بکار بردن نکات ايمني در تغذيه کودک بسيار ضروري است زيرا کودکان در برابر بيماري ها بويژه بيماري هاي ناشي از غذا آسيب پذيرترند زيرا سيستم ايمني آنها هنوز تکامل نيافته و همچنين معده آنها اسيد کمتري توليد مي کند که اين مسأله موجب تسهيل ورود ميکرب ها به دستگاه گوارش آنها و نهايتا بيمار شدن آنها ميگردد.
نکاتي براي حفظ ايمني غذاي کودکپس از تعويض پوشک بچه و يا هر عمل ديگري که موجب آلودگي دست شما مي شود دستتان را با آب گرم و صابون بشوييد و اجازه ندهيد که اين آلودگي ها به کودک شما منتقل شود.
کليه لوازم آشَپزخانه را که در تماس با غذاي کودک است با آب داغ و مواد شوينده تميز کنيد.
اگر بيمار هستيد حتي الامکان از تماس با کودک مواد غذايي و وسايل مربوط به غذاي کودک دوري کنيد و در صورت تماس نکات بهداشتي را جهت جلوگيري از سرايت عوامل بيماريزا رعايت کنيد.
مستقيما از ظرف غذاي اصلي به کودک غذا ندهيد. بزاق روي قاشق، غذاي باقيمانده در ظرف را آلوده ميکند. به جاي اين کار مقداري از غذا را به اندازه يک وعده و با استفاده از يک قاشق تميز بريزيد.اگر از غذاي کودک تجاري استفاده ميکنيد، به بسته بندي، درب و دکمه ايمني (نشانه پلمپ شده در قوطي است) آن دقت کنيد.
به کودک تا قبل از شش ماهگي عسل و شربت ندهيد. عسل و شربتها ميتوانند اسپور کلستريديوم بوتولينوم باشد. سيستم ايمني بزرگسالان و کودکان بزرگتر ميتواند از رشد اسپورهاي بلعيده شده ممانعت کند اما در شير خوار اين اسپورها توانايي رشد و ايجاد بوتوليسم را دارند.
تا پيش از يک سالگي از دادن سفيده تخم مرغ، کيوي، شيرگاه و خربزه، پنير، عسل، توت، بادام زميني، آلبالو، اسفناج، کلم و گيلاس به کودک جدا پرهيز کنيد.
شير خشک آماده شده و يا غذاي باقيمانده در دماي اتاق براي بيش از 2ساعت غير قابل استفاده است. بيش از آماده سازي شير خشک يا غذاي کودک به توصيه هاي توليد کننده که روي برچسب ذکر شده توجه فرماييد.بعد از شيردادن از طريق پستان، کودک را بايد به صورت مورب در آغوش گرفت و به پشت او زد تا هوايي را که بلعيده است به صورت آروغ خارج کند.
در آغوش داشتن طفل موقع شير دادن و حفظ آرامش محيط الزامي است
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید