پوست سبزيجات و ميوه ها حاوي مقادير زيادي فيبر و موادمغذي مي باشند. شما تمايلي به از دست دادن اين مواد با ارزش نداريد، مگر اينکه در شرايطي قرار بگيريد که مجبور شويد. اگر نگاهي به کتاب هاي آشپزي بيندازيد، مشاهده مي کنيد که در بسياري از آنها گفته شده ، براي تهيه غذا پوست سيب، بادنجان و سيب زميني جدا کنيد، حال شايد نيازي به آن نباشد.
هويج و سيب زميني تنها بايد تراشيده شوند بنابراين پوست کندن آنها فقط اتلاف وقت است. شما مي توانيد روي پوست خيار شيارهايي بوسيله چنگال ايجاد کنيد. بعد آن را قطعه قطعه کنيد و در سالاد استفاده کنيد که در اين صورت سالاد شما زيباتر به نظر مي رسد.
من معمولاً براي تهيه غذا گوجه فرنگي، بادنجان و ساير سبزيجات را پوست مي گرفتم . يک بار بر خلاف اين قاعده عمل کردم و آنها را با پوست پختم. تفاوتي در مزه غذا ديده نشد. بنابراين علاوه بر اينکه در وقت خود صرفه جويي کردم، فيبر موجود در پوست اين موادغذايي را نيز حفظ کردم.
حال اگر شما تصور مي کنيد که پوست کندن سبزيجات و ميوه ها در ظاهر خوشايند غذاي شما تأثير دارد، آن را انجام دهيد، ولي حداقل قبل از اينکه ويتامين ها و فيبر با ارزش موجود در آنها را دور بيندازيد، کمي به اين مسأله و اثرات مفيد آنها براي بدن فکر کنيد.
فيبرهاي غذايي ، اجزاي غير قابل هضم گياهي هستند که اعمال مختلفي را در بدن انجام مي دهند که از جمله آنها جلوگيري و درمان يبوست، پيشگيري از سرطان و ساير بيماري هاي روده اي، کنترل چاقي ، کاهش چربي هاي خون و کنترل بهتر قند خون مي باشد.
منابع عمده و اصلي فيبرهاي غذايي شامل ؛ نان ها و غلات سبوس دار؛ ميوه تازه مثل انواع مرکبات، سيب با پوست، هويج ، انواع توت ها؛ ميوه هاي خشک مثل خرما، برگه زردآلو و هلو ، آلو وانجير خشک و کشمش ؛ سبزيجات مثل کاهو، کلم و ... و حبوبات است.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید