آزمايش ايدز
همانطور که مي دانيد قبل از ازدواج انجام برخي آزمايشها اجباري است و شما با ارايه ي جواب اين آزمايشها مي توانيد ازدواج کنيد.
با توجه به افزايش آمار مبتلايان به ايدز در کشور، عدهاي ميپرسند که آيا مي توان آزمايش ايدز را جزو آزمايشهاي اجباري قبل از ازدواج گنجاند؟
دکتر عباسصداقت، رييس اداره ايدز وزارت بهداشت در اين باره ميگويد: "انجام آزمايش ايدز قبل از ازدواج براي تعيين سلامت افراد نه از لحاظ اخلاقي و نه از نظر علمي، صحيح نيست و به هيچ عنوان توصيه نمي شود."
دکتر صداقت براي حرفش 2 دليل مي آورد:
اول اين که بيماري ايدز يک دوره ي پنجره دارد که در اين دوران با دادن آزمايش بيماري تشخيص داده نمي شود، بنابراين اگر آزمايش يک شخص منفي بود نشاندهنده ي سلامت وي از نظر وجود ويروس HIV نيست.
دوم اين که هيچ تضميني وجود ندارد که اگر آزمايش فرد، سلامت وي را تاييد کند، او تا 6 ماه ديگر رفتار پُرخطر نداشته باشد. در نتيجه اين آزمايش تاثيري در نشان دادن سلامت فرد ندارد.
رييس اداره ي ايدز به نقش مشاوره ي قبل از ازدواج در سلامت افراد تاکيد مي کند و ميگويد: "اين مشاوره ها بسيار اهميت دارند چون اگر افراد رفتار پُرخطر داشته باشند، به آن ها آگاهي داده مي شود يا علايم خطر اين بيماري براي زوجين گفته ميشود و اگر نياز باشد بهصورت داوطلبانه و رايگان از آن ها تست گرفته مي شود."
دکتر صداقت توضيح ميدهد: تاکيد ما در مورد ايدز، اطلاعرساني و آموزش است بنابراين مشاوره ي قبل از ازدواج براي آگاهي و پيشگيري از رفتارهاي پُرخطر بسيار موثر است.
دکتر عباس صداقت: انجام آزمايش ايدز قبل از ازدواج براي تعيين سلامت افراد نه از لحاظ اخلاقي و نه از نظر علمي، صحيح نيست و به هيچ عنوان توصيه نمي شود
رييس اداره ي ايدز با اشاره به توصيه هاي سازمان جهاني بهداشت درباره آزمايش ايدز، تصريح مي کند: بنابر دستور سازمان جهاني بهداشت، آزمايش ايدز بايد داوطلبانه و محرمانه باشد و براي پيشگيري از اين بيماري مهم ترين اقدام، اطلاع رساني است.
دکتر صداقت ادامه ميدهد: سازمان جهاني بهداشت نيز انجام آزمايش ايدز پيش از ازدواج را ضروري نمي داند و بر نقش آموزش تاکيدمي کند.
وي در پايان تاکيد مي کند مردم بايد اطمينان داشته باشند که اگر رفتار پُرخطر نداشته باشند، ايدز به سراغ آن ها نخواهد آمد.
آزمايش ايدز گران است
آزمايش هاي قبل از ازدواج در اکثر کشورهاي دنيا بنا به توصيه ي سازمان جهاني بهداشت دربرگيرنده ي تست هاي خوني و ژنتيکي است که سلامت افراد را هم از نظر خوني و هم از نظر ژنتيکي تعيين ميکند.
دکتر مينو محرز، متخصص بيماري هاي عفوني با بيان اين مطلب مي گويد: " معمولا آزمايش هاي قبل از ازدواج در جهت پيشگيري از بيماري ها و سلامت افراد انجام مي شود. به عنوان نمونه آزمايش خون و تالاسمي جهت پيشگيري از تولد نوزاد تالاسمي ماژور صورت مي گيرد."
دکتر محرز تاکيد ميکند: "آزمايش ايدز هم مقرون به صرفه نيست و هم بي فايده است. اين متخصص عفوني با بيان اين که اين بيماري دوره ي نهفته دارد، ادامه ميدهد: تست منفي در مورد آزمايش ايدز در افراد، سلامت آن ها را ثابت يا رد نمي کند؛ بنابراين آزمايش ايدز قبل از ازدواج فايده اي ندارد."
دکتر محرز: رسانه ها، مخصوصا صدا و سيما، نقش مهمي در آگاهي مردم دارند
و در اين زمينه هر چقدر اطلاع رساني قوي تر باشد، شيوع ايدز کمتر خواهد شد
دکتر محرز به کشورهاي ديگر نيز اشاره مي کند: " در اکثر کشورهاي دنيا آزمايش قبل از ازدواج همانند کشور ما است. بهعنوان نمونه در کشور آمريکا زماني که بيماري ايدز افزايش پيدا کرده بود در چند ايالت، اين آزمايش ها را انجام دادند اما بعد از مدتي متوجه شدند که بي فايده است."
وي ادامه مي دهد: "در کشورهاي غربي نيز بر افزايش آگاهيها تاکيد شده است و آزمايش ايدز جزو آزمايشهاي قبل از ازدواج نيست."
دکتر محرز در پايان خاطرنشان مي کند: "رسانه ها، مخصوصا صدا و سيما، نقش مهمي در آگاهي مردم دارند و در اين زمينه هر چقدر اطلاع رساني قوي تر باشد، شيوع ايدز کمتر خواهد شد."
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید