داروهاي ضدايدز
بهتر است اندکي راجع به داروهاي مصرفي اين بيماري صحبت کنيم:
آيمود داروي ضد ايدز ايراني
طرح تحقيقاتي توليد داروي خوراکي ضدايدز موسوم به آيمود توسط گروهي از دانشمندان کشور آغاز شد. به گفته دکتر مينو محرز: اکنون داروي آيمود به صورت تزريقي استفاده مي شود و توليد داروي خوراکي آيمود به خاطر دوره زماني طولاني مدت درمان، موجب رفاه حال بيماران خواهد شد. وي با اشاره به اين که از سال 86 تاکنون ، 54 هزار مورد تزريق داروي آيمود صورت گرفته است، اظهار داشت: اميد مي رود داروي خوراکي آيمود با همان اثربخشي تا پايان سال تهيه شود ضمن آن که داروي خوراکي الزاما به معناي قطره اي بودن دارو نيست و ممکن است کپسول باشد.
داروي ضدايدز آيمودوي خاطرنشان کرد: آيمود دارويي کاملا گياهي است که از عصاره سه گياه طي مراحل پيچيده آزمايشگاهي به شکل داروي تزريقي توليد مي شود و داراي خاصيت تنظيم کنندگي سيستم ايمني بدن است. اين استاد بيماري هاي عفوني گفت: تمام مراحل تهيه اين دارو براساس اصول و روش هاي کاملا علمي بوده و از جمله اثرات شناخته شده درماني اين دارو، مي توان به خاصيت آنتي اکسيدان قوي و خاصيت محرک آزادسازي انرژي سلولي آن اشاره کرد ضمن آن که اين دارو از ماندگاري بالايي برخوردار است، به آن معنا که اثرات درماني سه ماه استفاده از اين دارو از هشت ماه تا دوسال و اندي، ماندگار است. محرز اظهار داشت: تنها داروي تعديل کننده سيستم ايمني بدن در بيماري ايدز در جهان به نام viosid، تنها مي تواند 11 درصد موجب افزايش سلول هاي لنفوسيتي در بدن شود در حالي که داروي آيمود تا 50 درصد اين ميزان را افزايش مي دهد. وي با تاکيد بر اين که آيمود يک داروي ضدايدز و نه ضدويروس است، گفت: با استفاده از اين دارو مي توان بارمالي درمان بيماران ايدزي در وزارت بهداشت را کاهش داد و از سوي ديگر عوارض اين داروي گياهي نظير تيرگي پوست در بانوان در شرايط قرار گرفتن در آفتاب، عوارض گوارشي و سردرد، عارضه هاي زودگذري هستند که موجب قطع مصرف دارو نمي شوند.
ايزنترسداروي ايزنترس
دانشمندان ايتاليايي داروي جديدي را براي درمان بيماري ايدز ساختند که بر پايه توقف آنزيم کليدي تکثير ويروس HIV عمل مي کند.
به گزارش مهر، محققان موسس تحقيقات بيولوژي مولکولي ايتاليا داروي جديدي را با عنوان "ايزنترس"( Isentress) ساختند که برپايه مولکولي است که نقش بازدارندگي در توليد آنزيم کليدي دارد که در تکثير ويروس "اچ آي وي مثبت" شرکت مي کند.
اين دارو به سرعت بار ويروسي ارگانيسم را به زير سطح 50 مول بر ميلي متر مي رساند و تا حد چشمگيري تعداد لنفوسيت هاي سيستم ايمني را بدون عوارض جانبي که در درمان هاي ضد ويروسي طبيعي است، افزايش مي دهد.
اين داروي جديد براي اولين بار مي تواند آنزيم "انتگراز" را که همراه با پروتئاز به صورت وارونه رونويسي مي شود مسدود مي کند. "انتگراز" يکي از سه آنزيم لازم براي توليد مثل و انتشار ويروس به داخل سلول هاي انسان است.
نتايج آزمايش فاز سوم اين مولکول که روي يک بيمار مبتلا به ايدز انجام شد نشان داد که اين بيمار نسبت به بيماران گروه تحت درمان با "پلاسيبو" (داروي بي اثر) همراه با داروهاي ديگر ضد "اچ آي وي" ، فعاليت هاي ضد ويروسي طولاني تري را بروز مي دهد.
HIV و ايدز تاکنون جان بيش از 25 ميليون نفر را در سراسر دنيا گرفته است و تا به امروز در حدود 35 ميليون نفر از ساکنان زمين با اين ويروس زندگي مي کنند. تنها در سال 2007 در حدود 5/2 ميليون مورد جديد آلودگي به مبتلايان به ايدز افزوده شد.
قرص ضد ايدز جديد ترووادا
دانشمندان قرص ضد ايدز جديدي را معرفي کرده اند که مي تواند در برابر بيماري کشنده اي که 33 ميليون انسان در سرتاسر جهان را به خود آلوده کرده است، مقاومت کند.
به گفته دانشمندان افرادي از طبقه اجتماع که در برابر اين بيماري به شدت آسيب پذير هستند با استفاده روزانه از اين قرص ها توانستند احتمال ابتلا به ايدز را تقريبا 44 درصد کاهش دهند.
سازمان ها و محققاني که در زمينه کنترل بيماري ايدز فعاليت دارند اين دارو را دوراني جديد از پيشگيري از مبارزه عليه بيماري ايدز مي دانند، زيرا پس از شکست در يکي از بزرگ ترين دوره هاي آزمايشي دارويي درمان ايدز، نتايج مثبت جديدي که از اين دارو، واکسن ايدز و ژل ضد باکتري به دست آمده بسيار اميدوار کننده به شمار مي روند.
براي آزمايش بر روي اين دارو و بررسي آثار آن بيش از دو هزار و 500 نفر از جامعه اي که بيشترين آسيب پذيري را در برابر بيماري ايدز داشت انتخاب شده و نيمي از آن ها قرص هاي "ترووادا" را به صورت روزانه دريافت کردند. نتايج نشان داد ميزان ابتلا به اين بيماري در ميان اين افراد به واسطه استفاده از قرص جديد 8/43 درصد کاهش يافته است.
بر اساس گزارش اينديپندنت، با اين حال گروهي از محققان بر اين باورند تا آماده شدن اين قرص ها براي استفاده عموم بايد از سه مرحله سخت عبور کرد: پايين آوردن هزينه دارو، غلبه بر خطر به وجود آمدن ويروس HIV مقاوم در برابر دارو و ايجاد التزام استفاده روزانه از دارو.
کشف پروتئيني که مانع گسترش ايدز مي شود
تترين، نوعي پروتئين
محققان دانشگاه راک فلر و مرکز تحقيقات ايدز آرون دياموند در آمريکا مولکولي را بر سطح سلول هاي انساني يافته اند که در جلوگيري از گسترش سويه هاي جهش يافته ايدز جلوگيري مي کند.
به اين ترتيب پروتئين حاوي ذرات ويروسي، اين ذرات را به غشاي خارجي سلول والد متصل نگه مي دارد.
ويروس هاي طبيعي ايدز قادرند خود را از سطح غشايي چسبناک رها کنند و اين کار را به وسيله پروتئيني به نام vpu انجام مي دهند.
به گزارش ساينس ديلي، محققان در پي يافتن چسبي که ويروس هاي جهش يافته را به سلول متصل نگه مي دارد،پروتئيني به نام تترين (tetherin) را يافته اند که قادر است ويروس ها را به سلول متصل نگه دارد. در اين فرآيند چسب فوق با گسترش ساير ويروس هاي داراي غشاء نيز تداخل مي کند.
به اين ترتيب محققان راه جديد ي را يافته اند که سلول ها براي دفاع از خودشان در برابر ايدز به کار مي برند و اميدوارند يافته فوق، باب جديد ي از مطالعات را در حوزه ويروس شناسي بگشايد.
گردآوري : معصومه آيت اللهي– سايت تبيان
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید