ايدز و نوزادان
کودکاني که مبتلا به عفونت HIV مي باشند اغلب اوقات در طول دوران جنيني و يا در هنگام تولد دچار اين بيماري شده و در حقيقت مادر، بيماري خود را به کودک انتقال مي دهد.
بيشتر کودکاني که مبتلا به عفونت HIV مي باشند، در بدو تولد طبيعي به نظر مي رسند.
كودكان مبتلا به ايدز تا قبل از مرگ شان، عمدتا از اختلالاتي مانند عفونت ريه(سينه پهلو)،عفونت شديد سينوس ها، كندي رشد و مشكلات ذهني رنج مي برند. به علاوه اين افراد از عوارض مصرف داروهاي ضد ويروس نيز در امان نخواهند بود.
علايم عفونت HIV در كودكان با علايم اين عفونت در افراد بزرگسال متفاوت مي باشد. عفونت HIV در نوزادان موجب عفونت باكتريال و بيماري هاي ريوي مي گردد كه اين مشكلات در افراد بزرگسال ديده نمي شود.
عفونت HIV در نوزادان، سيستم عصبي مركزي(مغز و نخاع) را درگير مي نمايد. به طور كلي اين كودكان از رشد عادي برخوردار نيستند. رشد كودكان مبتلا ممكن است متوقف شده و دچار نارسايي رشد گردند. اين كودكان در راه رفتن دچار مشكل مي باشند و از مشكلاتي مانند حالت جنون كه در افراد بزرگسال ديده مي شود، رنج مي برند.
اين كودكان دچار گيجي، كاهش حافظه و عدم تمركز هستند. هرچند كه ايدز نهمين علت مرگ و مير كودكان محسوب مي شود ولي اگر اين روند ادامه پيدا كند، بيشترين علت مرگ و مير در كودكان، بيماري ايدز خواهد بود.
نجات جان نوزادان با بررسي زود هنگام ايدز
صندوق کودکان سازمان ملل متحد، يونيسف اعلام کرد: تشخيص و درمان زود هنگام بيماري ايدز در نوزادان در نجات جان آنان موثر است و درمان نامناسب و ناکافي ايدز، موجب مرگ نيمي از کودکان تا دومين سال زندگي شان ميشود.
به گزارش شبکه ايران به نقل از خبرگزاري فرانسه، دکتر "آن ونه من" مدير اجرايي يونيسف گفت، ميزان زنده ماندن کودکاني که تحت بررسي و غربالگري بيماري ايدز قرار مي گيرند نسبت به کودکاني که ايدز در آن ها دير تشخيص داده ميشود، 75 درصد بالاتر است.
هر چند كه ايدز نهمين علت مرگ و مير كودكان محسوب مي شود ولي اگر اين روند ادامه پيدا كند، بيشترين علت مرگ و مير در كودكان، بيماري ايدز خواهد بود
"پيتر پيوت" مدير اجرايي برنامه ايدز سازمان ملل متحد اعلام کرد: ما در بسياري از کشورها پيشرفت مناسبي در زمينه ي مبارزه با ايدز و تشخيص زود هنگام آن در کودکان به خصوص در آفريقا داشته ايم ولي براي کنترل انتقال ايدز از مادر به جنين، فعاليت بيشتري لازم است. در سال 2007 ميلادي کمتر از 10 درصد نوزاداني که مادران شان مبتلا به ايدز بودهاند تحت آزمايشهاي تشخيصي براي کنترل وجود ايدز قرار گرفتهاند.
فعاليت اين برنامه در کشورهاي آفريقايي جنوبي، کنيا، مالاوي، موزامبيک، رواندا، سوازيلند و زامبيا افزايش يافت است.
"مارگارت چان" مدير کل سازمان بهداشت جهاني نيز تاکيد کرد براي مقابله با ايدز کودکان و مادران، بايد نيروي بيشتري به کار گرفته شود.
افزايش شيرخواران مبتلا به ايدز
رييس سازمان بهزيستي کشور گفت: "تعداد شيرخواران و بچه هاي يتيم ناشي از مرگ والدين مبتلا به ايدز افزايش يافته و نگهداري و حمايت از شيرخواران از برنامه هاي مهم اين سازمان است."
احمد اسفندياري در همايش روز جهاني ايدز با بيان اين که، گسترش فقر و بي کاري و خلأ معنويات باعث بروز مشکلات در زمينه ي بيماري ايدز شده است، افزود: "زنان خياباني و کودکان کار در معرض خطر نگرانکننده اي قرار دارند."
وي ادامه داد: "در حمايت از شيرخواران مبتلا به ايدز، سازمان بهزيستي همراه وزارت بهداشت، برنامه ويژهاي را در نظر گرفته که يکي از آن ها سپردن اين کودکان به خانواده هاي جايگزين است."
رييس سازمان بهزيستي با اشاره به اهميت پيشگيري در زمينه ي ابتلا به ايدز خاطرنشان کرد: "پيشگيري از آسيبها، مهمترين رکن اهداف سازمان بهزيستي است که بر اساس آن آموزش مهارت هاي زندگي، فرزند پروري و آموزش خانواده ها بايد تقويت شود و گسترش يابد."
اسفندياري در پايان با اشاره به برنامه هاي سازمان بهزيستي يادآور شد: "توزيع ميليونها سرنگ و سوزن بين گروه هاي پُرخطر، تاسيس 108 مرکز کاهش آسيب و تهيه کتب آموزشي جهت ارزيابي وضعيت گروه هاي در معرض خطر از مهم ترين برنامه هاي سازمان بهزيستي محسوب ميشود."
نبايد هيچ نوزاد مبتلا به ايدز در کشور به دنيا بيايد
بايد کاري کنيم که انتقال ويروس ايدز از مادر به جنين به صفر برسد و هيچ نوزاد مبتلا به اين بيماري در کشور به دنيا نيايد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسکانيوز" دکتر مرضيه وحيد دستجردي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با بيان اين مطلب در همايش روز جهاني ايدز، گفت: ميزان انتقال ويروس اچ.آي.وي از مادر به جنين هماکنون در کشور 8/0 درصد است که با اجراي صحيح برنامه سوم کشوري کنترل و مبارزه با ايدز اين ميزان بايد به صفر برسد.
وي افزود: سومين برنامه ي جامع کنترل و پيشگيري از ايدز از امسال شروع شده که با کمک و همکاري بين بخشي سازمانهاي مختلف بايد اجراي صحيح و کامل اين برنامه را در رأس امور قرار دهيم.
وزير بهداشت با اشاره به اين که صدا و سيما، وزارتخانه هاي آموزش و پرورش، علوم و کشور، سازمان بهزيستي و سازمان زندان ها مهم ترين دستگاه هايي هستند که ميتوانند در برنامه ي سوم کشوري مبارزه با ايدز، وزارت بهداشت را ياري کنند، اظهار داشت: اميدواريم به زماني برسيم که حتي يک مورد ايدز هم در کشور نداشته باشيم.
فرآوري: مريم مراديان نيري – سايت تبيان
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید