انواع ميوهها و واحد مصرف
اين گروه شامل انواع ميوه ها مثل سيب, مرکبات، هندوانه,گيلاس, آلبالوو... آبميوه ها و ميوه هاي خشک کرده مانند برگه ها و آلوها مي شود.
هر واحد از اين گروه برابر است با يک عدد ميوه متوسط (يک عدد سيب يا پرتقال يا هلو)، يک چهارم طالبي متوسط، ,نصف ليوان حبه انگور، 3-4 عدد زردآلو، نصف ليوان آب ميوه و 4/1 ليوان ميوه هاي خشک شده
مقدار مصرف توصيه شده:
براي افراد بزرگسال سالم مصرف روزانه 4تا2 واحد ميوه توصيه ميشود.
اهميت مصرف ميوه ها در رژيم غذايي ومزاياي سالامتي بخش آنها
-ميوه ها منابع غني ازانواع ويتامينها ,آنتي اکسيدان ها, املاحو فيبر مي باشند.
-اين گروه براي حفظ مقاومت بدن در برابر عفونت ها، ترميم زخم ها، ديد در تاريکي و سلامت پوست ضروري است
-در حقيقت سبزي ها و ميوه ها حاوي انواع ويتامين ها و املاح يا ريزمغذي ها هستند که براي سلامت و شادابي بسيار مفيدند علاوه بر آن اين دو گروه داراي بهترين آنتي اکسيدان هاي طبيعي هستند. آنتي اکسيدان ها مواد سلامت بخشي هستند که روز به روز بهتر به خواص آنها پي ميبرند. شادابي و سلامت پوست و کاهش فرآيند پيري, مبارزه با عومل سرطانزا از مهمترين خواص آنتي اکسيدان ها است.
نكات مفيد در زمينه مصرف ميوهها
- همواره يك ظرف بزرگ ميوه روي ميز، كانتر يا در داخل يخچال بگذاريدتا با ديدن آن شما و خانواده تان تشويق به مصرف ميوه شويد.
- ميوه هاي خرد شده و قطعه قطعه شده را سعي کنيد سريع مصرف کنيد و تا زمان مصرف در يخچال نگهداري کنيد. زيرا با پوست کندن و قطعه قطعه کردن و با آسيب به بافت به مرور محتواي ويتامين ها در آن کم خواهد شد.
- ميوه هاي خشك شده، فريز شده و كمپوت شده (در آب يا شيره) نيز مانند ميوه هاي تازه ارزش تغذيه اي دارند.
- در هنگام خريد به مناسب بودن ميوه توجه داشته باشيد. ميوه ها را از لحاظ فساد آنها بررسي کنيد. ميوه هاي راخريداري کنيد که بافت و پوست سالمي دارند و بيش از حد نرم نشده اند.
- براي تشويق کودکان به مصرف ميوه همواره به عنوان ميان وعده مدرسه ,ميوه را در نظر بگيريد و فراموش نکنيد که ذائقه کودکان از دوران کودکي شکل مي گيرد.
براي دستيابي به بهترين ارزش تغذيهاي:
- بيشتر از ميوه هاي كامل (با پوست) يا قطعه قطعه بجاي آب ميوه استفاده كنيد، تا بتوانيد از فيبرهاي رژيمي آنها استفاده كنيد.
- اگر مبتلا به بيماري هايي نيستيد که مي بايستي در دريافت پتاسيم احتياط شود، اغلب ميوه هايي را انتخاب كنيد كه پتاسيم بيشتري دارند اين ميوه ها شامل موز، آلو و آب آلو، برگه هلو و برگه زرد آلو، طالبي، خربزه شيرين وپرتقال مي شوند.افراد مبتلا به نارسايي کليوي , بيماران دياليزي و يا در صورت مصرف برخي ديورتيک ها (ادرار آورها) مي بايستي با رژيم شناس مشورت شود تا بيش از حد مجاز از ميوه هاي پر پتاسيم استفاده نکنند.
- هنگامي كه از كمپوت ميوه ها استفاده مي كنيد، آنهايي را انتخاب كنيد كه 100% از آب ميوه طبيعي يا کنسانتره به جاي شربت تهيه شده اند.
- تنوع را در مصرف ميوه ها رعايت کنيد. زيرا ترکيب ميوه ها نيز با هم متفاوت مي باشد. بدين ترتيب ويتامين ها و ترکيبات مختلف را دريافت مي کنيد.
در مصرف ميوه نکات زير را رعايت کنيد:
- ميوه ها را قبل از مصرف بشوئيد. زير شير آب ميوه ها را با دست بشوئيد تا آلودگي و ميكرو ارگانيسم ها از سطح آن پاك شود. بعد از شستن آنها را خشك كنيد.
- در هنگام خريد، آماده كردن يا نگهداري ,ميوه ها را جدا ازگوشت، مرغ و غذاهاي دريايي خام نگه داريد.
-اگر پوست ميوه را جدا کرديد از قرار دادن آن در مجاورت هوا خودداري کنيد زيرا ويتامين هاي آن به خصوص ويتامين C از بين ميرود.
-حتما در روز ميوه ها و سبزي هاي خام را در برنامه غذايي خود قرار دهيد.
نظرات 0
شما هم میتوانید در این مورد نظر دهید