بيماري ايدز
امروزه، زنان بيشترين بار مخرب اين اپيدمي را (بيماري ايدز) به دوش مي کشند.
وقتي مي داني که به واسطه خطاي خودت گرفتار شرايط دشواري شدهاي، زندگي سخت مي شود، اما وقتي مي فهمي که مرگ با کفشهاي ديگري تا پشت در خانه آمده است و تو بي آنکه از او بخواهي دست هايش را از زير در نشانت دهد، در را باز کردهاي، به تمام کفشهاي آشنا بدبين مي شوي.
در سالهاي نخست کشف بيماري ايدز، گروه زيادي از محققان و جامعه شناسان گمان مي کردند ايدز بيمارياي است که عمدتاً مردان را مبتلا مي کند و در سالهاي ابتدايي هم، آمارها نشان مي داد زنان کمتر تحت تأثير اين بيماري هستند، اما امروزه، زنان بيشترين بار مخرب اين اپيدمي را بهدوش ميکشند.
مثلاً در آفريقا، ميزان آلودگي زنان جوان به مراتب بيشتر از مردان جوان است. در سراسر جهان نيز وضع بهتر نيست و حداقل نيمي از افرادي که به تازگي به ايدز مبتلا ميشوند زنهستند که در اين ميان افراد کمتر از 24 سال، نزديک به دو سوم افراد حامل ويروس را تشکيل مي دهند. اين در حالي است که از سال 1985 تاکنون، آمار زنان بزرگسال مبتلا به ايدز از 35 درصد کل تعداد مبتلايان به 48 درصد افزايش داشته است، همچنين، 60 درصد از مبتلايان به ايدز 15 تا 24 سال را زنان تشکيل مي دهند.
در كشورهاي فقير نابرابري جنسيتي شديدتر است. در برخي از اين كشورها از زنان انتظار مي رود بلاشرط، خواسته هاي مردان را برآورده كنند. هنوز دختران جوان بسياري هستند كه به ازدواج نا خواسته زود هنگام تن مي دهند و اين موضوع آنها را از دستيابي به آموزش كافي و مورد نياز باز ميدارد. از سوي ديگر، در بسياري از فرهنگها داشتن اطلاعات جنسي براي مردان ضروري و براي زنان ناپسند شمرده مي شود. اگر به اين موارد، اجبار به تن فروشي دخترکان کم سن و سال در شرايط بسيار فقير اقتصادي را هم اضافه کنيم در مي يابيم که زنان، قربانيان خاموش اين بيماري اند.
در آسياي جنوبي و جنوب شرقي تعداد زنان آلوده به HIVبه 30 درصد کل موارد رسيده است. مطالعات در کامبوج نشان داده است که 3 درصد مردان شهري و 10 درصد مردان روستايي هم با روسپيان و هم با همسر خود رابطه دارند و اين نيز يکي ديگر از مظاهر عدم کنترل زنان بر روابط جنسي شان است كه به بالا رفتن آمارهاي ايدز در زنان دامن ميزند. به اين ترتيب حتي کانون خانواده و ازدواج نيز در بسياري جوامع، ضامن امنيت و سلامت يک زن نيست.
خشونت عليه زنان نيز يكي از مشكلات جهاني سلامت است که باعث افزايش آسيب پذيري زنان ميشود. مثلاً طي چند سال جنگهاي داخلي كنگو، نزديك به 40 هزار زن و دختر مورد سوء استفاده جنسي قرار گرفتهاند و از آغاز جنگ تا كنون موارد خشونت و سوء استفاده هاي جنسي در اين كشور رو به افزايش بوده است.
اينها همه از مواردي است که به نابرابري جنسي دامن مي زند و آمار زنان مبتلا به ايدز را به رقمي تکان دهنده نزديک مي کند.
صدف کوه کن
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید