مزاج اندام هاي بدن در طب سنتي
اندام هاي داراي مزاج گرم به ترتيب اولويت :1 – گرم ترين اندام هاي بدن انسان , روان (روح ) است و دل (قلب) که خواستگاه روان است.
2 – خون که با وجود منشاء ش از کبد به مناسبت اصطحکاک دائم با قلب از کبد گرم تر شده است.
3 – کبد که شبيه خون لخته شده است .
4 – گوشت که از لحاظ گرمي پس از کبد قرار مي گيرد .
5 – ماهيچه ها که گرماي انها به سبب آميزش با عصب و زرد پي (رباط) از گوشت ساده کم تر است.
6 – طحال که خون در آن به رنگ تيره (سياه =سودا) در امده است.(منشا بيماري سودا طحال است)
7 – کليه که خون در چهار چوب ساختماني آن زياد است.
8 – دسته رگهاي ضرباندار (شريانها يا سرخرگها)
9 – پوست معتدل کف دست.
اندام هاي داراي مزاج سرد به ترتيب اولويت:1 – بلغم
2 – پيه (دنبه = بافت همبند)
3 – چربي ( روغن خون يا بافتها )
4 – مو
5 – استخوان
6 – غضروف
7 – زرد پي(رباط)
8 – وتر (تاندون)
9 – غشاء (شامه يا صفاق)
10 – عصب
11 – نخاع
12 – مغز
13 – پوست
اندام هاي داراي مزاج مرطوب به ترتيب اولويت:1 – بلغم
2 – خون
3 – چربي
4 – پيه
5 – مغز
6 – نخاع
7 – گوشت پستان و بيضه ها
8 – ريه
9 – کبد
10 – طحال
11 – کليه
12 – ماهيچه
13 – پوست
اندام هاي داراي مزاج خشک به ترتيب اولويت:1 – مو
2 – استخوان
3 – غضروف
4 – زرد پي
5 – وتر
6 – غشاء
7 – شريانها
8 – وريدها
9 – عصب حرکتي (اين عصب سرد تر و خشک تر از حد اعتدال است)
10 – عصب حسي
11 – قلب
12 – پوست
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید