وزارت بهداشت در آستانهٔ ماه محرم و توزیع نذورات و مراسم عزاداری در مساجد، تکایا و هیئتها، از مردم خواست مواد غذایی را بیش از 2 ساعت در فضای باز و غیر مسقف نگهداری نکنند.
هیئت امنای مساجد و حسینیهها بر تهیهٔ مواد اولیه غذایی بهداشتی و سالم در این ایام نظارت کنند و نکاتی نظیر استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی، عدم نگهداری بیش از 2 ساعت غذا در محیط غیر مسقف و ظروف یکبار مصرف، رعایت نکات بهداشتی در هنگام پخت و پز و توزیع را مدنظر داشته باشند.
اگر از سبزی خوردن و سالاد در نذورات استفاده میشود باید 4 مرحلهٔ سالمسازی شامل، شستو شو، انگل زدایی، گندزدایی با مواد مجاز و شست و شوی نهایی در مورد هر یک از سبزیها، میوهها و صیفیها انجام شود.
هنگام توزیع مواد غذایی توزیع کنندگان غذا نباید روی سفره راه بروند، هنگام کشیدن و توزیع غذا استفاده از دستکشهای یکبار مصرف ضروری است و متولیان این امور باید با مرکز بهداشت منطقه خود در خصوص دریافت کارت معاینه پزشکی برای مسئولان آشپزی و توزیع غذا هماهنگ کنند.
نظافت سرویسهای بهداشتی، عدم استعمال دخانیات، وجود مایع دستشویی و مایع صابون در سرویسهای نظافت مورد تاکید است.
مناطقی از حاشیهٔ شهرها و برخی روستاها که آب شبکه لوله کشی ندارند، برای اطمینان از بهداشتی بودن آب با مراکز بهداشت منطقه خود هماهنگ کنند تا برای تشخیص سلامت از آب نمونه برداری شود.
استفاده از روغنهای با ترانس زیر 10 و ترجیحاً زیر 5 را برای طبخ غذا متذکر شد و بیان داشت که باید به رعایت مواردی چون:
* استفاده از نمک یددار تصفیه شده
* پخت غذا در محیط مسقف
* عدم استفاده از ذغال و چراغ نفتی و گازوییل برای گرم کردن دیگها
* کنترل کیفی سیستم حرارتی و گرمایی قبل از ایام محرم که با سوخت ناقص انجام نشوند
* نصب کپسول ضد حریق در جایگاههای آشپزی و تکایاتوجه ویژه داشت.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید