مصرف بعضي از مواد غذايي طبيعي، فعاليت کبد را در حد مطلوب حفظ مي کند. داشتن يک کبد سالم باعث مي شود انرژي بيشتر و حال بهتري داشته باشيم. ولي کبدي که بيمار است و به درستي کار نمي کند، باعث احساس خستگي، سردرد، اشکال در تنفس، حساسيت و عدم تحمل بعضي مواد غذايي، مشکلات پوستي و افزايش وزن مي شود.
غذاهاي مفيد براي کبد به دو گروه عمده تقسيم مي شوند:
1- مواد غذايي که فرآيند سم زدايي و تصفيه کبد را افزايش مي دهند.
2- مواد غذايي غني از آنتي اکسيدان که در طي فرآيند سم زدايي از کبد محافظت مي کنند.
در قسمت زير به 8 ماده غذايي مهم که براي کبد مفيد هستند، اشاره مي شود:
1- سير و پياز: سير حاوي آليسين (يک نوع آنتي اکسيدان) است که يک ترکيب سولفوردار است و براي سم زدايي بهتر و موثرتر کبد لازم است. سير به کبد کمک مي کند تا بدن را از آلودگي جيوه، بعضي مواد افزودني موجود در غذاها و هورمون استروژن پاک کند.
2- انواع کلم (مثل بروکلي، گل کلم، کلم قمري، کلم پيچ و کلم بروکسل): کلم ها داراي خاصيت سم زدايي قوي براي کبد هستند. اين سبزيجات داراي موادي هستند که بعضي سموم را در بدن خنثي مي کنند؛ مثل نيتروزامين هاي موجود در دود سيگار ، و افلاتوکسين موجود در بادام زميني. همچنين انواع کلم داراي موادي بنام «گلوکوزينولات» هستند که باعث مي شوند کبد آنزيم هايي را توليد کند که براي انجام فرآيند سم زدايي لازم هستند.
3- آب ليمو ترش تازه در آب داغ: آب ليمو ترش تازه را در يک ليوان آب داغ بريزيد و اول صبح بطور ناشتا بنوشيد(البته اگر ناراحتي معده نداريد). اين کار باعث مي شود کبد پاک شود و عمل سم زدايي و تصفيه آن افزايش يابد. همچنين توليد صفرا را تحريک مي کند، معده و روده را پاک مي کند و حرکات روده اي را افزايش مي دهد.
4- چغندر: چغندر، تصفيه ي خون را تقويت مي کند و فلزات سنگين را در بدن جذب مي کند.
5- ميوه هاي غني از آنتي اکسيدان: بر اساس مطالعاتي مشخص شده که ميوه هاي زير بيشترين مقدار آنتي اکسيدان ها را دارند که به ترتيب غناي آنتي اکسيداني عبارتند از: آلو- کشمش- زغال اخته- شاتوت- توت فرنگي- تمشک- پرتقال- گريپ فورت سرخ- طالبي- سيب و گلابي. در طي فرآيند سم زدايي يا تصفيه کبد، تعداد زيادي راديکال آزاد توليد مي شود که براي سلامت کبد مضر هستند. آنتي اکسيدان ها از کبد در برابر آسيب راديکال هاي آزاد، محافظت مي کنند.
6- سيب: سيب داراي پکتين است که مي تواند به فلزات سنگين موجود در بدن متصل شود (به خصوص در روده بزرگ) و باعث دفع آنها از بدن شود. اين کار بار کبدي را کاهش مي دهد و ظرفيت سم زدايي آن.
7- آرتيشو (کنگر فرنگي): آرتيشو توليد صفرا را افزايش مي دهد. يکي از کارهاي صفرا اين است که سموم بدن را از طريق روده پاک مي کند. 30 دقيقه بعد از خوردن يک گلوله آرتيشو، ترشح صفرا تا صد درصد افزايش مي يابد.
8- سالاد سبزيجات برگي شکل تند: اين سالاد ترشح و جريان صفرا را در داخل کبد افزايش مي دهد و تحريک مي کند؛ مثل انديو و کاسني تلخ.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید