري انرژي نهفته است. البته ناگفته نماند هنگام طبخ از مقدار کالري انواع لوبيا اندکي کاسته ميشود.
توصيه ها۱ ـ مدت نگهداري لوبيا سبز در يخچال در صورتي که آن را در کيسه محبوس نکنيم ۳ تا ۴ روز است و در فريزر به صورت وکيوم ۱ تا ۶ ماه است. البته انجماد طولاني ميتواند تا حدودي از ويتامين C و اسيدفوليک اين سبزي بکاهد و طعم و مزه آن را نامطلوب و تند سازد. لذا بهتر است در هر فصلي از سبزيهاي تازه آن فصل استفاده کنيم و مصرف سبزيهاي منجمد را به حداقل برسانيم.
۲ ـ بهترين روش طبخ لوبيا سبز، بخارپز کردن آن است و لذيذترين غذايي هم که مي توانيد از آن تهيه کنيد، لوبيا پلو است. در اثر مخلوط کردن لوبيا با برنج پروتئين آن کامل شده و قدرت جذب آن در بدن بالا ميرود. از سوي ديگر افزودن دارچين و گوجه فرنگي تازه را به اين غذا توصيه ميکنيم.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید