بين دانشمندان بحث و گفتگو است كه برنامهى تعليمات و تربيتهاى دينى از چه موقعى بايد دربارهى كودك اجرا گردد، گروهى معتقدند كه كودك تا بحد بلوغ و رشد نرسد استعداد درك افكار و عقائد دينى را ندارد و نبايد تحت تربيت دينى قرار گيرد.
گروه ديگرى عقيده دارند كه اطفال نيز لياقت و استعداد آن را دارند كه تحت تربيت دينى قرار گيرند، و مربيان مىتوانند موضوعات و مطالب دينى را ساده و قابل فهم نمايند و به كودكان تلقين كنند، و آنان را وادار كنند كه اعمال و برنامههاى آسان دين را انجام دهند تا گوششان با مطالب دينى آشنا شود و با اعمال و افكار دينى نشو و نما كنند.
اسلام نظريه دوم را مىپذيرد، و دستور مىدهد كه كودكان را از سن هفت سالگى به نماز وادار كنيد. (1)
پيغمبر اكرم (صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم) تلقينات دينى را از همان اوائل كودكى و شيرخوارگى در خانهى زهرا به مرحله اجرا درآورد. هنگامى كه امام حسن (عليهالسلام) به دنيا آمد و او را خدمت رسول اكرم بردند وى را بوسيد و در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه گفت و دربارهى امام حسين (عليهالسلام) نيز همين عمل را انجام داد. (2)
امام صادق عليهالسلام مىفرمايد: روزى پيغمبر اسلام مىخواست نماز بخواند. امام حسين پهلويش ايستاده بود وقتى پيغمبر (صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم) خواست تكبير بگويد حسين نتوانست تكبير بگويد. رسول خدا تا هفت مرتبه تكبير را تكرار كرد تا حسين (عليهالسلام) توانست تكبير بگويد.(3)
1ـ شافى ج 2 ص 149.
2ـ بحار ج 43 ص 241.
3ـ بحار ج 43 ص 307.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید