نتايج دو تحقيق مختلف پژوهشگران که يکي در مجله Clinical Nutrition و ديگري در مجله Epidemiology منشر شده است نشان مي دهد که مصرف روزانه شير ، بيماري قلبي – عروقي را تا ۱۸ درصد و خطر سرطان روده را تا ۴۰ درصد کاهش مي دهد .
محققان مي گويند که نوشيدن سه ليوان شير در روز خطر بيماري قلبي و عروقي را تا ۱۸ درصد کاهش مي دهد.محققان با بررسي ۱۷ مطالعه از اروپا، آمريکا و ژاپن متوجه شدند که هيچ ارتباطي ميان مصرف لبنيات معمولي و يا کم چرب و هر گونه افزايش خطر ابتلا به بيماري قلبي، سکته مغزي و يا کل مرگ و ميرها وجود ندارد.
شير و لبنيات مقوي ترين و سالم ترين غذاهاي موجود و مملو از مواد مغذي طبيعي مانند کلسيم، پتاسيم و پروتيين هستند.يک مطالعه که در مجله آمريکايي ‘ Clinical Nutrition ‘ منتشر شده است، نشان مي دهد که مصرف بيشتر کلسيم مواد لبني با کاهش بيشتر وزن ناشي از رژيم غذايي ارتباط دارد.
در اين مطالعه بيش از ۳۰۰ مرد و زن که داراي اضافه وزن بودند در عرض دو سال مورد بررسي قرار گرفتند.اين مطالعه نشان داد که کاهش وزن افرادي که بيشترين مصرف کلسيم مواد لبني را داشتند ۳۸ درصد بيشتر از افرادي بود که کمترين مصرف کلسيم مواد لبني را داشتند.
به علاوه براي رد اين افسانه که مصرف مواد لبني موجب ابتلا به بيماري قلبي مي شود و نيز براي نشان دادن فوايد مصرف مواد لبني، در زير به نتايج برخي تحقيقات سال ۲۰۱۰ بر روي مواد لبني اشاره شده است.محققان امريکايي با بررسي ۲۱ مطالعه نتيجه گرفتند که مصرف چربي هاي اشباع شده مواد لبني هيچ ارتباطي با افزايش خطر بيماري عروق کرونر قلب و يا بيماري قلبي عروقي ندارد.
همچنين مطالعه اي که در مجله آمريکايي Epidemiology منتشر شده است با بررسي ۲۳ هزار و ۳۶۶ مرد سوئدي نشان داد که مصرف بيش از حد توصيه شده کلسيم در روز خطر مرگ و مير ناشي از بيماري قلبي و ابتلا به سرطان را تا ۲۵ درصد کاهش مي دهد.
تحقيقات جديد حاکي از آن است که افرادي که در کودکي شير مي نوشند، در بزرگسالي ۴۰ درصد کمتر به سرطان روده مبتلا مي شوند.دانشمندان نيوزيلندي دريافته اند که نوشيدن روزانه نيم ليتر شير اثر محافظتي قدرتمندي در برابر سرطان دارد.به گفته آنها عامل اصلي اثرات ضد سرطاني شير، در مصرف روزانه و طولاني مدت اين مايع پرخاصيت قرار دارد.
پروفسور “برايان کاکس” مجري اين تحقيقات گفت : نتايج مطالعات ما حاکي از آن است که مصرف روزانه شير در کودکي مي تواند خطر ابتلا به سرطان روده را کاهش دهد. اين امر مي تواند به دليل عملکرد کلسيم موجود در شير باشد.متخصصان معتقدند کلسيم سلول هاي سرطاني را مي کشد و انباشته شدن اين عنصر در بدن مي تواند بيماري را از بين ببرد.اين پژوهشگران دريافته اند، افرادي که در کودکي به مدت شش سال يا بيشتر هر روز شير مي نوشيدند در بزرگسالي ۴۰ درصد کمتر از سايرين به سرطان مبتلا شدند.
نتايج اين تحقيقات در نشريه اپيدمي شناسي آمريکا منتشر شده است.
پروفسور «برايان کاکس» از دانشگاه «اوتاگو» در نيوزلند در رابطه با اين تحقيق عنوان کرد: مصرف روزانه نيم ليتر يا يک فنجان متوسط شير توسط کودکان در منزل يا مدرسه يک عامل دفاعي و حمايتي عليه ابتلا به بيماري هايي چون سرطان روده است.اين محقق در ادامه گفت: در پژوهشي که از ۵۶۲ فرد بزرگسال مبتلا به سرطان روده بين سنين ۳۰ تا ۶۹ سال صورت گرفت، مشخص شد که اين افراد در سنين چهار تا شش و در دوران کودکي و نوجواني يا اصلا شير مصرف نکرده و يا کمتر از حد معمول از اين محصول لبني استفاده کرده اند.
بر اساس اين تحقيق که در انگلستان هم به عمل آمد، اين موضوع مشخص شد که در بسياري از مدارس و مهد هاي کودک اين کشور برنامه تغذيه مناسبي اجرا نمي شود.
به همين دليل، در اوت سال گذشته ميلادي «ديويد کامرون» نخست وزير اين کشور مبلغ ۵۰ ميليون پوند به صورت سالانه براي اجراي برنامه تغذيه اي مناسب در اختيار اين مراکز قرار داد.
دکتر برايان کوکز، استاديار و کارشناس اصلي اين مطالعه تاکيد کرد: کليد خاصيت ضد سرطاني شير در مصرف روزانه و درازمدت آن است.اين کارشناسان معتقدند که کلسيم، سلولهاي سرطاني را نابود ميسازد و ذخيرهاي را در سيستم ايمني بدن ايجاد ميکند که ميتواند به مقابله با اين بيماري کمک کند.
همچنين دکتر «جوديت برايانز» مدير شوراي تغذيه سالم انگلستان هم در اين باره به بي بي سي، گفت : توزيع شير در مدارس و مهدهاي کودک يک امر مهم است؛ چرا که کودکان در اين سن نيازمند دريافت مواد مغذي و معدني هستند و تنها از طريق مصرف اين ماده لبني چنين ويتامين هايي را دريافت مي کنند.
هم اکنون در اکثر مدارس اين کشور مواد غذايي نامناسب و فست فودها در ميان دانش آموزان توزيع مي شود. ما وظيفه داريم تا اين عادت بد را از ذهن اين کودکان پاک کنيم .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید