بر اساس تازه ترين گزارش سازمان بهداشت جهاني ويروس A/H1N1 ، تا بحال در دنيا ۷۰۰۰ نفر قرباني گرفته است لازم ديدم مطالبي مهم، ساده و پيشگيرانه را براي مصون ماندن از ابتلا به اين بيماري تقديم شما عزيزان نمايم. البته گرچه در خيلي از کشورها متخصصان علم پزشکي اقدام به تهيه واکسن نموده اند و واکسيناسيون اقدامي ضروري تلقي شده است ولي ايرانيان فعلا از راه هاي پيشگيري استفاده کنند .
* ويروس آنفولانزاي خوکي چيست؟
ويروس آنفولانزاي H1N1، A که به نام آنفولانزاي خوکي معروف است، به طور ژنتيکي به يادآورنده نزديک ويروس آنفولانزاي خوک مي باشد. اين ويروس شامل ژن هاي ويروس آنفولانزاي خوک، ويروس آنفولانزاي پرنده و ويروس آنفولانزاي انسان مي باشد.
:: راه هاي سرايت بيماري
اين ويروس معمولاً از انسان به انسان ديگر از طريق بزاق راه تنفسي منتقل مي شود. به عنوان مثال از راه سرفه کردن و عطسه کردن. (معمولاً به همان نوعي که آنفولانزاي معمولي از فردي به فرد ديگر سرايت مي کند). اين ويروس از طريق مواد غذايي انتقال نمي يابد.
:: گروه هايي که در معرض خطر قرار دارند
کودکان زير ۳ سال، زنان باردار و همچنين کساني که به بيماري هاي طويل المدت يا همان بيماريهاي کرونيک مبتلا هستند، در گروه هاي خطر قرار دارند.
:: علائم بيماري
مبتلايان به بيماري آنفولانزاي خوکي به طور عمده داراي علائم زير بوده اند
- تب بالا، معمولا بالاي °۳۸ سانتيگراد
- گلو درد و سرفه
- خستگي، عضله درد و سر درد
- آبريزش بيني و چشم
- همچنين علاوه بر علائم ياد شده، بي اشتهايي و حالت تهوع هم مشاهده شده است.
علائمي که اگر در کودکان مشاهده شوند، نياز به فوريت پزشکي دارد
- اختلال تنفسي
- عوض شدن رنگ پوست به کبودي
- نياشاميدن آب و مايعات به اندازه کافي
- استفراغ شديد يا اينکه به طور متناوب
- بيدار نشدن از خواب يا اينکه کودک عکس العملي نشان ندهد.
- علائم آنفولانزا (گلو درد، سرفه، آبريزش بيني و چشم) خود به خود از بين ميروند ولي با تب و سرفه خيلي بد برمي گردند.
علائمي که اگر در بزرگسالان مشاهده شوند، نياز به فوريت پزشکي دارد
- اختلال تنفسي
- درد سينه يا حالت فشار در سينه
- سر گيجه فوري
- استفراغ خيلي شديد و متناوب
- علائم آنفولانزا (گلو درد، سرفه، آبريزش بيني و چشم) خود به خود از بين مي روند ولي با تب و سرفه خيلي بد برميگردند.
نکات مهم :
- اگر در کشورهايي که در آن آنفولانزاي خوکي همه گير است، اقامت داشته ايد و يا اينکه با فرد مبتلا به آنفولانزاي خوکي در تماس نزديک بوده ايد، بهتر است وضعيت سلامت خود را تا يک هفته دنبال کنيد و اگر علائم آنفولانزاي خوکي را در خود مشاهده کرديد و يا حس کرديد، حتما با پزشک خود تماس بگيريد. در اين حالت به محل هاي عمومي نرويد تا از اين طريق سرايت اين بيماري را به ديگران کاهش دهيد.
- علائم آنفولانزاي خوکي يک هفته بعد از سرايت مشاهده مي شود.
- اطلاعات دقيقتر از اينکه فرد بيمار به کداميک از آنفولانزا ها مبتلاست (آنفولانزاي A يا آنفولانزاي خوکي) از طريق آزمايشاتي که در آزمايشگاه انجام مي شود به دست مي آيد.
:: پيشگيري از سرايت آنفولانزاي خوکي
- پوشاندن بيني و دهان با دستمال کاغذي در هنگام عطسه و سرفه و تميز کردن بيني. دستمال را بلافاصله بعد از استفاده بايد دور انداخت
- شستن دست با آب گرم و صابون، به خصوص پس از سرفه کردن، عطسه کردن و تميز کردن بيني
- خودداري از لمس کردن چشم ها، بيني و دهان
- خودداري از تماس نزديک با مبتلايان به بيماريهاي عفونتي دستگاه تنفسي
- يکي از مهمترين راه هاي پيشگيري از آنفولانزاي خوکي، شستن دست هاست
و مهم تر از همه اگر مبتلا به آنفولانزاي خوکي شده ايد يا حتي مشکوک به ابتلاي به اين بيماري هستيد در خانه بمانيد و ضمن مراجعه به پزشک، استراحت مطلق و سعي در تکميل دوره درمان خصوصا پايين آوردن تب به هر شکل ممکن را فراموش نکنيد و از تماس نزديک با ديگران نيز خودداري کنيد
:: چهار ماده غذايي براي مقابله با آنفولانزاي خوکي ::
همانطور که ميدانيد هر روز بر تعداد مبتلايان به آنفلوانزاي A افزوده ميشود، پس براي عدم ابتلا به اين بيماري و حذف اين روند، پيشگيريهاي اساسي بايد صورت گيرد. در اينجا متخصصان، مصرف ۴ ماده غذايي را توصيه کرده اند که سيستم ايمني بدن را در مقابله با اين ويروس مقاومتر ميکند. مصرف هويج، قارچ، انار و چاي سبز از جمله اقدامات پيشگيرانه در برابر ابتلا به آنفلوانزاي نوع A يا آنفلوانزاي خوکي است.
هويج
براي مقابله با اين بيماري، هويج انتخاب مناسبي است، زيرا منبع غني بتاکاروتن (پيش ساز ويتامين A) است و بتاکاروتن، مقاومت بدن را در مقابله با اين بيماري، بالا ميبرد. طبق تحقيقات هر چه بتاکاروتن بيشتر مصرف شود، سلولهاي ايمني بدن که شامل سلولهاي کشنده طبيعي هستند، زيادتر ميشوند.
قارچ
شما حتما از شنيدن اين خبر که سس قارچ، سيستم ايمني بدن را مقاوم ميکند، خوشحال خواهيد شد. طبق تحقيقات اخيربا استفاده از قارچ، سلولهاي دفاع کننده طبيعي افزايش پيدا ميکنند و در نتيجه سيستم ايمني بدن مقاومتر ميشود.
انار
يکي از دلايلي که از انار به عنوان ميوهاي شگفت انگيز ياد ميشود، داشتن خاصيت آنتياکسيداني آن است. انار بيشترين ظرفيت آنتي اکسيداني را براي مهار يا خنثيسازي راديکالهاي آزاد دارد و با داشتن اين خاصيت ميتواند با بيماريهاي مختلف از جمله آنفلوانزا، مقابله کند. اگر انار در دسترس شما نيست ميتوانيد از آب انار بسته بندي شده (بدون قند و مواد افزودني) استفاده کنيد.
چاي سبز
در چاي سبز نوعي آنتي اکسيدان به نام “کاتچين” وجود دارد که ميتواند سلولهاي ايمني بدن را افزايش دهد و طبق تحقيقات انجام شده، اين ماده روند انتشار ويروس را کند ميکند. از ديگر ترکيبات چاي سبز،”التيانين” است. طبق تحقيقاتي که در دانشگاه هاروارد انجام شده، اين ماده، مقاومت سيستم ايمني بدن را افزايش ميدهد.
به نقل از تبيان
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید