تامين انرژي و مواد لازم براي فعاليت هاي ذهني دانش آموزان، علاوه بر اين که سلامت جسم آن ها را تامين مي کند، به آنها کمک مي کند تا از ساعات حضور در کلاس درس، بهترين بهره را ببرند و يادگيري مطالب درسي به بالاترين حد ممکن خود برسد.
اين انرژي هم از طريق صبحانه که مهم ترين وعده غذايي دانش آموزان است و هم از طريق ميان وعده هايي که براي زنگ تفريح دانش آموزان تهيه مي شوند، بايستي تامين گردد.
مصرف خوراکي هايي مثل پفک، چيپس، انواع شکلات، پاستيل و … امروزه در مدارس بسيار معمول است.
در حالي که اين مواد، نه تنها هيچ نوع انرژي و مواد مغذي به بدن دانش آموز نمي رسانند، بلکه حاوي رنگ ها، اسانس ها و چربي هاي مضر نيز هستند و با ايجاد سيري کاذب، دانش آموزان را از خوردن مواد غذايي لازم و ضروري باز مي دارند. علاوه بر اين، زمينه ابتلا انواع بيماري ها را ايجاد مي کنند.
فروش اين نوع خوراکي ها در بوفه ي مدارس ممنوع است.کارشناسان امر تغذيه به مربيان و والدين توصيه مي کنند، موارد ذيل را جهت بهبود تغذيه دانش آموزان مد نظر قرار دهند:
۱- والدين عزيز کمي راحت طلبي را کنار بگذارند و با صرف کمي وقت، ميان وعده مناسبي را براي زنگ تفريح کودک در مدرسه تهيه کنند.
۲- ميان وعده بايد به راحتي قابل حمل باشد، مصرف آن راحت بوده و در زمان کوتاه زنگ تفريح يا ورزش مورد استفاده قرار گيرد. در اين خصوص از سليقه و ميل کودک خود نيز جويا شويد.
۳- يکي از خوراکي هاي بسيار مناسب، خوردن چند عدد خرما همراه با گردو مي باشد. خرما داراي کلسيم، منيزيم، فسفر، آهن و ويتامين هاي E , B , A و مقداري هم ويتامين C است. خرما به دليل انرژي بخش بودن، حمل راحت و استفاده سريع، مصرف آن در زنگ هاي تفريح و قبل از زنگ ورزش مفيد است.
۴- انجير خشک هم از مواد غذايي است که معمولا کودکان از خوردن آن استقبال مي کنند.
انجير داراي کلسيم، آهن، فسفر، پتاسيم، پروتئين، چربي، قند و ويتامين هاي C , B , A است. خوردن انجير خشک نيز به دليل سهولت حمل و مصرف، همانند خرما توصيه مي شود.
۵- گذاشتن حداقل يک نوع ميوه فصل مثل سيب يا مرکبات (پرتقال، نارنگي، ليموشيرين، موز و گلابي) نيز در کيف مدرسه توصيه مي شود. به خصوص اگر براي کودکتان بيسکويت يا خوراکي شيرين گذاشته ايد، مصرف سيب باعث پاک کردن دندان ها خواهد شد.
۶- ميوه هاي خشک نظير برگه هلو، آلو، توت خشک، کشمش، و آجيل مانند گردو ، فندق و بادام و … را بخريد و مقدار کمي از آنها را روزانه براي زنگ تفريح کودک خود بگذاريد.
اين خوراکي ها داراي مقدار زيادي آهن هستند و مصرف آنها بين دو وعده غذاي اصلي، بسيار مفيد است.کمبود آهن باعث احساس خستگي، رنگ پريدگي، ضعف حافظه و تمرکز مي شود و اين مواد با جبران کمبود آهن، سبب شادابي و افزايش هوش خواهند شد.
۷- يک لقمه ي آماده از نان و پنير و گردو يا سيب زميني پخته که به راحتي مي توان آن را در منزل تهيه کرد، هميشه به عنوان يک ميان وعده ي لذيذ در مدرسه بوده و هست.
۸- در اگر در بوفه مدرسه به جاي غذاهاي ناسالم و کم ارزش، مواد غذايي مفيد نظير انواع ميوه فروخته شود، عادات غذايي کودکان تا حد زيادي اصلاح مي شود.
عادات غذايي دوستان و همسالان، تاثير زيادي بر الگوي غذايي دانش آموز دارد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید