بيشتر موارد حس سوزش و سوزن سوزن شدن در هنگامي که اندام ها بي حس شده است، علامتي بي خطر است و نشان دهنده اين حالت است که عصبي در اين ناحيه تحت فشار است ودر صورت تغيير وضعيت طي چند دقيقه عصب به حالت طبيعي برمي گردد.
از ديگر دلايل بي حسي اندام ها افزايش تهويه تنفسي است که در شرايط اضطراب آور ايجاد شده ولي در مواردي که بي حسي ناگهاني و غير قابل توجيه روي مي دهد ممکن است، علامتي از يک بيماري جدي باشد که مي بايست تحت بررسي هاي دقيق قرار گيرد.
از علل جدي بي حسي مي توان به نقص جريان خون ، روماتيسم مفصلي ، اسکلروز مولتيپل ، ديابت و سندرم تونل کارپ (فشرده شدن اعصاب در مچ دست که موجب بي حسي درانگشتان و دست مي شود) اشاره کرد .
بي حسي مي تواند يافته اي هشدار دهنده باشد از يک سکته مغزي قريب الوقوع يا حملات گذراي ايسکميک که يک سکته مغزي کوچک است و به طور گذرا و موقتي علايمي نظير فلج و تاري ديد را ايجاد مي کند. اين حملات گذرا بدون درمان مناسب به سکته کامل منجر شده وممکن است عوارض جسمي و ذهني دائمي ايجاد مي کند .
تسکين علائم:- آنچه مهم است اين است که علايم را کم اهميت در نظر نگيريم حتي اگر براي چند ثانيه طول بکشد .
- در صورت ايجاد بي حسي به طور ناگهاني و يا ضعف در هر نقطه از بدن بدون وجود توضيح قانع کننده در اسرع وقت بايد به اورژانس مراجعه کرد .
- ورزش مرتب نظير راه رفتن و دويدن و شنا کردن جريان خون را افزايش مي دهد و به کاهش وقوع بي حسي در وضعيت هاي بدني مختلف کمک مي کند و انتخاب نوع ورزش نيز مهم است مثلا ورزش هايي مثل دوچرخه سواري باعث بيحسي اندام ها شده و وضعيت را تشديد مي کند.
مصرف دخانيات باعث اختلال جريان خون مي گردد و احتمال بروز بي حسي را افزايش مي دهد.اگر بيشتر در ناحيه باسن دچار بيحسي مي شويد احتمال دارد مربوط به کيف جيبي و يا محتويات جيب عقب شما باشد و ايجاد مشکل مي نمايد وباعث ايجاد فشار برروي عصب سياتيک که از ميان عضلات باسن مي گذرد، مي نمايد.
اگر براي مدت طولاني کارهاي تکراري انجام مي دهيد مثل ماشين نويسي و خياطي و ... ممکن است به سندرم تونل کارپ دچار شويد .لذا اگر هر 30 تا 60 دقيقه يکبار به خود استراحت دهيد ودر اين بين چرخش هاي ملايمي به مچ دست دهيد مي توانيد از ايجاد اين مشکل جلوگيري نماييد.
منبع : تبیان
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید