من يكي از عناصر مفيدي هستم كه در طبيعت وجود داشته و در ساختمان ميناي استخوان ها و دندان ها و غضروف ها نهايت لزوم را دارم . كرم خوردگي و سستي دندان ها كه متاءسفانه روز به روز زيادتر مي شود با گرسنگي ناآشكار من بستگي داشته و اهميت آن محتاج به تذكر نيست .
من در آب - در هوا و در اكثر خوراكي ها وجود دارم و كمي و زيادي من نقش مهمي در زندگاني ساكنان هر منطقه بازي مي كند. كودكان هنگام در آوردن دندان احتياج بيشتري به من دارند. اكثر غذاهاي روزانه محتوي 2/0 تا 3/0 ميلي گرم در كيلو، از من مي باشند. شير گاو 1/0 تا 2/0 ميلي گرم در ليتر دارد. يك رژيم غذايي متوسط بدون در نظر گرفتن آب آشاميدني روزانه 2/0 تا 3/0 ميلي گرم از من به انسان مي دهد و بقيه نياز روزانه را بايستي شما از آب آشاميدني خود اخذ نماييد.
دو نوع از غذاهاي شما سرشار از من بوده و خوردن آنها كمك موثري جهت رفع كمبود من مي باشد.1 - ماهيها و ساير حيوانات دريايي مخصوصا ماهيهاي حرام كه در زندگاني شما چندان وارد نمي شوند تقريبا 5/0 تا 6/1 ميلي گرم از من درصد گرم دارند و كساني كه ماهي و ساير حيوانات دريايي را بيشتر از ما مصرف مي كنند دندان هاي آنها داراي ميناي محكم تري مي باشد.
2 - دومين غذايي كه سرشار از من است و در زندگاني روزانه ي ايرانيان بيشتر وارد است چاي مي باشد.
چاي چين 7/6 تا 5/35 ميلي گرم در صد گرم ، چاي مصرفي اروپائيان 15/16 تا 28/20 ميلي گرم در صد گرم ، چاي مصرفي در زلاند جديد 6/9 تا 7/14 ميلي گرم در صد گرم و چاي سازمان برنامه بنام ليارچاي 8/26 ميلي گرم درصد از شبه فلز من را دارا مي باشند و روي اين اصل است كه مي توانيم بگوييم چاي يكي از نوشيدني هاي مفيدي است كه در زندگاني ايرانيان نقش مهمي دارد.
چاي جوشيده بيشتر و چاي دم كرده كمتر از من دارد.
چاي جوشيده 30 تا پنجاه درصد فلوئور موجود در برگ را در آب حل مي كند و اين نسبت با جواني و پيري برگ بستگي دارد و چاي هاي بهاره كه چين اول را تشكيل مي دهند مقدار بيشتري از من دارند. نسبت من در چاي سياه بيشتر از چاي سبز است ، يك فنجان چاي بطور متوسط 2/ ميلي گرم از من دارد.
به عقيده ي دانشمندان مصرف روزانه 1/8 گرم چاي خشك مي تواند 45/0 تا 98/0 ميلي گرم از من را به شما بدهد و چون شما معمولا بطور متوسط پنج گرم چاي خشك مصرف مي كنيد و چاي مخلوط بطور متوسط 15 ميلي گرم درصد از شبه فلز من دارد و به اين حساب روزانه 22/0 ميلي گرم از راه نوشيدن چاي به بدن شما وارد مي شوم ، البته اين محاسبه روي چاي دم كرده است ، زيرا شهري ها كمتر چاي جوشيده مي نوشند. در اينجا لازم است تذكر دهيم كه اطفال هنگام در آوردن دندان هاي شيري چاي نمي نوشند و اگر هم بنوشند فوق العاده كم رنگ و كم مايه است و به همين جهت دندان هايي كه در مي آورند گرسنگي نامرئي فلوئور داشته و زود از بين مي روند.
گرسنگي شبه فلز من (فلوئور) در تهراننظر به اينكه كوه دماوند سالها است خاموش شده و تهران به كوه هاي آتش فشاني نزديك نيست و همچنين در اطراف تهران فعاليت استخراج معادني كه در آنها فلوئور وجود داشته باشد خيلي كم است ، به اين جهت مي توان گفت كه هواي تهران عاري از شبه فلز من بوده و مردم تهران از راه هوا در آمد فلوئوري ندارند. مصرف ماهي نيز در تهران بيشتر در فصل زمستان است كه متاءسفانه فعلا كمياب شده ، و ساير حيوانات و موجودات دريائي هم وارد غذاي ما نمي شود و از اين جهت نيز عايدي زيادي نداريم .
وجود من (فلوئور) در آبهاي تهران
در گذشته كه مردم تهران از آب قنات مشروب مي شدند، عايدي فلوئوري بيشتري داشتند. آب شاه 45/0 ميلي گرم در ليتر و قنات امير آباد معروف به قنات دانشگاه 9/1 ميلي گرم داشت و آب چاه هاي عميق نيز بطور متوسط 45/0 ميلي گرم داشت ، اما امروز آب تهران لوله كشي شده و منحصرا 32/0 ميلي گرم دارد.
اگر بطور متوسط روزانه شما يك ليتر و نيم آب بنوشيد عايدي فلوئوري شما نسبتبه گذشته كه آب قنات مي خورديد 19/0 48/0 - 67/0 يعني 19/0 ميلي گرم عايديفلوئوري شما كم شده است و به همين جهت است كه روزبروز پوسيدگي دندان در تهرانزيادتر مي شود.
ميزان فلوئور در آبطبق محاسباتي كه از نظر علمي شده است ، ميزان من در آب نبايد كمتر از يك ميلي گرم وزيادتر از 5/1 ميلي گرم در ليتر باشد و چون آب لوله كشي تهران فقط 32/0 ميليگرم دارد 68/0 32/0 - 1 يعني 68/0 ميلي گرم كمتر ازحداقل دارد و بايستي آنرا طبق اصول علمي به آب لوله كشي افزود و تا زماني كه اين موضوع عملي نشود نبايد انتظار داشت كه اطفال و بقيه ي ساكنان تهران دندان محكم وكرم نخورده داشته باشند.
كمبود فلوئور در غذاهايكي ديگر از دلائل سست شدن استخوانها و دندانها و زيادشدن كرم خوردگي دندان پيدايش آسياهاي موتوري است كه در اثر ايجاد حرارت فلوئور را به سبوس چسبانده و با عمل بوجاري و الكهاي نرم مقداري از آنرا از نان كه غذاي روزانه است خارج مي سازد و اين امر در برنج هم صورت مي گيرد.
گرسنگي فلوئوري خوراكيهاهمانطور كه مادر گرسنه ، بچه اي ضعيف و ناتوان بدنيا مي آورد، زمين گرسنه نيز قادر به خلق عناصر معدني نيست و نمي تواند بيشتر از آنچه از آب يا عوامل ديگر مي گيرد تحويل گياه دهد، از اين رو خوراكي هايي كه فلوئور كمتري از آب و زمين مي گيرند، ميزان فلوئورشان از محصولات مشابه آنها كه در نقاط فلوئور دار پرورش مي يابند، كمتر است چنانچه لوبياي سفيد كه معمولا بايستي 1/2 ميلي گرم درصد فلوئور داشته باشد در دهات اطراف تهران 25/1 ميلي گرم درصد دارد و شك نيست چنين لوبيايي چون خود گرسنه است خوردن آن ايجاد گرسنگي فلوئور خواهد كرد.
تغيير روش غذايييكي ديگر از دلايل افزايش پوسيدگي و كرم خوردن دندان تغيير رژيم غذايي است كه به مرور زمان پيدا شده است . سابقا شما لوبياي سفيد، عدس و ماش بيشتر از امروز مي خورديد و امروز مواد گوشتي بيشتر از سابق مي خوريد، حبوبات مخصوصا عدس ، ماش و لوبيا سرشار از فلوئور بوده و تقريبا دو برابر گوشت و سبزيها فلوئور دارند و همين امر جيره روزانه فلوئور را در تغذيه كم كرده و سبب افزايش كرم خوردگي دندان و سستي استخوان ها شده است .
آسمان صاف و آفتابي ايرانشما در ايران آسماني صاف و آفتابي داريد و چنانچه كلسيم و ويتامين ((د)) در معرفي خود تذكر دادند تثبيت كلسيم در بدن شما به آساني صورت مي گيرد و از طرف ديگر بد نيست بدانيد كه جذب كلسيم زياد مانع تثبيت فلوئور در دندانها و استخوان هاي شما است و به عبارت ديگر كلسيم و فلوئور مي توانند در ساختمان دندانها و استخوانها جاي يكديگر را اشغال نمايند و آفتاب زياد ايران اين فرصت را به كلسيم داده و در مواقع كمبود فلوئور، جانشين آن شده و سبب پوسيدگي دندانها و ناخن ها و استخوانها مي شود - افزايش مقداري فلوئور دو سديم به آب مشروب كه قدرت جذب آن زياد است اين نقيصه را جبران خواهد كرد.
نظر دندانپزشكانكليه دندان پزشكان با تجربه و قديمي تهران معتقدند كه روز به روز دندان هاي ساكنان اين شهر استحكام خود را از دست داده و آمار كرم خوردگي رو به افزايش است مخصوصا از موقعي كه آب نهر كرج را به تهران آورده و بدنبال اين شهر لوله كشي شده و خوردن آب قنات متروك شده است و با اينكه امراض عفوني لثه و دهان كمتر شده است . مع ذلك پوسيدگي و كرم خوردگي زيادتر ديده مي شود و اين موضوع دليلي جز كمبود فلوئور در آب كرج نيست .
نگاهي به شهرهاي ديگرساكنان بعضي از دهات و شهرستان هاي آذربايجان مثل اردبيل - مشكين شهر - سراب - خوي - مرند و اطراف اروميه و همچنين دهات كوهستاني مازندران بين بندپي و فيل بند و چند ده در اطراف قله دماوند و چند قريه بين سمنان و فيروز كوه و چند نقطه ايران مانند بعضي از نقاط تگزاس داراي استخوان بندي درشت و قد بلند - فكين پهن و دندانهاي محكم و سالم مي باشند و برعكس ساكنان كوير بين كاشان و يزد داراي قدي بلند - باريك اندام فكين كوتاه و كم عرض هستند. اين اختلاف در استخوانبندي مربوط به كمي و زيادي فلوئور در آب مشروب و خوراكيهاي آنها است ، محكمي دندان و استخوان بندي درشت در نواحي قسمت اول منحصر به انسان نيست ، بلكه حيوانات مخصوصا مواشي كه در دامنه ي كوه هاي سبلان پرورش مي يابند، آنها نيز پروار بوده و استخوان بندي محكمي دارند مخصوصا ميناي استخوان هاي گوسفنداني كه از دشت مغان به تهران مي آورند بقدري محكم است كه به قول قصبان لبه ي ساطور را بر مي گرداند و اگر استخوان يك گوسفند آذربايجان را با استخوان يك گوسفند از نواحي كوير مقايسه كنيم سستي و سختي اين دو آشكار مي گردد. نكته جالب توجه اينكه ما در استانهاي ساحلي درياي مازندران همواره با دسته هاي مختلفي روبرو مي شويم يك دسته داراي قد بلند چهارشانه فكين بزرگ و دسته اي ديگر با قدي متوسط بلغمي مزاج و پف كرده هستند ساكنان كوهستانهاي اين نواحي بيشتر از دسته اول و شهرنشينان از دسته دوم مي باشند و اهالي رشت و بندر انزلي با ساكنان شهرهاي مازندران فرق كلي دارند و با اينكه بين بابل و بندپي چند فرسخ فاصله نيست ، اهالي اين شهر بيشتر كوتاه قد يا متوسط القامه مي باشند، در صورتي كه ساكنان بندپي و دهات اطراف درشت و سالمي دارند. ديگر از نواحي ايران كه داراي معادن فلوئور است ، عبارتند از محلي بين پل سفيد و زيرآب ، فسخود در اردستان راور و دربند در كرمان ، در بلوچستان همواره رود غليظي از دهانه كوه تفتان خارج مي شود كه باد آنرا بسوي هندوستان و پاكستان برده و مختصري از آن نصيت ساكنان سيستان و بلوچستان وكرمان مي شود و همين امر سبب شده است كه ساكنان اين نواحي با اينكه بهداشت صحيحي ندارند مع ذلك داراي دندانهاي سالم و استخوان بندي كامل باشند.
بعقيده ي نويسنده ي زبان خوراكي ها اگر اين گازي كه از دهانه تفتان خارج مي شود روزي مورد استفاده قرار گيرد و با آن كودي جهت مزارع چاي كاري ساخته شود، چاي ايران مرغوب تر از چاي هندوستان شده و منافع اين گاز كمتر از منافع گاز نفت نخواهد شد، اگر كمبود فلوئور، از راه افزودن آن به آبهاي لوله كشي با نمك خوراكي جبران شود بسياري از امراض از بين رفته و استخوان بندي نسل آينده درشت تر شده و ايران مثل گذشته مهد قهرمانان خواهد شد.
من در سبوس گندم - جو - برنج - مارچوبه - زردآلو - گوجه فرنگي انگور - سيب زميني - ترب و از همه مهمتر در چاي و حبوبات پيدا مي شوم . اگر خاكي كه در آن لپه - باقلا و نخود و غيره را مي كارند، بحد كافي از شبه فلز من نداشته باشد اين بنشن ا ناپزا شده و بهترين راه پر كردن آنها افزودن مقدار كمي چاي خشك به آنها است .
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید