در ساختمان اسكلت بدن شما نقش اساسي دارم وجود من در سبزي و گياهان به منزله آهن در خون انسان است و به همين جهت عده اي مرا خون گياهي مي دانند - غذاي غدد داخلي بدن شما بوده و در ساختمان سلسله ي اعصاب با كمك فسفر نقش اساسي دارم ، محرك اصلي حركات دودي احشاء هستم ، ترمز سرطان بوده و براي درمان مرض قند، سل ، ضعف اعصاب مؤ ثر مي باشم من در چغندر - كاهو - اسفناج - يونجه - گندم - سيب زميني - هويج - بادام - مغز گردو - فندق - ذرت - جو - خرما - بلوط - لوبياي سبز - برنج - گيلاس - مركبات - گلابي - هلو و زردآلو پيدا مي شوم .
اين عنصر در بعضي از اعضاء بدن مانند مغز سر و تيموس و غدههاي فوق گردهها و در خون و عضلات موجود است و مقدار آن در اين اعضا از کلسيم بيشتر است.اين عنصر در تبديل قند خون به انرژي بسيار اهميت دارد و چهار عمل مهمّ را انجام ميدهد:•در مبارزه با افسردگي مؤثر است.
•کار سيستم رگ هاي خوني و قلب را تنظيم و در جلوگيري از حمله قلبي مؤثر است.
•از رسوب کلسيم در کليه ها و کيسه صفرا جلوگيري ميکند.
عمل هضم را آسان ميگرداند.
يکي از املاح مورد نياز هر سلول از بدن شما ، منيزيم مي باشد . بدن انسان بزرگسال حاوي 28-20 گرم منيزيم است که 60% از آن در استخوان ، 26% در عضله و ماهيچه ها و بقيه در بافت هاي نرم و مايعات بدن وجود دارد . نيمي ازذخاير منيزيم بدن شما درون سلول هاي بافت ها و اندامهاي بدن و نيمي از آن به صورت ترکيب با کلسيم و فسفر در استخوان وجود دارد. تنها 1% از منيزيم بدن شما در خون يافت مي شود . بدن شما براي حفظ ميزان ثابت منيزيم خون ، خيلي سخت فعاليت مي کند . بيش از 300 واکنش بيوشيميايي در بدن براي فعاليت خود به منيزيم نياز دارند چرا که منيزيم باعث حفظ فعاليت نرمال ماهيچه و عصب، ضربان منظم قلب و استحکام استخوان ها مي شود. همچنين منيزيم در متابوليسم انرژي و سنتز پروتئين نقش دارد.
منابع غذايي و دريافتمنيزيم در بسياري از غذاها به مقدار فراوان يافت مي شود و يک رژيم غذايي معمول در صورت انتخاب درست غذاهاي مصرفي مي توان مقدار کافي آن را تامين کرد . منابع غذايي خوب منيزيم عبارتند از :انجير، ليمو ترش، گريپ فروت، ذرت زرد، بادام، گردو، پسته و سيب دانه ها ، مغزها، آجيل ، سبزيجات برگي شکل مثل کلم ، اسفناج و ... ، غلات سبوس دارو حبوبات مثل لوبيا و سويا و... . تصفيه کردن غلاتي مانند آرد گندم و برنج و فرآيند غذاها مانند شکر، سبب از بين رفتن املاح از جمله منيزيم مي شود.
نقش منيزيم در بيماريهاي رايج•منيزيم و فشار خون(منيزيم درتنظيم فشار خون نقش مهمي را ايفا مي کند. رژيم هاي غذايي که حاوي مقدار زيادي سبزي و ميوه باشند منيزيم و پتاسيم را در حد کافي تأمين کرده و باعث کاهش فشار خون بالا مي شوند . مطالعات نشان مي دهد دريافت زياد منيزيم ، پتاسيم و کلسيم و دريافت کم چربي و سديم در برنامه ها و رژيم غذايي تأثير زيادي در کاهش فشار خون بالا دارند. بنابراين توصيه مي شود با دريافت کافي منابع حاوي(منيزيم از وقوع فشار خون بالا پيشگيري وآن را کنترل کنيد.
•منيزيم و بيماريهاي قلبي- عروقيدريافت کم منيزيم، باعث اختلال در ريتم قلبي و بروز حملات و سکته هاي قلبي مي شود. مطالعات انجام شده در بيماراني که به سکته ي حاد قلبي مبتلا شدند که استفاده فوري از منيزيم پس از سکته ي قلبي سبب کاهش مرگ و مير بيماران مي شود.
منيزيم و استئوپرز: ممکن است کمبود منيزيم ، عاملي خطر زا در ايجاد استئوپرز ( پوکي استخوان ) باشد . کمبود منيزيم ، متابوليسم کلسيم و هورمون تنظيم کننده کلسيم را در بدن تغيير مي دهد . مطالعات مختلفي نشان مي دهد که مکمل دهي منيزيم ، چگالي معدني استخوان را بهبود مي بخشد ؛ اما براي اثبات اين موضوع نياز به مطالعات بيشتري است .
منيزيم و ديابت : وجود منيزيم براي متابوليسم کربوهيدرات «قند ) لازم است . ممکن است باعث آزاد سازي و فعال شدن انسولين «هورمون تنظيم کننده قند خون ) شود . افزايش مقدار گلوکز (قند ) خون در بيماران ديابتي باعث کاهش منيزيم خون و کمبود آن در ادرار مي شود .
حال مي توان فهميد که چرا کمبود منيزيم در افراد ديابتي نوع 1 و نوع 2 که خوب کنترل نمي شوند ، وجود دارد. تنها بيماران ديابتي که در معرض خطر کمبود کلسيم هستند ، بايد منيزيم خون خود را ارزيابي کرد ، و اگر کمبودي وجود داشت آن را جبران کنند.
در بيماري هاي ديگري مثل سردرد هاي ميگرني نيز مکمل دهي منيزيم ممکن است باعث کاهش سردرد شود اما براي اثبات اين موضوع نياز به مطالعات بيشتري است .
کمبود منيزيماگر چه کمبود شديد منيزيم نادر است ولي علائم باليني آن با لرزش ، اسپاسم عضله ، تغييرات شخصيتي ، بي اشتهايي ، تهوع و استفراغ مشخص مي شود . تتاني ، پرش عضله، حرکات غير ارادي، تشنج و کـُما نيز در افراد با کمبود شديد منيزيم گزارش شده است. کمبود حاد منيزيم در بيماران کليوي ، درمان باديورتيک ها، سوء جذب ، پرکاري تيروئيد ، التهاب لوزالمعده ، کواشيورکور، ديابت، اختلالات غده پاراتيروئيد ، استرس بعد از جراحي و راشيتيسم مقاوم به ويتامين D ، ايجاد مي شود.
مسموميتاگرچه افزايش دريافت منيزيم مي تواند مانع از آهکي شدن استخوان شود ولي احتمال دريافت آن از منابع غذايي و مکمل ها خيلي کم است . تنها مورد مسمويت در کارگران کارخانه ذوب فلزات مشاهده شده است که غبار منيزيم را به مقدار زياد از راه تنفس يا راه دهان دريافت مي کنند.
مقدار خوراکي مجاز توصيه شده (RDA) براي منيزيم :
طبق جدول زير براي هر گروه سني مقدار مجاز غذايي منيزيم در هر روز تعيين شده است.
شيردهي (ميلي گرم/روز) بارداري (ميلي گرم/روز) زنان (ميلي گرم/روز) مردان (ميلي گرم/روز) گروه سني مجاز
360 400 360 410 14 تا 18 سال
310 350 310 400 19 تا 30 سال
320 360 320 420 بالاتر از 31 سال
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید